صبح نو/ متن پيش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
روز شنبه هفته جاري، تعدادي از نمايندگان منتخب مجلس يازدهم، با جمعآوري امضا و ارسال نامه به رييس شعبه 12 مجلس، نسبت به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون اعتراض کردند. روز گذشته [يکشنبه] لارگاني در اظهاراتي، از در دست بررسيبودن اعتبارنامه نماينده گچساران خبر داد. پس از نامهنگاري شعبه 12 مجلس با شوراي نگهبان و ارسال مدارک معترضان به شورا، قرار است جواب استعلام از اين نهاد نظارتي در جلسه امروز اين شعبه[با حضور نمايندگان معترض به اعتبارنامه] بررسي و نتيجه نهايي درباره تاجگردون اعلام شود.
نماينده پرحاشيه
از همان روزهاي منتهي به انتخابات اخير، نوع تبليغات غلامرضا تاجگردون، نماينده اصلاحطلب مجلس دهم در منطقه گچساران که هيچ شباهتي به تبليغات يک نامزد مجلس نداشت، حاشيهساز شد. پيش از اين نيز اخبار مختلفي از حضور شبکه وابسته به او در دستگاههاي مختلف کشور منتشر شده بود که البته هيچکدام نتوانستند مانع تاجگردون از راهيابي به مجلس يازدهم شوند. گذشت تا اينکه روز شنبه تعدادي از نمايندگان انقلابي راهيافته به مجلس، با جمعآوري امضا و نامه به حجتالاسلام سيدناصر لارگاني، رييس شعبه 12 مجلس، به اعتبارنامه اين چهره اصلاحطلب اعتراض کردند. همان روز عليرضا زاکاني، منتخب مردم قم در مجلس يازدهم، در توييتي با انتشار تصوير نامه به لارگاني نوشت: «مجلس يازدهم بايد مقابله با اشرافيت و فساد را از خود شروع کند تا بتواند عليه هر مفسدهاي در کشور قيام نمايد.» در تصويري که زاکاني از اين نامه منتشر کرد، چنين آمده بود: «احتراما بنا به استناد ماده 28 آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي، اعتراض خود را نسبت به اعتبارنامه آقاي غلامرضا تاجگردون، منتخب مردم شريف گچساران به دليل رانتخواري و کسب منافع اقتصادي و اعمال نفوذ شبکهاي از طرق مختلف در دستگاههاي دولتي و شرکتهاي تابعه و بخش عمومي اعلام ميداريم.» در همراهي با توييت زاکاني، احمد نادري، منتخب مردم تهران در مجلس يازدهم و ديگر چهره معترض به اعتبارنامه تاجگردون، طي مطلبي در توييتر نوشت: «اعتراض ما فقط به يک شخص نيست، به يک مرام و منش است که خود را نهادينه کرده است. تاجگردونيسم ادامه رفسنجانيسم است.»
پس از اين، روز گذشته[يکشنبه] حجتالاسلام لارگاني در اظهاراتي از در دست بررسيبودن اعتبارنامه تاجگردون خبر داد و گفت: «18 اعتبار نامه به شعبه 12 ارجاع شده که 17 اعتبار به اتفاق آرا تصويب شد اما اعتبارنامه آقاي تاجگردون منتخب گچساران که به اين شعبه ارجاع شده، به دليل اعتراضي 9 نفر از منتخبان داشتند، در دست بررسي است.» وي افزود: «با توجه به بندهاي 29 و 30 آييننامه داخلي مجلس، ما نامهاي را به همراه مستنداتي که معترضان به اين اعتبارنامه، به شعبه تحويل دادند، به شوراي نگهبان داديم که آيا اين مواردي که معترضان اعلام کردند، در زمان بررسي صلاحيت آقاي تاجگردون در ايام انتخابات، بررسي شده است يا نه.» رييس شعبه 12 مجلس تاکيد کرد: «پس از دريافت جواب استعلام از شوراي نگهبان، شعبه تشکيل جلسه ميدهد و در خصوص اين اعتبارنامه اعلام نظر ميکند.»
در همينباره، روحالله نجابت، منتخب مردم شيراز در مجلس يازدهم و ديگر معترض به اعتبارنامه تاجگردون، روز گذشته در توييتي از بررسي نهايي اعتبارنامه نماينده گچساران در روز دوشنبه [12 خرداد] خبر داد.
نادري: اعتراض ما مستند به تخلفات تاجگردون است
احمد نادري، منتخب مردم تهران در مجلس يازدهم در گفتوگو با خبرنگار «صبحنو» با اشاره به اعتراض 9 نماينده مجلس به اعتبارنامه تاجگردون، گفت: 6 نفر از نمايندگان جوان منتخب تهران به اضافه آقايان زاکاني منتخب قم، نجابت منتخب شيراز و کريمي منتخب اراک تصميم گرفتند با توجه به گزارشهاي عديده و مفصل از تخلفات آقاي تاجگردون، نسبت به اعتبارنامه او اعتراض کنند. اعتراض ما مبتني بر مستنداتي بود که به شعبه[شعبه 12 مجلس] ارائه داديم و پيگيريهاي خود را آغاز کرديم و همچنان هم مشغول پيگيري هستيم. وي افزود: آقاي تاجگردون حوالي ظهر روز شنبه، 10 خرداد در يک عمل زشت و غيراخلاقي، به اعتبارنامه همه سرشاخههاي جريان انقلابي در مجلس، از آقاي قاليباف گرفته تا آقايان آقاتهراني و ميرسليم و نيکزاد، اعتراض کرد که البته راه به جايي نبرد چون بايد مستنداتي را براي ادعاهاي خود ارائه ميداد که ارائه نداد و در نهايت هم اعتراض خود را پس گرفت.
