انتخاب/ متن پيش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
کارل اسميت- بلومبرگ/ در بيشتر مدت زمان دوره رياست جمهوري ترامپ، اميدهاي وي براي انتخاب مجدد تقريباً به صورت کامل به اقتصاد وابسته بوده است. به ويژه در ايالتهايي که وي در آنها طي سال 2016 به سختي پيروز شد. مسائل اقتصادي هنوز هم مهم هستند، اما الان تقريباً وضعيت اقتصادي به صورت کامل به کوويد-19 (کرونا) وابسته است.
به گزارش سرويس بين الملل «انتخاب»؛ در ادامه اين مطلب آمده است: واضح است که هيچ مسئلهاي در حال حاضر مهمتر از اين نيست که واشنگتن بحران بهداشت عمومي را تحت کنترل داشته باشد. اين ويروس هنوز خطرناک است و اولويت اصلي در رابطه با اين بيماري بايد به حداقل رساندن تلفات باشد.
اصلاً قابل انکار نيست که مهمترين عواقب کرونا ويروس، اقتصادي است. با توجه به اينکه راي دهندگان در آمريکا احتمالاً در اواخر ماه اکتبر به افکار خود پيرامون انتخابات سر و سامان مي دهند، بسيار محتمل است که اثرات اقتصادي ويروس از اثرات بهداشت عمومي برجسته تر باشد. در واقع، بايد اميدوار باشيم که چنين باشد.
رأي دهندگان معمولاً به مسائل محدودي معطوف ميشوند. احتمالاً مردم اشتباهاتي را که در پردازش اوليه ويروس وجود داشت، فراموش خواهند کرد. علاوه بر اين، از آنجايي که ويروس در سراسر جهان منتشر مي شود، بعيد به نظر مي رسد که آمار مرگ و مير در ايالات متحده خيلي عجيب و غريب و زياد به نظر برسد.
اين بدان معناست که اگر موج دوم همه گيري را نداشته باشيم، در انتخابات، اقتصاد بار ديگر مسئله غالب خواهد بود، اين موضوع مجموعه دوم سؤالات را پيش روي ما قرار مي دهد.
از يک سو، حتي در بهترين حالت، نرخ بيکاري احتمالاً بالا و دو رقمي است. با توجه به نداشتن پس انداز، مشکل اقتصادي بسياري از خانواده ها حادتر مي شود. از سوي ديگر، شواهد نشان از اين دارد که اقتصاد با کمترين سرعت حداقل به صورت موقت در حال بهبود است و اين به معناي جلوگيري از يک فاجعه ي مطلق است. نبايد تصور کنيم که درگير خوش بيني واهي در مورد اين موضوع هستيم که بهبود وي شکل اقتصادي در راه است. به گفته ي يکي از مشاوران اقتصادي سابق اوباما، حتي اگر تنها بخشي از مشاغل از دست رفته در تابستان جبران شود، در پاييز ممکن است بهترين داده هاي اقتصادي را که در تاريخ اين کشور ديده ايم، مشاهده کنيم.
راي دهندگان چه واکنشي خواهند داشت؟ بر اساس شواهد به نظر مي رسد که پاسخ آنها واقعي اما آرام است. نرخ اشتغال در دورهي ترامپ از نقطه اوج خود در ابتداي سال افت کرده اما در حد قابل قبولي است. جالب توجه اينکه، نتايج چندين نظرسنجي نشان داده است که راي دهندگان به مديريت اقتصادي ترامپ نسبت به جو بايدن بيشتر اعتماد دارند. اگرچه همان نظرسنجي ها نشان مي دهد که وقتي صحبت از گسترش ويروس مي شود، به رقيب دموکرات بيشتر اعتماد دارند.
اين ها شواهد ديگري است که نشان مي دهد رأي دهندگان در حال حاضر ويروس و اقتصاد را به يکديگر وابسته نميدانند. احتمال کمي وجود دارد که آنان در ماه نوامبر اين دو موضوع را به يکديگر مرتبط بدانند و بر اساس آن تصميم گيري کنند و در انتخابات حضور يابند. برخي از نمايندگان دموکرات از احتمال بروز "سناريوي کابوس وار" براي بايدن در پاييز ابراز نگراني مي کنند. البته بعيد به نظر مي رسد که اين سناريو محقق شود. برخي اظهار مي دارند: تا آنجا که مدل هاي اقتصادي انتخابات همچنان معتبر هستند، آنچه در طول تابستان اتفاق مي افتد، مهمتر از چيزي است که در پاييز رخ مي دهد. رأي دهندگان بي طرف تصميم خود را بر اساس آخرين نرخ اشتغال پايه گذاري نمي کنند. آنها تصميمشان را براساس اينکه چه احساسي در مورد شرايط اقتصادي خودشان دارند، مي گيرند. اغلب بين اين دو تاخير وجود دارد.
به عنوان مثال، وقتي رئيس جمهور جورج بوش دوره ي دوم رياست جمهوري در انتخابات سال 1992 را از دست داد، نرخ بيکاري تقريباً بين نيم درصد در ژوئن تا اکتبر در حال نزول بود. با اين حال، اکثر رأي دهندگان، اقتصاد را همچنان در مسير نزولي مي ديدند.
علائم برجسته اقتصادي فعلي در دورهي ترامپ ممکن است بازتاب نوع ديگري از تاخير باشد. درخواست بيمه بيکاري در چند ماه گذشته بسيار زياد شده است اما بسياري از مشکلات به تازگي شروع شده اند. اگر تأخير هنوز در پاييز وجود داشته باشد، آسيب هاي طولاني مدت ناشي از بيماري همه گير کرونا به احتمال زياد ممکن است، پيش از تأثير هرگونه بهبودي تازه به شانس ترامپ براي انتخاب مجدد آسيب برساند.
بازار