دیلیبیست: طالبان آماده است تا «عزیز» القاعده باشد

ايسنا/ به گفته چند مقام اطلاعاتي افغانستان و صحبت اعضاي طالبان و القاعده با ديليبيست، خروج قريبالوقوع نيروهاي آمريکايي از افغانستان، فصل جديدي را در رابطه طالبان و القاعده ايجاد ميکند.
به گزارش ديليبيست، يک افسر اطلاعاتي و ديپلمات مخفي مستقر در افغانستان به ديليبيست گفت: طالبان با جان سالم به در بردن از طولانيترين جنگ آمريکا، احترام زيادي در ميان شبه نظاميان سراسر جهان پيدا کرده است. طالبان و القاعده به هم احترام ميگذارند. اگر صلح و ثبات در افغانستان وجود نداشته باشد، آنها ميتوانند بار ديگر عزيزان هم باشند.
اين ديپلمات در برآورد خود تنها نيست. چند مقام ديگر افغان هم به ديلي بيست تأييد کردهاند که القاعده، با وجود تفاهم سال گذشته طالبان-آمريکا که اين گروه را الزام ميکرد تمام روابط با شورشيان بنلادن را کنار بگذارد، در حال تقويت روابط نزديک با شورشيان طالبان است.
"سهيل شاهين"، عضو ارشد تيم مذاکرات طالبان به ديلي بيست گفت عدم موفقيت دولت بايدن در تحقق موعد اصلي ۱ مه براي عقبنشيني، به معناي لغو شرايط بود: "آمريکا توافق را نقض کرد". شاهين افزود طالبان اکنون تعداد بالايي داوطلب دارد که در ليست انتظار براي پيوستن به جنگ هستند.
يک عضو القاعده که در پيشاور سکونت دارد نيز به "دستورکار جهاني مشترک" با طالبان اشاره کرد. وي به ديليبيست گفت: ما مبارزه طولاني با آمريکا پيش رو داريم. مأموريت القاعده و بنلادن هيچگاه به پايان نميرسد. اگر طالبان در جنگ عليه آمريکا در افغانستان پيروز شود، اهداف القاعده و ديدگاه نهايي بنلادن را به اشتراک ميگذارد.