تلفنم هزار بار زنگ خورده است
منتخب مردم تهران همچنين با اشاره به تهديد با سلاحگرم از سوي هواداران تاجگردون نسبت به 9 نماينده پيگير اعتبارنامه نماينده گچساران، گفت: روز شنبه که اعتراض به اعتبارنامه آقاي تاجگردون از سوي 6 نفر منتخب جوان تهران خبري شد، طرفداران آقاي تاجگردون، حرکت سازمانيافتهاي را شکل دادند و شمارههاي ما 6 نفر را در گروههاي فضاي مجازي در حوزه انتخابيه خودشان، به صورت وسيع و گسترده پخش کردند و ظاهرا از طرف سرشاخهها هم تحريک شدند. وي افزود: با تحريک اين سرشاخهها، هواداران آقاي تاجگردون به ما 6 نفر زنگ ميزدند و پيام ميدادند تا براي پس گرفتن اين اعتراض، فشار وارد کنند. نادري افزود: خود من از ديروز تا الان، پيامهاي زيادي در پيامرسانهاي شبکههاي اجتماعي و هم به صورت پيام کوتاه و تماس تلفني دريافت کردهام. اگر بگويم تلفن من فقط هزار بار زنگ خورده است، اغراق نکردهام.
منتظر استعلام از شوراي نگهبان
نادري با بيان اينکه به دليل ارعاب و تهديدشدن، حق شکايت از آقاي تاجگردون و هواداران او براي ما محفوظ است، گفت: با اين وجود، مساله اصلي من و ديگر نمايندگان انقلابي اين است که جريان آقاي تاجگردون که سالهاست آغاز شده را کنترل کنيم. من شخصا از کسي که پيامهاي تهديدآميز ميفرستد، شکايتي ندارم بلکه معتقدم رأس اين جريان را بايد به کنترل درآورد. وي در پاسخ به اين سوال که با وجود تخلفات تاجگردون، چرا شوراي نگهبان پيش از اين متوجه اين تخلفات نشد، گفت: من در اينباره چيزي نميتوانم بگويم چون بايد گزارش تکميلي شوراي نگهبان درباره آقاي تاجگردون به دست ما برسد. از سمت شعبه 12 به شوراي نگهبان نامهنگاري شده است و ما بايد نظر شوراي نگهبان را در اين زمينه جويا شويم.
نادري اضافه کرد: طبق قانون، در دو صورت اعتراض ما به اعتبارنامه آقاي تاجگردون يا هر نماينده ديگري، وارد است. صورت اول اين است که از روز انتخابات به اينسو، از سوي آن نماينده خلافي سر بزند که طبيعتا ربطي به شوراي نگهبان ندارد اما حالت دوم اين است که ممکن است قبل از انتخابات، آن نماينده خلاف يا مجموعه خلافهايي را مرتکب شده باشد که شوراي نگهبان به هر دليلي، به اسناد آن تخلفات دسترسي نداشته و اساسا از آن تخلفات بيخبر بوده باشد. وي افزود: يکسري اسناد و مدارک از آقاي تاجگردون در دست ماست. بايد گزارش شوراي نگهبان بيايد تا ببينيم وضعيت از نوع دوم
[بيخبري شوراي نگهبان از مدارک تخلف] هست يا نيست. ممکن است اسنادي که ما داريم، اساسا به دست شوراينگهبان نرسيده باشد.
ماجراي اعتبارنامه نمايندگان چيست؟
اعتبارنامه به مجموعه مدارکي گفته ميشود که نشاندهنده سوابق کاري، درسي و دانشگاهي، نحوه انتخاب و اطلاعاتي درباره نماينده است. هر منتخب با اين اعتبارنامه وارد مجلس ميشود اما بررسي آن از سوي ديگر نمايندگان ميتواند به اين ورود پايان دهد. اگر نمايندهاي فاقد صلاحيت باشد يا به هر دليلي صلاحيت خود را از دست دهد، با راي ديگر نمايندگان اعتبارنامه وي رد خواهد شد. مواد 27 تا 39 آييننامه داخلي مجلس جزئيات رسيدگي به اين اعتبارنامهها را تعريف کرده است و بر همين اساس، منتخبان مجلس پس از برگزاري مراسم تحليف در 15 شعبه بهطور مساوي و بر اساس قرعهکشي تقسيم ميشوند. هر يک از شعب، داراي يک رييس، دو نايبرييس، يک سخنگو و دو دبير خواهد بود. مسووليت اصلي هر يک از اين شعبهها، تعيين اعضاي کميسيون تحقيق درباره اعتبارنامهها، تعيين اعضاي کميسيون تدوين آييننامه داخلي مجلس و بررسي صلاحيت ساير نمايندگان براي عضويت در کميسيونهاي تخصصي مجلس است. اعتبارنامه نمايندگان بر اساس جدول حوزههاي انتخابيه به ترتيب حروف الفبا بين شعبه اول تا شعبه پانزدهم تقسيم ميشود. بر اساس ماده 30 آييننامه داخلي، شعب، رسيدگي به اعتبارنامهها را شروع و نسبت به مدارکي که در شوراي نگهبان مورد رسيدگي قرار نگرفته يا پس از رسيدگي شوراي نگهبان به دست آمده است، اتخاذ تصميم ميکند. در صورت رد اعتبارنامه، در حوزه انتخابيه نماينده رداعتبارشده بايد انتخابات مجدد[ميان دوره] برگزار شود.
بازار