قدس آنلاين/ « زبون خصم نميشويم » عنوان يادداشت روز در روزنامه قدس به قلم مهدي فضائلي است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
رويکرد فرامرزي که بــه حضور منطقهاي ايران انجاميده اســت، از نخستين روزهاي پيروزي انقلاب اسلامي و در زمان حضرت امــام(ره) آغــاز شــد و حضــرت آيتالله خامنهاي نيــز از همان ابتــدا در اين باره نقش بســيار مهمي را ايفا نمودند، از جمله اينکه حضرت امام ايشان را به عنوان رابط با حزبالله لبنان تعيين کردند.
نگاه راهبردي محدود نشــدن به مرزهاي جغرافيايي که شــکوفايي و نتايج غيرقابل انکار آن به خصوص در دو دهه اخير آشکار شده اســت را ميتوان بر اساس دو مبناي اعتقادي و منافع ملي تبيين کرد. هر چند جدا کردن ايــن دو نگاه از يکديگر کار ساده اي نيســت و شايد چندان صحيح هم نباشــد، اما براي کســاني که دســتگاه محاسباتيشــان صرفاً منافع مشهود را درک ميکند، اين نگاه قابل دفاع و حتي لازم است.
اين يادداشت به برخي منافع ملموس و نتايج قابــل اندازهگيري حاصل از نــگاه منطقهاي جمهوري اسلامي ايران ميپردازد.
نخستين نتيجه رويکرد فرامرزي ايران حفظ تماميت ارضي کشورهاي عراق، لبنان و سوريه است. شايد سؤال شود تماميت ارضي اين کشورها به ايران چه ربطي دارد؟ تهديد تماميت ارضي اين کشورها يعني تجزيه آنها و تجزيه کشورهاي منطقه يعني تشديد و اســتمرار بحرانهاي منطقــهاي و افزايش بحرانهاي منطقهاي يعني عدم امنيت و عدم ثبات براي کل منطقه و همه اينها يعني «نه» به سرمايهگذاري کلان اقتصادي و بلند مدت!
به اين خســارت بزرگ اقتصادي اضافه کنيد ناآراميهــا و درگيريهاي مســتمر مرزي را که حتي ميتواند تا عمق خاک کشــورما نيز گسترش يابد. دوميــن اثر مهم و راهبردي اين حضور، نقش پيشگيرانه اي است که ايفا کرده و ميکند.
رژيــم متجــاوز و ددمنشــي مثــل رژيم صهيونيســتي بــا آرمــان توراتــي نيل تا فرات، اگر از ناحيــه قدرتي مانند حزبالله يا موشــکهاي ايران احساس خطر نکند، هر لحظه ميتوانــد خطرآفرين و تهديدزا باشد.
همينطور نبود انصارالله يمن ميتواند عــاوه بر گســتاخ کردن حــکام بيخرد ســعودي نگراني آمريــکا از تهديد منافع حياتياش در عربســتان را برطرف کند و دولتمردان آمريکا را براي دســتاندازي به کشورمان ترغيب نمايد.
اگر ســرنگون کردن پهپاد متجــاوز آمريکا واکنشي از سوي اين کشور نداشت، علاوه بر نگراني از واکنش غيرقابل محاسبه ايران بايد امکان تهديد منافع اين کشور در کل منطقه از ســوي متحدان ايران را نيز در معادلات مد نظر قرار داد.
سومين دستاورد يا به تعبير زيبا و پرمغز رهبر حکيم انقلاب اســلامي خون آورد ديگر اين راهبرد عبارت است از دفع خطر بزرگ داعش و تکفيريها.
هنوز خوف و وحشت ناشي از وحشيگريهاي داعش و ديگر گروههاي تکفيري که کل منطقه را فرا گرفته بود فراموش نکرده ايم.
هنوز اشــغال بخشهاي زيــادي از خاک ســوريه و عــراق و نزديک شــدن داعش به مرزهــاي غربي ايران يادمان هســت و همچنان در اســناد قابل دسترســي است که هدف اصلــي و نهايي داعش و متحدان تکفيرياش ايران عزيز بود.
البته حضور ايران در ســوريه و عراق براي ما بدون هزينه نبوده است، اما به راستي اگر نفوذ و حضور منطقه اي ايران نبود، خســارتهاي انســاني و اقتصادي ناشي از نبرد با داعش در مرزها و حتي داخل سرزمين ايران را ميتوانيم تصور کنيم؟
کافي است نگاهي بيندازيم به شهرهاي ويران ســوريه و عراق و دهها هزار شــهيد سوري و عراقي! چهارمين نتيجــه راهبردي نــگاه فرامرزي نيروهاي مســلح ما ارتقاي سطح ايران از يک کشــور معمولي و با آسيبپذيري بالا به يک ابرقدرت منطقه اي اســت و ابر قدرت منطقه ژئوپلتيک و ژئو اســتراتژيک غرب آسيا يعني يک قدرت جهاني!
در يک کلام، راهبرد و دکترين دفاعي و حضور منطقه اي ايران نه تنها بــرکات زيادي براي کشــورهاي عضو جبهه مقاومت داشته است، بلکه موجب صيانت از تماميت ارضي و امنيت ملي خود ايران نيز شده است.
بنابرايــن عمق راهبردي ايــران عزيز و دامنه جبهه مقاومت بايد مثل گذشته با درخواست دولتها و ملتهاي ديگر تا آنجا گسترش يابد که دورترين دشمنان هم حضور اعضاي جديد جبهه مقاومت را در کنار مرزهاي خود حس کنند و فکر تهديد منافع ملي ملت ايران و ديگر ملتهاي مظلوم را از سر خود خارج نمايند.
حســن ختام ايــن يادداشــت را بــه بيان اميرالمؤمنيــن (ع) در خطبه ۲۷ نهج البلاغه اختصاص ميدهم: به خدا سوگند، به هيچ قومي در خانههايشان تاخت نياوردند، مگر آنکه زبون خصم گشتند.
بازار