اردوغان: از رزمایش هوایی عربستان با یونان متاسفم

فارس/ رئيس جمهور ترکيه شنبه شب به وقت تهران ابراز تاسف خود را از برگزاري رزمايش مشترک ارتش يونان و عربستان اعلام کرد.
به نوشته وبگاه «گريک سيتي تايمز» «رجب طيب اردوغان» رئيس جمهور ترکيه در اين باره گفت: «متاسفم که عربستان سعودي در حال انجام تمرين نظامي مشترک با يونان است.»
وي ادامه داد: «من اين موضوع را با مقامهاي سعودي در ميان خواهم گذاشت. ما فکر ميکنيم اين اتفاق نبايد مي افتاد.»
چند فروند هواپيماهاي ترابري سعودي و 6 فروند جنگنده «اف- 15» سعودي در تمرين مشترک با نيروي هوايي يونان وارد اين کشور شدهاند. منابع خبري شنبه شب به وقت تهران تصاويري از رزمايش جنگندههاي يونان با عربستان منتشر کردند.
چندي قبل رسانهها گزارش دادند که يونان قصد دارد در توافقي با عربستان، سامانههاي دفاع موشکي «پاتريوت» خود را در اين کشور مستقر کند. به گزارش منابع خبري، اين توافقنامه طي ديداري در آتن بين «نيکوس دندياس» وزير خارجه يونان و «فيصل بن فرحان» وزير خارجه عربستان در ژانويه سال گذشته منعقد شد، اما با همه گيري کرونا به تاخير افتاد.
شبکه خبري «سيانان» نيز گزارش داد که «نيکوس دندياس» وزير خارجه يونان توافقي را با عربستان براي استقرار سامانه موشکي پاتريوت در اين کشور منعقد خواهد کرد. وزير خارجه يونان در پارلمان يونان به تازگي گفته که پاتريوت يک جنگ افزار تدافعي است که ما به عربستان خواهيم داد. وي در توجيه اين اقدام گفت که يونان هرگز در سياست تهاجمي نداشته و آن را پيگيري نخواهد کرد.
اين در حالي است که نشريه يوناني «ايکاثيمريني» در اين زمينه نوشته است که گرايش يونان به سمت همکاري نظامي با عربستان به دليل فشارهاي آمريکا براي تحت فشار قرار دادن آتن براي حضور نظامي در منطقه خليج فارس است.

















