فرارو/
متن پيش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
اکنون احتمال حمله نظامي آمريکا به ايران بسيار کم است، اما اگر آمريکا بخواهد به ايران حمله کند، قبل از آن بايد اقداماتي انجام دهد.
چند روز پيش يک رسانه استراليايي مدعي شد که آمريکا براي حمله نظامي به ايران در ماه آينده برنامهريزي ميکند! اين ادعا به سرعت توسط جيم متيس، وزير دفاع آمريکا، تکذيب شد. متيس اين گزارش را "تخيلي" دانست. با اين حال، با توجه به تشديد تنشها بين ايران و آمريکا بر سر بازگشت تحريمها، برخي ناظران در بلندمدت وقوع درگيري بين دو کشور در خليج فارس، يا حتي جنگ، را مردود نميدانند. در آبان ماه، تحريم نفتي ايران اجرا ميشود. آمريکاييها اعلام کردهاند که آنها ميخواهند صادرات نفت ايران را به صفر برسانند. ايران در مقابل، تهديد کرده که اگر نتواند نفت صادر کند، تنگه هرمز را به روي کشتيراني بين المللي مسدود خواهد کرد. چنين تنشهايي، حداقل احتمال درگيري محدود را بيشتر ميکند. اما به هرحال، اگر آمريکاييها بخواهند روزي به ايران حمله کنند، چنين حملهاي مستلزم انجام اقدامات تدارکاتي است.
نشريه فوربز در گزارشي به قلم مارک کانشين، کارشناس مسائل نظامي، پنج نشانه را مطرح کرد که اگر آمريکا آنها را نشان دهد، اين بدان معناست که قصد دارد با ايران وارد درگيري نظامي شود.
نشانههاي فوربز، تدارکاتي هستند که آمريکا براي ورود به جنگ انجام ميدهد. آمريکا در گذشته براي ورود به برخي نزاعهاي خاورميانه، تداراکات مشابهي انجام داده بود.
۱- افزايش فعاليت در پايگاههاي هوايي آمريکا در قطر و ديگو گارسيا آمريکا
تجهيزات هوايي بزرگي در دو پايگاه هوايياش در قطر (پايگاه العديد) و جزيره ديگو گارسيا در وسط اقيانوس هند مستقر کرده است. در حملات آمريکا به عراق در سالهاي ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳، اين دو پايگاه به طور گستردهاي مورد استفاده قرار گرفتند و هنوز از عمليات هوايي آمريکا در نزاعهاي عراق و افغانستان پشتيباني ميکنند. بنا به گفته فوربز، از آنجا که حملات اوليه به ايران، دريايي و هوايي خواهد بود، اين دو پايگاه کانون حملات آمريکا خواهند بود. البته امکان دارد که پايگاههاي آمريکا در بحرين هم مورد استفاده قرار گيرد.
۲- تشديد تدابير امنيتي در پايگاههاي آمريکا در خاورميانه
در صورت وقوع درگيري، ايران نيروهاي کماندو و نامنظم زيادي دارد که ممکن است به پايگاههاي آمريکا حمله کنند. آمريکا، با پيشبيني اين امر، براي تقويت امنيت پايگاههايش در منطقه، به خصوص در کويت، بحرين و قطر، نيروهاي بيشتري اعزام خواهد کرد. اين تدارکات، به نوعي زميني خواهد بود و صرفا براي تامين امنيت محلي انجام خواهند شد. بعيد است که آمريکا به ايران، حداقل در مراحل اوليه درگيري، نيروي زميني اعزام کند.
۳- گلهمندي مقامات ايران از پروازهاي شناسايي
قبل از هرگونه درگيري، آمريکا براي تشخيص اهداف جهت انجام حملات، پروازهاي شناسايي بر فراز ايران را بيشتر خواهد کرد. آمريکا تلاش خواهد کرد تا اين امر را سري نگه دارد. آمريکا برخي از اطلاعات را از طريق ماهوارهها يا ابزارهاي سري بدست خواهد آورد. با اين حال، برخي از پروازهاي شناسايي، قابل رويت خواهد بود. ايران متوجه اين پروازها خواهد شد و به ادعاي فوربز، قطعا درباره نقض حريم هوايياش گلهمندي خواهد کرد.
۴- تخليه غيرنظاميان آمريکا وابستگان نظامي آن از بحرين
نيروي دريايي آمريکا در بحرين يک پايگاه دائمي دارد که "فعاليت پشتيباني دريايي" نام دارد. از آنجا که بحرين هم مخالف ايران و هم به آن نزديک است، قطعا در هرگونه نزاعي، حتي اگر به طور مستقيم شرکت نکند، درگير خواهد شد. بنابراين، اگر تهديد جنگ بوجود بيايد، مقامات نظامي، وابستگان را بيرون خواهند برد.
۵- افزايش فعاليت نيروي دريايي آمريکا
همزمان با فروکش کردن نزاعها در عراق و افغانستان و نيز افزايش ماموريتها در اقيانوس آرام، در سالهاي اخير فعاليت نيروي دريايي آمريکا در مناطق خليج فارس و اقيانوس هند کمتر شده است. بنابراين، نيروي دريايي آمريکا براي برآورده کردن نيازهاي عمليات درگيري با ايران، به افزايش کشتيهايش در منطقه نياز خواهد داشت.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار