شرق/ متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
آيا حمله گازانبري اين بار گريبان خود قاليباف را خواهد گرفت؟ آن هم از سوي خوديها؟ در شرايطي که عيسي شريفي، دست راست باقر قاليباف در دوران شهرداري تهران، اين روزها به دليل اتهاماتي که جزئيات آن هنوز رسانهاي نشده است، در بازداشت به سر ميبرد و حتي اخبار عجيبي درباره سرنوشت او به صورت غيررسمي در برخي رسانهها منتشر شده است، ديروز هم روزنامه کيهان در اقدامي عجيب به يکي ديگر از مديران شهردار سابق تهران حمله تندي کرده است؛ شهرام گيلآبادي، مدير روابطعمومي سابق تهران که دستي هم در تئاتر دارد.
کيهان با اشاره به اينکه گيلآبادي به اجراي نمايشهاي مبتذل رو آورده است، نوشته: «گيلآبادي علاوه بر اينکه خودش يک مدير است و سالها در نهادهايي همچون سازمان صداوسيما و شهرداري تهران، صاحب مقام و منصب بوده، با بودجه و حمايتهاي رسمي نيز آثارش را روي صحنه تئاتر ميبرد. وي سال 96 نمايشي با محتوايي ضد زن و با لايههاي محتوايي ضدمذهبي روي صحنه برد. وي به تازگي نمايش ديگري را با حمايت شهرداري تهران به صحنه برده که در ابتذال و ناهنجاري، تنه به تنه آثار افراطيترين شبهروشنفکران عرصه تئاتر ميزند. اجراي اين نمايش البته بعد از چند روز، به دستور اداره کل هنرهاي نمايشي وزارت ارشاد متوقف شد. به نظر ميرسد براي اصلاح وضعيت تئاتر، ابتدا برخي افراد که همزمان، مدير شهري، برنامهساز صداوسيما و مدرس دانشگاه هستند بايد خود را اصلاح کنند!».
باشگاه خبرنگاران جوان چندي پيش به نقل از يک منبع آگاه در سازمان قضائي نيروهاي مسلح درباره آخرين وضعيت عيسي شريفي و در واکنش به انتشار خبر اعدام او، نوشت: «پرونده مربوط به اين فرد به اتهام جاسوسي همچنان در مرحله صدور کيفرخواست قرار دارد و بهزودي به دادگاه ارسال ميشود. طبيعتا قبل از بررسي پروندهاي در دادگاه نميتوان حکمي صادر کرد و خبر اعدام شريفي از اساس کذب است. همه متهمان اين پرونده در بازداشت هستند و بهزودي و بعد از ارسال کيفرخواست به دادگاه، جلسات رسيدگي به اتهامات آنها برگزار ميشود». اين روزها هم خبري درباره خود قاليباف منتشر شد که بعدا تکذيب شد؛ احتمال انتساب او به رياست بنياد مستضعفان. اما يکي از نزديکان او اعلام کرد قاليباف اين سمت را نپذيرفته است. اگرچه دقيقا مشخص نيست آيا چنين پيشنهادي به او شده است يا نه و اينکه آيا خودش آن را رد کرده يا به دلايلي پيشنهاد پس گرفته شده است.
به نظر ميرسد قاليباف احتمالا در ماهها و سالهاي آتي به يکي از چالشهاي جدي اصولگرايان تبديل شود. او بعد از انتخابات رياستجمهوري 96 که اصولگرايان فرد ديگري را به جايش برگزيدند، فراخوان جدايي داده است. اول از همه از مانيفست نواصولگرايي پرده برداشت و رسما اعلام کرد رأس جريان اصولگرايي دچار اختلال شده است پس جوانان بايد خود آتش به اختيارانه دست به انتخاب و کنش بزنند و منتظر دستور از بالا نباشند. يک ماه پيش هم در ويدئويي رأسا فراخوان انتخاباتي داد و جوانان اصولگرا را به نهضت ثبتنام در انتخابات مجلس دعوت کرد؛ اقدامي که در اردوگاه اصولگرايي به معناي پيشافتادن و جداکردن سفره خود در کنش سياسي است. محسن پيرهادي، دبير کل جمعيت پيشرفت و عدالت، گفته بود گام اصلي فراخوان اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، در واقع عموميکردن دعوت از جوانان باتجربه است که معمولا پشت درهاي بسته مديريتي و سياسي ميمانند و با وجود شايستگي، در امور کشور مشارکت داده نميشوند.
قاليباف در رفتاري خرقعادتگونه برخلاف ديگر اصولگرايان که در هنگامه انتخابات گعده و ائتلاف تشکيل ميدهند و بر سر سهم و فهرست شروع به چانهزني ميکنند، رأسا دست به اقدام زده و مشخص است نه با کسي مشورت کرده و نه اجازهاي گرفته است. او براي خودش حزبي هم دارد (عدالت و پيشرفت ايران اسلامي) و احتمالا از اين حزب هم به عنوان بازوي اجرائي خود استفاده خواهد کرد. اگرچه اصولگرايان تمايلي ندارند اين رفتار قاليباف را به منزله جدايي او از جريان اصلي تلقي کنند و در فضاي عمومي و رسانهها همواره ميگويند فراخوان انتخاباتي او منافاتي با فعاليتهاي انتخاباتي اصولگرايان ندارد اما به نظر ميرسد واقعيت اينگونه نيست. حتي نزديکان قاليباف هم ظاهرا تمايلي به اينکه اين رفتار قاليباف را به مثابه يک رويارويي با ديگر اصولگرايان تفسير کنند، ندارند. تا جايي که پيرهادي گفته بود: «قاليباف و جريان پيشرفت و عدالت اگرچه در مقاطعي از عدم پايبندي به وحدت از سوي گروههاي ديگر اصولگرا آسيب ديدهاند، اما هيچگاه وحدتشکن نبودهاند». با اين حال، شايد حمله ديروز کيهان به يکي از مديران سابق قاليباف که سالهاست در حوزه تئاتر فعال است را بتوان نمونهاي از رفتاري دانست که احتمالا در آينده با قاليباف در پيش خواهند گرفت.
محمود رضوي، چهره نزديک به قاليباف، چندي قبل در توييتي نوشته بود: «اتاق جنگ رواني ناکارآمدان از سايه مديريت کارآمد جهادي هم ميترسد و تخريب را از روزها قبل آغاز کرده، ولي مجلس تا چشاندن طعم کارآمدي به مردم ادامه دارد».
بازار