نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

«اون» در کما و «آبه» در بیمارستان؛ گمانه‎ زنی‎ها درباره آینده سیاسی کره شمالی و ژاپن

منبع
ميزان
بروزرسانی
«اون» در کما و «آبه» در بیمارستان؛ گمانه‎ زنی‎ها درباره آینده سیاسی کره شمالی و ژاپن

ميزان/ انتشار گزارش‌هاي ضد و نقيض در مورد وضعيت سلامتي سران کشور‌هاي ژاپن و کره شمالي، سبب گمانه زني در مورد آينده سياسي اين دو کشور شده است.

شرايط جسمي و سلامتي «شينزو آبه»، نخست وزير ژاپن و «کيم جونگ اون»، رييس کره شمالي در پي مراجعه مکرر آبه به بيمارستان و عدم حضور طولاني «اون» در انظار عمومي، به عاملي براي گمانه زني در مورد آينده سياسي دو کشور ژاپن و کره شمالي تبديل شده است.
 
به گزارش «رويترز و يونهاپ»، مراجعه‌هاي مکرر «آبه» به بيمارستان در روز‌هاي گذشته سبب بروز اين نگراني در محافل ژاپني شده که آيا وي تا پايان سپتامبر ۲۰۲۱ (پايان دوره قدرت حزب حاکم)، مي‌تواند در سمت نخست وزيري باقي بماند يا خير.
 
رسانه‌هاي ژاپن روز سه شنبه، اعلام کردند «شينزو آبه»، قصد دارد در هفته جاري کنفرانسي خبري در مورد سلامتي خود برگزار کند.
 
انتظار مي‌رود وي ماه آينده تغييراتي در کابينه و پست‌هاي حزبي ايجاد کند.
 
براساس ماده ۹ قانون کابينه ژاپن، در صورت ناتواني نخست وزير از انجام وظايف خود يا خالي ماندن اين سمت، وزير کابينه‌اي که وي قبلا انتخاب کرده، به صورت موقت عهده دار اين سمت خواهد شد.
 
براساس اين سناريو، «تارو آسو»، معاون «شينزو آبه» که وزير دارايي نيز است، جانشين وي مي‌شود و پس از آن «يوشيده سوگا»، دبير اول و سخنگوي کابينه ژاپن، گزينه احتمالي جانشيني است.
 
بايد توجه داشت که اين سناريو، براي غيبت موقت «شينزو آبه»، مطرح است.
 
نخست وزير موقت اگرچه نمي‌تواند دستور برگزاري انتخابات زودهنگام را صادر کند، اما مي‌تواند بر تدوين بودجه نظارت داشته، معاهدات را امضا و فراخوان ارتش را صادر کند.
 
اما اگر «شينزو آبه»، استعفاي خود را اعلام کند، انتخاباتي در حزب «ليبرال دموکرات»، حزب متبوعش براي انتخاب جانشين وي برگزار مي‌شود.
 
فرد منتخب بايد راي پارلمان را نيز به دست بياورد که به وي فرصت حضور در قدرت تا پايان سپتامبر ۲۰۲۱ را مي‌دهد؛ تا زمان انتخاب نخست وزير جديد، «شينزو آبه» و کابينه اش بايد به فعاليت خود ادامه بدهند.

جلسه پارلمان ژاپن احتمالا در ماه اکتبر يا ديرتر برگزار مي‌شود؛ ضمن اينکه انتخابات مجلس سنا نيز اواخر اکتبر ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد.
 
از سوي ديگر از کره شمالي خبر مي‌رسد که خواهر کوچک‌تر «کيم جونگ اون»، کنترل حزب کارگر، حزب حاکم اين کشور را در دست گرفته است.
 
وزير دفاع کره جنوبي روز سه شنبه با اعلام اين خبر گفت «با توجه به اين که کيم جونگ اون بر حزب، ارتش و دولت کنترل داشته و برخي از نقش‌ها و مسئوليت‌ها را به دستياران خود واگذار کرده بود، نظارت خواهرش بر استراتژي پيونگ يانگ بر نظارت سئول و واشنگتن، گمانه زني کنترل وي بر حزب را تقويت مي‌کند.»
 
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد احتمال اقدام نظامي عليه تحرکات کره شمالي، اين امر را رد نکرد.
 
جديدترين گزارش‌ها از وضعيت جسمي رييس کره شمالي از قرار داشتن وي در کما حکايت دارند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar