فارس/ بيش از 300 نهاد بهداشتي و درماني در آمريکا طي نامهاي به وزير بهداشت و خدمات انساني ايالات متحده خواستار توقف دخالتهاي سياسي در امور بهداشتي اين کشور شدند.
حدود ۳۵۰ نهاد بهداشت عمومي، نهاد بهداشت محلي و گروههاي ذينفوذ در زمينه بهداشت و درمان در آمريکا طي نامهاي به «الکس ازار»، وزير بهداشت و خدمات انساني ايالات متحده خواستار توقف دخالتهاي سياسي در امور بهداشتي اين کشور شدند.
به نوشته وبگاه «پاليتکو»، اين نهادها در دادخواست خود از الکس ازار خواستهاند در حمايت از مرکز کنترل و پيشگيري بيماري آمريکا براي مخالفت با دخالتهاي سياسي در اين خصوص نقش بسزايي ايفا کند.
پاليتکو همچنين نوشت، اين نهادها به دليلي نااميدي از پاسخ ترامپ به شيوع ويروس کرونا در آمريکا و نگراني در مورد اينکه دولت وي در حال کنار گذاشتن متخصصان خود و سست کردن اعتماد مردم به مقامات بهداشتي است، حمايت خود از اين نهاد فدرال را اعلام کردهاند.
اين نهادها امروز (سهشنبه) در نامهاي نوشتند: «مرکز کنترل و پيشگيري بيماري همچنان يک مؤسسه بهداشت عمومي برتر جهاني است و بايد در بحبوحه اين همهگيري با آن اينگونه برخورد شود. ما بايد صداي ناتوان اين مرکز را تقويت کنيم، نه اينکه آن را خسته کنيم.»
اين هجمه از سوي اين نهادها در حالي عليه ترامپ وارد شده که به دليل بيتوجهي وي به اين بيماري همهگير، وضعيت بهداشت عمومي آمريکا به وضعيت هشدار رسيده است.
به نوشته پاليتکو، ترامپ حتي از تشويق مردم به انجام اقدامات اساسي مانند پوشيدن ماسک خودداري کرده و با وجود اينکه تعداد مبتلايان به طور روزافزوني در کشورش افزايش مييابد، بر اين نکته اصرار دارد که ويروس کرونا ناپديد خواهد شد.
اين نامه به اختلاف عميق بين مقامات فدرال ارشد و مقامات محلي آمريکا که در مقابله با ويروس کرونا مسئول هستند، اشاره کرده است.
در اين نامه همچنين آمده است: «ما از خبرهاي روزافزون مقاومت در برابر پيامهاي بهداشتي موثق و همچنين تهديد مقامات و نهادهاي بهداشتي عميقاً نگران هستيم. چنين گرايشهايي سلامت و رفاه شهروندان آمريکا را در يک مقطع حساس به خطر مياندازد در حالي که مبتلايان به بيماري کوويد-19 در حال افزايش است.»
پاليتکو همچنين نوشت اين اظهارات هنوز در مراحل اوليه خود هستند و نتيجه کار ميتواند ماهيتهاي مختلفي داشته باشد.
«آنتوني فائوچي»، مدير مؤسسه ملي آلرژي و بيماريهاي عفوني فدرال آمريکا نيز روز گذشته گفت اين کشور هرگز کاهش مبتلايان به کوويد-۱۹ را آنطور که انتظار ميرفت تجربه نکرده و بنابراين همچنان به شدت با موج اول اين بيماري درگير است.
وي در اظهارات خود گفت آمريکا همچنان تا زانو درگير موج اول بحران کروناست.
فائوچي همچنين گفت در هفته گذشته چندين بار رکورد ابتلاي روزانه بيش از ۵۰ هزار نفر در آمريکا به ثبت رسيد که وضعيتي جدي است و بايد فوراً به آن رسيدگي شود. او اين صحبتها را در گفتوگو با «فرنسيس کولينز» مدير انستيتوي ملي بهداشت آمريکا بيان کرد که در شبکههاي اجتماعي منتشر شد.
اظهارات وي در اين باره در حالي مطرح شد که بر اساس گزارش روزنامه «نيويورک تايمز»، آمار فوتيهاي آمريکا از ۱۳۰ هزار نفر عبور کرده و مواد ابتلا هم به حدود ۳ ميليون نفر رسيده است.
از سوي ديگر دانشگاه «جانز هاپکينز» امروز (سهشنبه) گزارش داد که در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۳۸ نفر جديد بر اثر ابتلا به ويروس کرونا در ايالات متحده آمريکا جان خود را از دست دادند تا مجموع قربانيان اين ويروس در اين کشور به ۱۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر برسد.
بازار