دنياي اقتصاد/ متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
يک تحقيق صورتگرفته توسط تيم پيشبيني اکونوميست نشان ميدهد که بايدن احتمالا در انتخابات نوامبر امسال دونالد ترامپ را با اختلاف فاحشي شکست ميدهد و پس از ۴ سال مجددا کاخ سفيد را به دموکراتها بازميگرداند. در اين مدل از تحقيقات، بايدن هم انتخابات مردمي، هم آراي الکترال را با اختلاف برنده ميشود. در اين تحقيقات مشخص شده است که بايدن احتمالا ۸۹ درصد شانس پيروزي دارد و شانس ترامپ براي پيروزي تنها ۱۱ درصد است.
مدل اکونوميست در واقع بازه زماني سوم مارس تا سيام ژوئن را بررسي کرده و به تفکيک شانس پيروزي بايدن و ترامپ را مشخص کرده است. بهعنوان مثال در اين مدل در تاريخ سوم مارس بايدن توان کسب ۲۷۱ راي الکترال را داشت و ترامپ ۲۶۹. در تاريخ ۹ مارس اما هر دو در رقم ۲۶۹ مساوي هستند. اما از ۲۲ مارس مدام فاصله بين بايدن و ترامپ زياد ميشود و احتمال پيروزي پيرمرد دموکراتها بهطور پيوسته بالاتر ميرود؛ بهگونهايکه در بيستم آوريل فاصله آراي الکترال احتمالي بين آنها ۸۰ ميشود. در اين روز احتمال کسب آراي بايدن به ۳۰۹ راي الکترال و ترامپ به ۲۲۹ ميرسد. اما نقطه اوج اين اختلافات به تاريخ سيام ژوئن ميرسد. در اين روز آراي الکترال بايدن به ۳۴۳ و دونالد ترامپ به ۱۹۵ ميرسد.
براي پيروزي در انتخابات رياستجمهوري هر نامزدي که به ۲۷۰ راي الکترال برسد، ميتواند بار و بنه خود را جمع کند و مستاجر کاخ سفيد شود. به نوشته مجله اکونوميست، پيشبيني اين مجله در حال حاضر ، شامل يک پيروزي قاطع براي بايدن است. سيستم آراي الکترال اين شانس را در سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ داد تا جمع آراي مناطق روستايي را با ورود به کاخ سفيد ببيند. اين در حالي است که آراي مردمي هيلاري کلينتون در آن سال بالاتر از دونالد ترامپ بود.
اما در حال حاضر به نظر ميرسد جايگاه ترامپ در برخي از ايالتهاي حساس و غيرحزبي به شدت متزلزل شده است. در واقع ايالتهايي که وي را در سال ۲۰۱۶ به کاخ سفيد هل دادند، در انتخابات امسال عليه وي شدهاند. در انتخابات سال ۲۰۱۶، ايالتهايي مانند آريزونا، فلوريدا، پنسيلوانيا، ميشيگان و اوهايو به ترامپ اين شانس را دادند که وي رئيسجمهور اين کشور شود.
هر چند که برخي ميگويند اين مدل از تحقيقات وابسته به شرايط فعلي است و نميتوان با قاطعيت از هماکنون بايدن را پيروز انتخابات دانست، اما اختلاف موجود بين دو نامزد انتخابات رياستجمهوري بسيار قابلتوجه است. با اين وجود برخي ميگويند ترامپ قدرت بسيار قابلتوجهي در مناظرات دارد و ميتواند بايدن را به راحتي مغلوب کند. حتي خود وي در مصاحبه اخير خود با فاکسنيوز گفته بود که اين پيرمرد توان کنار هم گذاشتن دو جمله را ندارد.
اما در مدل پيشبيني اکونوميست که نظرسنجيها و فاکتورهاي سياسي و اقتصادي را در نظر گرفته، شانس بايدن بسيار افزايش يافته است. بهعنوان مثال در اين مدل مشخص شده است که دو ايالت مينهسوتا و ويسکانسين از ترامپ روي برگرداندهاند و به سمت بايدن در حال چرخش هستند. اين در حالي است که در ايالتهايي مانند نيويورک و کاليفرنيا پيروزي بايدن قطعي است. در واقع چيزي که شرايط را تغيير داده است، چرخش ايالتهاي مردد به سوي بايدن است. در برخي ايالتها مانند نوادا، رنگ انتخاباتي آبي به خود گرفته است. در ايالت کلورادو نيز چرخش آهستهاي به سوي دموکراتها صورت گرفته است. فلوريدا و ويرجينيا نيز شرايط مشابهي دارند و به سمت دموکراتها تمايل پيدا کردهاند.
آريزونا و کاروليناي شمالي نيز از اين قاعده جدا نيستند و هماينک دست برتر را به بايدن دادهاند. پنسيلوانيا نيز نرمنرمک در حال چرخش به سمت بايدن است. در اين ميان سايت «realcalearpolitics» پيشبينيها از انتخابات مياندورهاي سنا را هم مد نظر قرار داده است و ميگويد که تا اين لحظه به هر دو حزب ۴۸ کرسي خواهد رسيد. اين در عمل برتري جمهوريخواهان را از بين خواهد برد. در مجلس نمايندگان اما همچنان دست برتر با دموکراتها است و ۲۱۴ کرسي به دموکراتها و ۱۹۰ کرسي نيز به جمهوريخواهان خواهد رسيد.
بازار