دنياي اقتصاد/
متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
دونالد ترامپ در واکنش به افشاي سخنان محرمانه سفير انگليس در واشنگتن، مي و دولتش را با تندترين عبارات مورد حمله قرار داد و نوشت: «من بهشدت از نحوه مديريت برگزيت توسط ترزا مي انتقاد داشتهام. چه افتضاحي او و نمايندگانش به بار آوردهاند. من به او اعلام کردم که اين کار چگونه بايد انجام شود؛ اما او تصميم گرفت طور ديگري عمل کند.»
دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمريکا، روز دوشنبه ۱۷ تيرماه به ترزا مي، نخستوزير انگليس و سفير او در واشنگتن تاخت. «مايکل هولدن» و «ويليام جيمز» در گزارش ۸ ژوئيه براي رويترز نوشتند که پس از افشا شدن پيام محرمانه سفير انگليس در آمريکا، دونالد ترامپ اعلام کرد که ديگر کاري با سفير انگليس ندارد. ترامپ در دو پيام توييتري مرتبط، به اظهارات سفير انگليس در آمريکا واکنش تندي نشان داد و اعلام کرد که يک دولت جديد در بريتانيا، ميتواند باعث ايجاد تغييرات شود. «سر کيم داروک»، سفير انگليس در آمريکا، طي پيامهاي محرمانهاش به دولت بريتانيا که توسط نشريه ديلي ميل افشا شده بود، ترامپ را «بيمنطق» خوانده بود. ترامپ در توييت خود نوشته بود: «من سفير را نميشناسم، اما او در آمريکا مورد پسند واقع نشده است و حس خوبي در مورد او ندارند؛ ما ديگر با او کاري نخواهيم داشت. خبر خوب براي بريتانياي شگرف اين است که بهزودي يک نخستوزير جديد خواهند داشت.» وي نهتنها خشم خود را درخصوص پيامهاي اين سفير ابراز کرد، بلکه در ادامه پيام توييتري خود، ترزا مي، نخستوزير بريتانيا را نيز بابت مديريت برگزيت مورد انتقاد قرار داد و افزود: «چه افتضاحي او و نمايندگانش به بار آوردهاند؛ من به او اعلام کردم که اين کار چگونه بايد انجام شود، اما او تصميم گرفت جور ديگري عمل کند.» توييتهاي ترامپ بعد از آن بود که ترزا مي نخستوزير بريتانيا گفت که هرچند با سر کيم داروک موافق نيست اما به او «اعتماد کامل» دارد. ترامپ درخصوص سفر ماه پيش خود به بريتانيا هم گفت: «با اينکه من بهطور کامل از ديدار ماه پيش لذت بردم، اما اين ملکه بود که بيش از همه مرا تحت تاثير قرار داد.» روز دوشنبه، دولت بريتانيا اعلام کرد که ترزا مي به «حمايت کامل» از کيم داروک، ادامه خواهد داد. يک سخنگوي اين دولت اظهار کرد که بريتانيا «روابط پايدار و خاصي» با آمريکا براساس تاريخ طولاني دو کشور و تعهد به ارزشهاي مشترک دارد و اين موضوع ادامهدار خواهد بود. ترامپ بارها موضوع مديريت ترزا مي را درخصوص جدا شدن بريتانيا از اتحاديه اروپا مورد نقد قرار داده است. پيش از سفر ترامپ به بريتانيا نيز وي با «عالي» عنوان کردن رهبري بوريس جانسون در حزب محافظهکاران انگلستان و جايگزين شدن ترزا مي با او، پروتکل ديپلماتيک مبني بر عدم ورود به موضوعات انتخاباتي را نقض کرده بود.
بريتانيا اعلام کرده بود که دولت اين کشور، از سفرايش ميخواهد تا نظرات بيپرده و صادقانه خود را درباره کشورهايي که در آن فعاليت ميکنند، ارسال کنند. ترزا مي، پس از شکست در انجام برنامههاي خروج از اتحاديه اروپا، از سمت نخستوزيري کنارهگيري خواهد کرد؛ بر اساس همين موضوع، گمانهزنيهايي مبني بر اينکه رقيبان سياسي با انگيزه پيروزي در رقابت براي تصدي اين مقام، عوامل افشاي پيامهاي داروک بودهاند، وجود دارد. ليام فاکس، وزير تجارت انگلستان اعلام کرده است که طي سفرش به واشنگتن، از ايوانکا ترامپ، دختر و مشاور ارشد ترامپ عذرخواهي خواهد کرد.
سفير بريتانيا چه گفته بود؟
سر کيم در يک رشته ايميلهايي لو رفته دولت ترامپ را «ناکارآمد» توصيف کرده بود. در ايميلهاي لو رفته سفير بريتانيا در واشنگتن، وي دولت دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمريکا را «بيمنطق» توصيف کرده بود. سر کيم همچنين در يکي از ايميلهايش مينويسد که کاخ سفيد تحت کنترل دونالد ترامپ «بهطور خاصي ناکارآمد» است. وي در عين حال هشدار ميدهد که نبايد رئيسجمهور آمريکا را دستکم گرفت. فايلهاي لو رفته از سال ۲۰۱۷ تا امروز را شامل ميشود و در آنها سفير بريتانيا گزارشهاي منتشر شده درخصوص «درگيريها و هرجومرج» حاکم بر کاخ سفيد را «تقريبا درست» دانسته است. دونالد ترامپ در اولين واکنشها به پيام داروک که رئيسجمهور و دولت آمريکا را «بيکفايت» و «بيمنطق» خوانده بود، اعلام کرد که وي به بريتانيا نيز خوب خدمت نکرده است و آمريکا نيز زياد او را دوست ندارد. ترامپ همچنين در واکنشي به نشت اين ايميلها گفته بود که «ما طرفدار سفت و سخت اين شخص نيستيم و او به خوبي به بريتانيا خدمت نکرده است.» سخنگوي نخستوزير بريتانيا لو رفتن اين ايميلها را «کاملا غيرقابل قبول» توصيف کرده و گفته بود که دفتر نخستوزير با کاخ سفيد تماس گرفته است.
بازار