نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

کیهان: بازی روزنامه اصلاح‌طلب با قیمت دلار در آستانه انتخابات

منبع
کيهان
بروزرسانی
کیهان: بازی روزنامه اصلاح‌طلب با قیمت دلار در آستانه انتخابات
کيهان/ متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبي با عنوان «جلسه سرنوشت‌ساز FATF درباره ايران» نوشت: «نرخ دلار در روزهاي اخير بار ديگر روند صعودي به خود گرفته و ديروز با حفظ روند رو به بالاي خود از عدد 14200 تومان نيز عبور کرد. فعالان بازار مي‌گويند سردرگمي بر سر تصويب لوايح FATF از يک طرف و تصميم‌گيري اين کنوانسيون براي ورود ايران به ليست سياه FATF از طرف ديگر موجب شده تا نرخ ارز بار ديگر به کانال‌هاي بالاتر از 13 هزار تومان که ماه‌هاست در آن بوده، متمايل شود. اين تحولات از آنجا مهم است که نشست FATF در پاريس، با موضوع بررسي اقدامات ايران براي تصويب کنوانسيون‌هاي مبارزه با پولشويي و تامين مالي ‌تروريسم برگزار خواهد شد و به‌نظر مي‌رسد اين نشست براي آينده بازار ارزي ايران بسيار سرنوشت‌ساز باشد.» اين روزنامه اصلاح‌طلب در حالي تلاش دارد در آستانه برگزاري انتخابات افکار عمومي را نسبت به قيمت ارز مشوش کرده و آن را به تصويب لوايح FATF مرتبط سازد که روز گذشته علي ربيعي سخنگوي دولت به صراحت هرگونه اثرگذاري تصميمات FATF بر اقتصاد ايران را رد و تأکيد کرد که اقتصاد ايران با تصميمات FATF آسيبي نخواهد ديد.
همچنين طي چند روز گذشته نيز عبدالناصر همتي رئيس کل بانک مرکزي پاسخ مدعيان اصلاحات در اين فضاسازي‌هاي دروغين را اين‌گونه داد: به اعتقاد من، تأثيري که FATF مي‌خواهد بگذارد اتفاق نخواهد افتاد. سودجويان سعي دارند که از اين فرصت در جهت التهاب بازار ارز استفاده کنند. اين اقداماتي که سودجويان در بازار ارز انجام مي‌دهند هيچ تأثير معناداري نخواهد داشت.
انکار نقش دولت در ايجاد اميد در جامعه مصطفي‌ هاشمي‌طبا در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «دليل اين سردي فضاي انتخابات عدم هماهنگي نيروهاي سياسي در کشور است. يعني در حالي که همه مي‌گويند در انتخابات شرکت کنيد به يکديگر تهمت و اتهامات زيادي مي‌زنند. به‌خصوص کساني که با دولت مخالفند خيلي بيشتر از آنچه که ضدانقلاب عليه دولت عمل مي‌کنند عليه دولت تبليغات مي‌کنند». هاشمي‌طبا در ادامه گفت:«در فضاي مجازي شايد هيچ‌يک از کشورهاي خارجي و ضدانقلاب آن‌قدر که در داخل عليه دولت تبليغ مي‌کنند نسبت به انجام کاري مبادرت نورزند. لذا زماني که مردم مي‌بينند چنين فضايي در کشور است و دولت از نظر بخشي از جامعه که خود را انقلابي مي‌داند اين همه مورد هجمه قرار گرفته و ناکارآمد و فاسد جلوه‌گر مي‌‌شود اعتقادشان به مشارکت در انتخابات و تاثير رأيشان در روي کار آمدن مجلسي کارآمد کاهش مي‌يابد. به‌نظر من تبليغاتي که ضد دولت است خيلي در عدم مشارکت مردم تاثير دارد». برخلاف ادعاي ‌هاشمي‌طبا، عملکرد دولت- به جهت امکانات و اختيارات گسترده‌اي که دارد- نقش بسيار تعيين‌کننده‌اي در ايجاد اميد در جامعه و افزاش مشارکت مردم دارد. متأسفانه علي‌رغم اينکه دولت در هفتمين سال فعاليت خود قرار دارد، به هيچ عنوان کارنامه قابل دفاعي ندارد.
مدعيان اصلاحات با انکار نقش دولت در ايجاد اميد در جامعه، قصور و تقصير هم‌قطاران خود را به گردن منتقدان دولت مي‌اندازند.
موانع داخلي توليد جدي‌تر از موانع خارجي
ارگان دولت در مطلبي نوشت: «بهبود محيط کسب و کار همواره يکي از اولويت‌هاي اصلي اقتصاد ايران بوده است که همچنان در اولويت است. هم‌اکنون در بسياري از بخش‌ها با ازدحام قوانين و مقررات روبه‌رو هستيم و مي‌توان با حذف قوانين زائد فضاي بهتري براي فعاليت فعالان اقتصادي فراهم کرد. اين درحالي است که به اعتقاد توليدکننده‌ها در بسياري از موارد موانع داخلي جدي‌تر از موانع خارجي بوده است.»
ادعاي غيررقابتي بودن برخي حوزه‌هاي رأي، خلاف واقعيت‌هاي عيني است محمدجواد حق‌شناس، عضو شوراي شهر تهران ديروز در روزنامه دولتي ايران نوشت: «وظيفه مردم نسبت به صندوق‌هاي رأي چيست؟ در پاسخ بايد گفت: در جايي که رقابت وجود دارد طبيعتاًً وظيفه مردم همچنان شرکت در انتخابات است. قطعاً حضور مردم در پاي صندوق‌هاي رأي يک ضرورت است و قهر کردن هيچ معنا و مفهومي‌ندارد. اما در حوزه‌هايي که رقابت تنها بين يک جريان سياسي وجود دارد هم به‌نظر مي‌رسد مشارکت در چنين شرايطي حداقل مي‌تواند انتخاب بين گزينه بد و بدتر باشد و همين معادله براي کساني که فکر مي‌کنند کانديداهاي مورد نظرشان حضور ندارند لازم است چرا که بالاخره تأثيرگذاري خود را خواهند داشت. در ارتباط با حوزه‌هايي که گفته مي‌شود، تکليف انتخابات از قبل روشن است و اصلاً رقابتي در آن وجود ندارد به‌نظر مي‌رسد که بهترين کار اين باشد که اختيار را به خود مردم واگذار کنيم.»
مدعيان اصلاحات از درد ناکارآمدي و کارنامه غيرقابل دفاع‌شان، سناريوي «نامزد نداريم» را اجرا کردند تا با مظلوم‌نمايي و تخريب شوراي نگهبان، هم از پاسخگويي فرار کنند، هم شکست در انتخابات را توجيه کنند اما واقعيت، خلاف اين بازي فريبکارانه بود. ماهيت‌ ترفندآلود اين رويه، آنجا روشن‌تر شد که اين طيف امروز 6 ليست انتخاباتي را مطرح کرده است. افزون بر اينها، اين طيف رقابت انتخاباتي را ميان خود و جريان ديگري خلاصه کرده است در حالي که طيف وسيعي از داوطلبان انتخابات، در گروه مستقلين هستند و وابستگي به هيچ‌کدام از احزاب ندارند. از اين رو، آمار غيررقابتي بودن 44 حوزه‌ انتخابيه که از سوي دولت ارائه شد، نيز برخلاف واقعيت‌هاي عيني است.
اصلاح‌طلبان نگاه دقيق و ملي ندارند
فاطمه دانشور فعال سياسي اصلاح‌طلب و عضو سابق شوراي شهر تهران در بخشي از يادداشت خود در روزنامه اصلاح‌طلب آرمان نوشته است: «عملاً اصلاح‌طلبان از فرصتي که مردم در مجلس و شوراي شهر به ‌آنها دادند نتوانستند بهره کافي را ببرند و در ادامه عدم ارائه ليست از سوي جبهه اصلاحات اين پروسه را تکميل کرد. بايد دقت کرد که جريان اصلاحات مي‌توانست ليست ارائه دهد اما اين کار را نکرد زيرا به راه دادن نخبگان به ليست خود اعتقاد کافي ندارد و صرفا حزب خود را مدنظر مي‌گيرند. ريشه تمام اين اتفاقات در اين مقوله است که هيچ‌گاه احزاب در ايران همچون ساير کشورهاي جهان عمل نکرده‌اند و اين احزاب صرفا تبديل به گروه‌هاي خانوادگي شده است. احزاب بايد در نخستين گام افراد متعهد، متخصص و وطن‌دوست را درون خود سازماندهي کنند. عملاً اصلاح‌طلبان به علت اينکه از احزاب خود کسي تاييد صلاحيت نشد تصميم گرفتند تا ليست ارائه ندهند؛ زيرا فقط به اطراف خود نگاه مي‌کنند و نگاهي دقيق و ملي ندارند. اين روزها حتي شاهد بوديم حتي برخي افراد اصلاح‌طلب به علت اينکه از نزديکان شوراي مرکزي نبودند مورد حمايت قرار نگرفتند».
رد صلاحيت علي مطهري کفران نعمت است! اعتماد به نقل از اکبر ‌ترکان، مشاور سابق رئيس‌جمهور و صاحب تئوري «آبگوشت بزباش» در واکنش به رد صلاحيت علي مطهري، از چهره‌هاي برجسته حاشيه‌سازي در مجلس دهم گفته که اين کار کفران نعمت است! ترکان گفته است: «اين بساطي که عده‌اي از کانديداها در تبليغات انتخاباتي خود به راه انداخته‌اند از هم‌اکنون نشان مي‌دهند که از معيارهاي مورد نظر انقلاب به دور است. اميدواريم در مجلس بعدي چنين افرادي راي نياورند و انتخاب نشوند. اينهايي که با طبل و تنبک و تشريفات راه انداختن به استقبال انتخابات مي‌روند چه آورده‌اي براي خانه ملت و مردم خواهند داشت؟ علت به‌وجود آمدن چنين شرايطي نيز بدين دليل است که برخي از اوقات کفران نعمت‌هايي صورت مي‌گيرد که موجب بروز چنين اتفاقاتي مي‌شود. وقتي افرادي چون آقاي علي مطهري رد شوند و افرادي که شرحشان رفت، وارد انتخابات و مجلس شوند، مسلما نبايد انتظار کارکرد مثبت و درست از مجلس آينده داشته باشيم. ما از داشتن برخي نمايندگان خوب ناشکري مي‌کنيم و نتيجه آن اين است که عده‌اي مي‌خواهند با دايره، تنبک و کباب وارد مجلس شوند». بايد به آقاي‌ ترکان گفت که اتفاقا کفران نعمت وقتي تحقق پيدا مي‌کند که شوراي نگهبان بخواهد افرادي نظير علي مطهري، محمود صادقي، الياس حضرتي و... را تأييد صلاحيت کند. بالاتر از اين موضوع آن است که افراد توفيق پيدا کرده براي تکيه بر صندلي‌هاي خدمت، فرصت پيش آمده را صرف حاشيه‌سازي کنند و با کفران نعمت، روزهاي خدمت را سپري کرده و حتي با برخي اعمال و رفتارشان، اسباب خوشحالي ضدانقلاب را هم فراهم کنند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره