نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

سریعترین موشک جهان که به هر نقطه‌ای در خاک آمریکا می ‌رسد

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/ آوانگارد، سر جنگي موشک روسي RS-18 با سرعت بي نظير 20 ماخ (بالغ بر 25 هزار کيلومتر بر ساعت) به هر نقطه‌اي در آمريکا دسترسي دارد.

به گفته کارشناسان هيچ پدافندي در جهان قادر به انهدام موشک‌هاي روسي که با سر جنگي آوانگار مجهز شده‌اند، نيست.
به نوشته اسپوتنيک، ولاديمير پوتين روز گذشته (پنج شنبه) در کنفرانس خبري سالانه خود گفت که پدافند موشکي آمريکا نمي‌تواند مانعي در برابر موشک‌هاي جديد روسي به خصوص سيستم «آوانگارد» باشد. سر جنگي که بر روي موشک‌هاي روسي بسته شده و به علت سرعت بي نظير آن (20 ماخ) هيچ پدافندي قادر به شکار آن نيست. به گفته متخصصان روسي سرعت اين سامانه به 27 ماخ نيز مي‌تواند برسد.

آوانگارد معمولا بر روي موشک‌هاي بالستيک سنگين همانند UR-100UTTKh , R-36M2 و RS-28 Sarmat هم مي تواند به کار برود. اين سرجنگي معمولا بر روي موشک UR-100N (نام ديگر آن RS18) بسته مي‌شود و مي‌تواند پس از طي مسافتي از موشک جدا شده و خود به مسير ادامه دهد و مي‌تواند مسير خود را چند کيلومتر بالاتر از لايه‌هاي جو طي کرده و به هدف خود برسد بدون اينکه سامانه‌هاي دفاع موشکي بتوانند آن را رهگيري کنند.  يگان‌هاي موشکي روسيه در حال حاضر به اين سامانه مجهز هستند. 

«ويکتور موراخووسکي» کارشناس نظامي روس به اسپوتنيک گفت که هيچ موشک پدافندي قادر به انهدام آوانگارد نيست. چرا که با سرعت بالايي چند کيلومتر در ثانيه مي‌پيمايد. 

او در ادامه گفت که موشک ديگري که آمريکا قادر به رهگيري و انهدام آن نيست، موشک بالستيک بين قاره‌اي بوريوينستيک» (UR-100N) که تا هر مسافتي مي‌تواند پرواز کند و رادارهاي شکار موشک قادر به رهگيري آن نيستند.

موراخووسکي سپس تأکيد کرد که روسيه اين سامانه‌ها را براي دفاع از خود و نه براي حمله ساخته است.

ولاديمير پوتين روز گذشته گفت که کار بر روي موشک قاره‌پيماي «سارمات» (در ناتو با نام شيطان ۲) نيز در حال پايان است و اين موشک جاي سنگين‌ترين موشک جهان يعني موشک بالستيک قاره پيماي  « آر اس۲۰ و» موسوم به «ووي وودا» را مي‌گيرد. سارمات قادر خواهد بود تا مسافت قطب شمال تا جنوب را بپيمايد.

رئيس‌جمهور روسيه همچنين گفت که آخرين آزمايشات موشک «تسيرکون» که هشت برابر صوت سرعت دارد نيز در حال انجام است. او تأکيد کرد که حضور اين موشک در ارتش روسيه بر توازن استراتژيک تأثير خواهد گذاشت. اين موشک مي‌تواند بر روي کشتي نيز نصب شود.

هفته پيش نيز در حالي که کمتر از دو ماه به زمان انقضاي پيمان «استارت نو» بين واشنگتن و مسکو، مانده است وزارت دفاع روسيه از برگزاري رزمايش بزرگ نيروهاي اتمي استراتژيک اين کشور خبر داد.

روسيه و آمريکا ۱۰ سال پيش معاهده‌اي با هدف کاهش و محدودسازي تسليحات راهبردي به امضا رساندند که به معاهده استارت نو معروف شد. اين پيمان در حال انقضاست و آمريکا از تمديد آن طفره مي‌رود.

ولاديمير پوتين رئيس‌جمهور روسيه مهر ماه سال جاري پيشنهاد کرد، اين معاهده ميان دو کشور تمديد شود. پوتين در اين پيشنهاد متذکر شده که تمديد اين معاهده، بدون قيد و شرط و به صورت يکساله انجام گيرد.

پيش‌تر آمريکايي‌ها براي تمديد اين معاهده پيش شرط‌هايي را تعيين کرده بودند که با مخالفت مسکو مواجه شد. از جمله اين پيش شرط‌ها مي‌توان به ورود چين به معاهده به عنوان طرف سوم و باقي ماندن موشک‌هاي آمريکايي در کشورهاي اروپايي مجاور روسيه اشاره کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره