مشرق/
متن پيش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
سايت اعماق، رسانه گروه تروريستي داعش با انتشار بيانيهاي مسئوليت اين حمله را به عهده گرفته و مدعي شد در اين حمله ۲۵ نفر از نيروهاي SDF کشته و زخمي شدهاند.
شب گذشته هستههاي خفته گروه تروريستي داعش در شهر رقه، حملهاي مرگبار را عليه يک مقر نيروهاي سوريه دموکراتيک SDF اجرا کردند. در اين حمله تعدادي از اعضاي اين گروه وارد يک مقر اطلاعاتي نيروهاي کرد در خيابان نوري شهر رقه شده و پس از حدود ۲۰ دقيقه درگيري و تبادل آتش ۶ نفر از اين تروريستها کمربندهاي انفجاري خود را فعال کرده و مقر را منهدم ميکنند.
سايت اعماق، رسانه گروه تروريستي داعش با انتشار بيانيهاي مسئوليت اين حمله را به عهده گرفته و مدعي شد در اين حمله ۲۵ نفر از نيروهاي SDF کشته و زخمي شدهاند. اما نکته اصلي اينجاست که در بيانيه منتشر شده علت انجام اين حمله، گرفتن انتقام زنان اسير اين گروه در کمپ آوارگان الهول در استان حسکه عنوان شده است. کمپ الهول در سالهاي ابتدايي ظهور داعش از جمله مناطق مهم و محل آموزش و پشتيباني نيروهاي داعش بود تا اينکه در سال ۲۰۱۵ توسط نيروهاي SDF تصرف شد.
پس از عمليات سال گذشته نيروهاي SDF و ائتلاف بينالمللي در استان ديرالزور و تصرف آخرين مناطق تحت تسلط داعش در حاشيه فرات، هزاران نفر از اعضاي اين گروه و اعضاي خانوادهشان به اسارت درآمدند. سران SDF و فرماندهان امريکايي تصميم به جدا کردن زنان و کودکان و انتقال آنها به کمپ الهول در شرق استان حسکه گرفتند. بدين ترتيب حدود ۴۰۰۰ زن و ۸۰۰۰ کودک که از بستگان تروريستهاي داعشي بودند به اين اردوگاه منتقل شدند.
موقعيت کمپ الهول در شمال شرق سوريه
با وجود اينکه رسانههاي حاضر در مناطق کردنشين سوريه تلاش زيادي براي عادي جلوه دادن شرايط در اين کمپ داشتند اما اخباري که گهگاه از اين محل منتشر ميشد حاکي از بحران شديد در زمينه اسکان و تامين نيازهاي اسراي فوق بود. همچنين افرادي که تجربه ورود به اين کمپ و گفتگو با ساکنين را دارند مدعي هستند که زنان حاضر در اين اردوگاه علي رغم شکست داعش و از بين رفتن حکومت چند سالهاش در عراق و سوريه، همچنان به آموزش فرزندان خود بر مبناي آموزههاي تکفيري و تندرو رهبرانشان ميپردازند.
ماه ژوئن سال جاري، يک زن ساکن در اين کمپ اقدام به قتل دختري نوجوان که نوه ي او بود کرد؛ تنها به اين دليل که حاضر نشده است لباس و پوشش مخصوصي را که رهبران داعش براي دختران توصيه کردهاند به تن کند.
همچنين در ماه آگوست امسال تعدادي از زندانيان اقدام به شورش و نصب پرچمهاي اين گروه درون کمپ کرده و با نيروهاي امنيتي حاضر در کمپ به درگيري شديد پرداختند.
برافراشتن پرچم داعش در کمپ الهول
بسياري از کارشناسان سرنوشتي مشابه کمپ بوکا در جنوب عراق را براي اردوگاه الهول پيشبيني ميکنند. بوکا نامي بود که به کمپي در نزديکي شهر امالقصر در جنوب عراق در دوران اشغال خاک اين کشور توسط امريکا اطلاق شد.
در سال ۲۰۰۴ ارتش امريکا طي دو مرحله درگير نبردي خونين و بزرگترين عمليات جنگي از زمان اشغال کامل عراق شد. شبه نظاميان گروه القاعده عراق تحت رهبري ابومصعب الزرقاوي رهبر معدوم خود نبردي سنگين و چند ماهه با نظاميان امريکايي در شهر فلوجه داشتند که سرانجام با شکست و عقب نشيني اين نيروها به پايان رسيد. در پايان نبرد ارتش امريکا علاوه بر اسرايي که حين نبرد دستگير شده بودند اقدام به دستگيري تعداد زيادي از نزديکان و آشنايان آنها که گمان ميرفت از اعضاي اين سازمان باشند کرد. بخش زيادي از اين اسرا به اردوگاه بوکا در جنوب عراق منتقل شدند.
سالها بعد بسياري از اين اسرا به بهانه "عدم وجود ادله کافي براي محکوميت" از اين زندان آزاد شدند. مشهورترين فرد در ميان اسراي آزاد شده ابوبکر البغدادي رهبر فعلي گروه تروريستي داعش بود که در فوريه ۲۰۰۴ در فلوجه دستگير شده بود.
در روزهاي اخير و احتمال حمله ارتش ترکيه و مزدوران تحت امرش به مناطق تحت کنترل SDF، بسياري پيش بيني ميکنند که در صورت خارج شدن کنترل اوضاع از دستان نيروهاي دموکراتيک سوريه، بسياري از زندانيهاي داعش از جمله در کمپ بزرگ الهول موفق به فرار شده و خطر ظهور و قدرت گيري مجدد نيروهاي داعش در شرق سوريه وجود خواهد داشت. به خصوص اينکه رهبران SDF هشدار داده اند در صورت آغاز حملات ارتش ترکيه به شمال سوريه، مجبور به انتقال نيروهاي محافظ اين کمپ ها و زندانها به جبهه نبرد بوده و کنترلي بر نگهداري اين زندانيان نخواهند داشت.
بازار