نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

هشدار گزینه بایدن برای سازمان سیا درباره چین و روسیه

منبع
ايسنا
بروزرسانی
هشدار گزینه بایدن برای سازمان سیا درباره چین و روسیه

ايسنا/ ويليام برنز، نامزد جو بايدن براي رياست آژانس سيا، با تاکيد بر اينکه چين بزرگترين تهديد براي آمريکاست، متعهد شد که استقلال آژانس اطلاعاتي آمريکا را از دنياي سياست تضمين کند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، در جلسه استماع در برابر کميته اطلاعات سنا که بايد انتصاب وي را تاييد کند، ديپلمات پيشين تاکيد کرد که در يک صحنه بين‌المللي "به طور فزاينده پيچيده و رقابتي"، نگرش "درنده" دولت چين "بزرگترين چالش ژئوپلتيک آمريکا" است.
ويليام برنز گفت: "پيشي گرفتن از چين براي امنيت ملي ما در دهه‌هاي آينده ضروري است. اين مساله نياز به يک استراتژي بلند مدت، روشن و دو حزبي دارد که توسط اصلاحات داخلي و اطلاعات قابل اعتماد پشتيباني شود".
اگرچه به نفع واشنگتن و پکن است که با هم در زمينه تغييرات آب و هوايي يا منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي همکاري کنند، شماره دو سابق دستگاه ديپلماسي آمريکا عليه دولت چين هشدار داد و ادعا کرد: "پکن به شکلي ظرفيت‌هاي خود را براي سرقت مالکيت معنوي تقويت، مردم را سرکوب مي‌کند، همسايگان خود را آزار مي‌دهد، قدرت خود را در جهان گسترش مي‌دهد و نفوذ خود را در جامعه آمريکا ايجاد مي‌کند".
سازمان سيا در سال‌هاي اخير مورد هدف سرويس‌هاي اطلاعاتي چين قرار گرفته است که چندين مامور و ديپلمات آمريکايي را به خدمت گرفته است. يک دهه پيش، پکن همچنين موفق شد شبکه‌اي از خبرچين‌هاي آژانس آمريکايي در چين را از بين ببرد.

ويليام برنز تأکيد کرد که نبرد براي برتري فناوري اطلاعات، از جمله استفاده از هوش مصنوعي، بخشي اساسي از ماموريت وي خواهد بود. وي همچنين از جذب ماموريني که به زبان ماندارين صحبت مي‌کنند، اسقبال کرد.
وي همچنين ادعا کرد که علاوه بر چين، روسيه "متجاوز" تهديد مهم ديگري براي آمريکا است.
او با اشاره به سال‌هاي فعاليت خود به عنوان سفير آمريکا در مسکو، از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸، گفت: "دست کم گرفتن روسيه ولاديمير پوتين هميشه اشتباه است".
ويليام برنز خاطرنشان کرد: "اگرچه روسيه از بسياري جهات يک قدرت رو به زوال است، اما مي‌تواند به همان اندازه قدرت‌هاي در حال ظهور مانند چين مختل کننده باشد".
وي با اشاره به سابقه فعاليت طولاني مدت خود در خاورميانه و روسيه تأکيد کرد: "سياست بايد آنجايي متوقف شود که کار اطلاعاتي آغاز مي‌شود".
برنز همچنين بر لزوم همکاري سيا با کشورهاي هم‌پيمان آمريکا، به ويژه براي مقابله با روسيه، بر خلاف نگرش صلح‌آميز با مسکو که توسط دونالد ترامپ اتخاذ شده بود، تأکيد کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar