انتخاب/ متن پيش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
ملاک حمود در الاخبار چاپ بيروت نوشت: با نزديک شدن پايان سال 2019، پيروزي ترامپ در دوره دوم رياست جمهوري، تقريبا قطعي بود؛ استيضاح او تنها جنبه تبليغاتي داشت که تاثيري منفي بر رقباي او در حزب دموکرات گذاشت. ميانگين بيکاري به پايين ترين سطح تاريخي اش رسيد و شاخص هاي اقتصادي ايالات متحده در بهترين حالت خود قرار داشت. علاوه بر اينکه در سايه سياستهاي اقتصادي ترامپ، حدود 62 درصد از مردم اين کشور از اين سياستها اظهار رضايت کرده بودند.
در ادامه اين مطلب آمده است: اما در طول تنها چند هفته، واقعيت کاملا تغيير کرد و پيامدهاي اقتصادي شيوع بيماري کرونا، کار خود را کرد؛ بازارهاي بورس جهاني نابود شدند، از چين گرفته تا ايالات متحده، شاهد بدترين شرايط اقتصادي بوديم.
اين بدترين زمان ممکن براي وقوع اين بحران به نسبت ترامپ بود؛ طبق پژوهش هاي آکادميک، رأي دهندگان با استناد به اوضاع اقتصادي در سال انتخابات، به نامزد مورد نظر خود رأي مي دهند؛ همانطور که الن ابراموويچ، استاد علوم سياسي در دانشگاه ايموري، معتقد است که در مساله انتخابات، اقتصاد نقش بسيار مهمي در ديدگاه رأي دهندگان دارد.
قدرت بحران کرونا و ابعاد آن، که به دليل انکار اوليه آمريکا و کُندي و تعلّل مسئولان در اتخاذ تصميمات و عکس العمل هاي لازم، به مرحله بحراني رسيده است، تصوير سياهي از اثار اقتصادي را براي آمريکا ترسيم مي کند. از اين رو، شايد بتوان گفت ترامپ قرباني بزرگ زمان بندي انتشار اين ويروس در ايالات متحده است.
رئيس جمهور آمريکا مأموريت بسيار دشواري پيش رو دارد؛ چرا که محدود کردن شيوع ويروس کرونا، نيازمند اتخاذ اقداماتي است که باعث بحراني شدن اوضاع اقتصادي در کوتاه مدت مي شود. از جمله اين اقدامات، تعطيلي مدارس، دانشگاهها، رستورانها و محدوديت سفرهاست. با توجه به اينکه اقتصاد آمريکا متکي بر هزينه هاي مصرفي است، اجراي سياستهاي مذکور، نه تنها به رشد اقتصادي اين کشور آسيب مي رساند، بلکه مي تواند ميانگين بيکاري را نيز تا حدود 6 درصد افزايش دهد. علاوه بر اين، بدون دخالت دولت، ممکن است اين ميزان به حدود 20 درصد نيز برسد.
بنابراين، خسارتهايي که به درآمد افراد وارد مي شود، تبديل به امر واقع مي شود. در اين رابطه لاري بارتلز، پژوهشگر سياسي در دانشگاه واندر بيلت، با بررسي تاثير اقتصاد بر انتخابات رياست جمهوري، تصريح مي کند که تغييرات در درآمدهاي فردي، بيش از تحولات در توليد ناخالص ملي در آمريکا خواهد بود و اين مساله تاثير زيادي بر نظر رأي دهندگان مي گذارد. به عقيده وي، به ميزاني که ويروس کرونا باعث رکود اقتصادي در شش ماه اينده شود، اين رکود تاثير منفي خود را بر فرصتهاي انتخاب مجدد ترامپ، مي گذارد.
بازار