کيهان/ متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
عضو فراکسيون اميد در سنجش عملکرد اين فراکسيون، از نقش پدرخواندههاي اصلاحطلب در بيرون از مجلس ابراز ناخرسندي کرد.
عبدالکريم حسينزاده در روزنامه اعتماد نوشت: فراکسيون اميد اولا در برقراري ارتباط با ديگر طيفها و فراکسيونهاي درون پارلمان دچار ضعف بود، در ثاني در برقراري ارتباط با احزاب اصلاحطلب و همسو که بيرون پارلمان فعال بودند، مشکلاتي داشت و ثالثا در برقراري ارتباط با اعضاي اصلاحطلب دولت يا شوراي شهر و ديگر بخشهاي حاکميت نيز دچار اختلالاتي بوديم. چنانکه ديديم با وجود آنکه تقريبا تمامي احزاب اصلاحطلب بيرون پارلمان در بدنه فراکسيون (عبدالکريم حسينزاده عضو بيرون) عضو يا اعضايي متعدد داشتند، به جاي آنکه از طريق اين رابطها نقطهنظرات و راهکارهاي خود را به اطلاع فراکسيون برسانند و نسبت به ايجاد تعامل سازنده و پويا با فراکسيون اميد گام بردارند، نقدها، ايرادها و بعضا گلايههايشان را از طريق رسانهها يا فضاي مجازي اعلام ميکردند.
وي ميافزايد: وضعيت فراکسيون باعث شد برخي همکاران درون فراکسيون اميد براي خود جايگاه پدرسالاري قائل بودند. از طرفي ما معتقد بوديم بايد به فراخور گفتمان سياسي قدرتمندي که از آن نمايندگي ميکنيم، کنش سياسي درخور داشته باشيم و به همين دليل بر لزوم حضور در انتخابات و اعلام کانديدا براي تمامي ارکان هيئت رئيسه اصرار داشتيم و اين مسئله با راي فراکسيون عملياتي شد. اما متاسفانه برخي پدرخواندههاي بيرون پارلمان اعلام کردند که «خط قرمزشان علي مطهري» است و اگر او از حضور در هيئترئيسه باز بماند، فراکسيون اميد بايد پاسخگو باشد. اين رويه تا آنجا پيش رفت که اين افراد از نمايندگان نزديک به خود در فراکسيون اميد خواستند به علي مطهري راي ندهند تا او از حضور هيئترئيسه باز بماند و آن پدرخواندهها بتوانند ماهي خود را از اين آب گلآلود صيد کنند. البته ما مسئوليت تمامي عواقب رويکرد و تاکتيک انتخاباتيمان را بهطور تام و تمام ميپذيريم اما رويکرد پدرسالارانه و عدم پذيرش نظر و خواست جمع و بيتوجهي به تصميمگيري و سياستورزي بر پايه خرد جمعي، رويکردي است غيراصلاحطلبانه که همواره براي جريان اصلاحات هزينهساز شده است.
از طرفي بخشهايي از بدنه و بزرگان جريان اصلاحات به نحوي نسبت به عملکرد اميديها نظارت ميکردند که برخي نمايندگان و اعضاي فراکسيون را به سمت رويکردي انفرادي سوق داد و بعضا ميديديم برخي اعضاي فراکسيون به جاي پيگيري اهداف اصولي و اساسي فراکسيون که برپايه خرد جمعي تدوين شده بود، به سوي حرکات خودسر و انفرادي رفتند تا مگر به اين ترتيب، بتوانند نظر مثبت بخشي از افکار عمومي يا بزرگان اصلاحات را جلب کنند. اتفاقي ناميمون که فراکسيون اميد را از اهداف اساسي و بنيادي خود منحرف کرد.
بازار