نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

بلینکن ادعای گروگانگیری آمریکایی‌ها به دست طالبان را رد کرد

منبع
فارس
بروزرسانی
بلینکن ادعای گروگانگیری آمریکایی‌ها به دست طالبان را رد کرد

فارس/ «آنتوني بلينکن» وزير خارجه آمريکا امروز (سه‌شنبه) پس از گزارش‌هايي مبني بر اين که طالبان به آمريکايي‌ها اجازه خروج از افغانستان را نداده، گفت که ايالات متحده از «وضعيت گروگانگيري» در شهر مزار شريف آگاه نشده است. 

بلينکن در کنفرانس مطبوعاتي مشترک با ديپلمات‌هاي ارشد قطري و مقامات دفاعي در دوحه گفت: ما از اين که کسي در هواپيما نگه داشته شده باشد يا وجود وضعيت گروگان‌گيري در مزار شريف مطلع نيستيم.
به نوشته وبگاه خبري «هيل» آمريکا، وي در ادامه اظهار داشت: ما توانسته‌ايم تعداد نسبتاً کمي از آمريکايي‌ها را که معتقديم به دنبال خروج از مزار شريف با خانواده‌هايشان هستند، شناسايي کنيم.
وزير خارجه آمريکا افزود: دوباره به ما اطمينان داده شد که به همه شهروندان آمريکايي و اتباع افغان با مدارک معتبر سفر اجازه خروج داده مي‌شود. بار ديگر قصد داريم طالبان را مکلف به انجام اين کار کنيم. 
وي تصريح کرد تعهد طالبان در حداقل يک مورد در ۲۴ ساعت گذشته، زماني که اين گروه  به خانواده‌اي اجازه داد تا افغانستان را از طريق زميني ترک کنند، تاييد شده است.

پيش از اين، «مايکل مک کول» عضو ارشد جمهوري‌خواه در کميته امور خارجي مجلس نمايندگان آمريکا روز يکشنبه ادعا کرد که شش هواپيماي حامل شهروندان آمريکايي و متحدان افغان در مزار شريف در افغانستان قصد خروج داشتند، اما طالبان آن‌ها را به دليل خواسته‌هاي خود گروگان گرفته بودند.
وي در ادامه گفت که هواپيماها در چند روز گذشته در فرودگاه بوده‌اند اما با وجود تأييد وزارت خارجه آمريکا نتوانسته‌اند آنجا را ترک کنند.
مک کال مدعي شد که شرايط به حالت گروگان‌گيري تبديل مي‌شود. سخنگوي جمهوري‌خواهان کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا روز دوشنبه به هيل گفت که معلوم نيست افرادي که قصد خروج از فرودگاه را دارند در حال حاضر در هواپيما نگهداري مي‌شوند و منتظر خروج هستند يا خير، اما آن‌ها در مقطعي سوار هواپيما شده‌اند.
وزارت خارجه آمريکا در واکنش به ادعاي اين نماينده گفت که ابزارهاي موثق براي تاييد جزئيات اوليه پروازهاي چارتري ندارد زيرا نيروي زميني، امکانات هوايي يا کنترل بر حريم هوايي افغانستان يا جاهاي ديگر منطقه ندارد.
اين اظهارات بلينکن در حالي مطرح مي‌شود که ايالات متحده در تلاش است تا پس از خروج همه نظاميان خود از افغانستان، شهروندان آمريکايي و متحدان افغان باقي مانده را هم خارج کند. او امروز گفت که ايالات متحده معتقد است حدود ۱۰۰ شهروند آمريکايي هنوز در افغانستان و به دنبال خروج هستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar