فرارو/ متن پيش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
از اول تيرماه سينماها آن هم پس از يک تعطيلي چهارماهه بازگشايي و دو فيلم جديد «شناي پروانه» به کارگرداني محمد کارت و «خوب، بد، جلف ۲: ارتش سري» ساخته پيمان قاسمخاني نيز از سوم تيرماه اکران شدند تا سينماها در دوران کرونايي کار خود را آغاز کنند.
آغاز به کار سينماها با اوج گرفتن کرونا همزمان شد. اما با اين حال به گفته مسعود نجفي مدير روابط عمومي سازمان سينمايي در يک برنامه تلويزيوني، از اول تيرماه تا هفتم تيرماه کل فروش فيلمهاي سينمايي در سالنهاي سراسر کشور ۹۳۳ ميليون تومان و تعداد مخاطبان ۴۸ هزار و ۷۸۶ نفر بود. نجفي همچنين با اشاره به فروش دو فيلم "شناي پروانه" و "خوب، بد، جلف ۲:ارتش سري" تا هفتم تيرماه، گفت بر طبق آخرين اعلامها، ميزان فروش فيلم «شناي پروانه» ۶۳۱ ميليون تومان با تعداد مخاطب ۳۲ هزار ۳۴۷ نفر و ميزان فروش فيلم «خوب، بد، جلف ۲: ارتش سري» ۲۶۳ ميليون تومان و ۱۳ هزار با ۶۶۱ نفر مخاطب بوده است. وي همچنين افزود: ساير فيلمها نزديک به ۴۰ ميليون تومان فروش داشتند و مخاطب آنها ۲ هزار و ۷۷۸ نفر بوده است؛ اين آمار درحالي است که بليت سينماها در سه روز اول نيم بها بوده است.
او همچنين در شامگاه جمعه ششم تيرماه نيز در گفتگوي تلفني با برنامه «نقد سينما» از اقبال ۶۰ درصد مخاطبان هفته اول بازگشايي سينماها به «شناي پروانه»، ۲۵ درصد به فيلم «خوب، بد، جلف ۲» و استقبال ۱۵ درصد از مجموع کل مخاطبان از فيلمهاي ديگر خبر داده بود.
رجوع به سامانه مديريت فروش و اکران سينما نيز نشان ميدهد تا ۱۲ تيرماه فيلم شناي پروانه در يک هفته اکران خود ۶۸۳۲۷ بليط فروخته و نزديک به يک ميليارد و ۱۶۳ ميليون تومان فروش داشته است. يعني از هفتم تير تا ۱۲ تير ماه تقريبا ۵۰۰ ميليون تومان فروش آن افزايش داشته است. فيلم "خوب، بد، جلف ۲ " نيز که هر چند از ۳۰ بهمن اکران شده، اما به دليل تعطيلي سينما در واقع از ۳ تير به نمايش عمومي درآمده ۳۱۵۹۲ بليط فروخته و حدود ۵۲۳ ميليون و ۴۰۰ هزار تومان فروش داشته است که از هفتم تيرماه تقريبا ۳۰۰ ميليون افزايش فروش داشته است.
شرايط براي اکران فيلمها مناسب نيست
اما بر اساس نمودار روزانه فروش جز دو فيلم شناي پروانه و ارتش سري ۲ مابقي فيلمها در گيشه با فروش پايين يا نفروختن مواجه هستند. همين موجب شده تا برخي مساعد نبودن شرايط را دليل اين امر بدانند.
چنانچه کيوان کثيريان در گفتگو با فرارو در اين باره گفت: به نظر من شرايط براي اکران فيلمها مناسب نيست، چون مردم درگير استرس خطرات بيماري کرونا هستند. استرس ناشي از ابتلا به اين بيماري هم باعث ميشود محيطهاي شلوغ مورد توجه مردم و در اولويت آنها نباشد.
اين منتقد سينما همچنين افزود: فعلا که شرايط براي هيچ کاري مناسب نيست، اما چارهاي نيست و بايد فعاليتهاي اجتماعي به تدريج انجام شود، ولي متاسفانه اگر توصيهها رعايت نشود سينما هم به يکي از محيطهايي تبديل ميشود که خطرناک است.
او همچنين درباره فروش فيلمها در اين شرايط اظهار کرد: آمار نشان ميدهد فروش فيلمها، خوب نيست. اگر اين فيلمها در شرايط عادي اکران ميشدند فروش بالاتري داشتند. اما براي صحبت از موفقيت آميز بودن اکران بايد ديد موفقيت آميز را چه تعريف ميکنيم. به صورت طبيعي، اين فيلمها توقعات بالاتري در فروش داشتند به خصوص فيلم خوب، بد جلف ۲: ارتش سري، ولي از اين شرايط ضربه خوردند. البته همه فيلمها چه در اکران آنلاين چه در سينما ضربه خوردند.
کثيريان افزود: شايد بازگشايي سينماها در اين شرايط فکر خوبي نباشد و اکران آنلاين مسير بهتري براي فيلم ديدن است. هر چند سالنهاي سينما ضرر ميکنند. همانطور که خيلي از مشاغل در اين شرايط ضرر ميکنند، اما اگر بخواهيم مردم فيلم ببينند اکران آنلاين شرايط بهتري دارد.
بازگشايي سينماها خواست سينماگران بود
اما مسعود نجفي در گفتگو با فرارو در اين باره اظهار کرد: آمار فروش سينماها از سه شنبه به صورت آنلاين روي سامانه مديريت فروش و اکران سينما (سمفا) در حال انتشار است. اين آمار به نسبت ۵۰ درصد ظرفيت سينماها و بازگشايي سينماها پس از چهار ماه و شرايط کرونايي رضايت بخش است.
مدير روابط عمومي سازمان سينمايي افزود: اکران آنلاين نيز در کنار اکران در سينما ادامه دارد. بازگشايي سينماها، درخواست سينماداران و صاحبان آثار بود تا چرخه اقتصاد سينما به حرکت دربيايد. سينماها يکي از معدود جاهايي است که ميشود اين فاصله اجتماعي و پروتکلهاي بهداشتي را رعايت کرد. در اين يازده روز ميبينيم که هم مردم و هم پرسنل سينماها پروتکلهاي بهداشتي مربوط را رعايت ميکنند.
بازار