دنياي اقتصاد/ متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
بررسيها نشان ميدهد که در تيرماه بهطور متوسط در هر ساعت ۶ نفر به علت کرونا جان خود را از دست دادهاند. درحاليکه قبل از تيرماه، اين رقم حدود ۴ نفر گزارش شده بود. پس سرعت قرباني گرفتن کرونا در کشور تندتر شده است. همچنين بررسيها نشان ميدهد که در ماه اول تابستان در هر ساعت ۱۰۶ نفر به بيماري کرونا مبتلا ميشدند، اين درحالي است که پيش از تيرماه اين رقم بهطور متوسط ۷۰ نفر در ساعت گزارش شده بود.
مقايسه اين دو آمار ثابت ميکند که ضرباهنگ بيماري در تيرماه سالجاري متفاوت از روزها و ماههاي قبل است و ميزان شيوع آن در کشور افزايش پيدا کرده است. نکته نگرانکننده اين است که در روزهاي اخير، رشد ميزان ابتلا و فوتيها در کشور افزايش يافته است. بهعنوان مثال، در ۱۷ تير در هر ساعت ۸ نفر به علت کرونا در کشور فوت کردند. به بيان ديگر، در اين روز تقريبا هر هشت دقيقه يک نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
حدود ۱۴۰ روز از شيوع کرونا در کشور گذشته است، براساس آمارها تا روز گذشته ۲۴۸ هزار و ۳۷۹ نفر در کشور به اين بيماري مبتلا شدند. البته بايد تاکيد کرد که اين آمار براساس افراد آزمايش شده قطعي است و اين امکان وجود دارد که بسياري به اين بيماري مبتلا شده و در اين آمار ثبت نشدهاند.
اين آمار نشان ميدهد که از ابتداي زمان آماردهي تاکنون در هر ساعت، ۷۴ نفر به اين بيماري مبتلا شدهاند. به بيان ديگر، در هر دقيقه حداقل يک نفر مبتلا به کرونا شناسايي شدهاند. از سوي ديگر، آمارها نشان ميدهد تا روز گذشته ۱۲ هزار و ۸۴ نفر نيز بر اثر ابتلا به بيماري کرونا جان خود را از دست دادهاند. اين آمار نشان ميدهد که در هر ساعت بهطور متوسط ۴ نفر جان خود را از دست دادهاند، يعني هر يک ربع ساعت، يک نفر به علت کرونا در کشور فوت ميکند.
هر ۱۰ دقيقه يک مرگ
اين آمار بهطور متوسط وضعيت مبتلايان را تا روز گذشته نشان ميدهد. اما ميتوان اين روند را در تيرماه بهطور جداگانه محاسبه کرد. آمارها نشان ميدهد که در ۱۸ روز نخست تيرماه ۴۵هزار و ۷۹۵ بيمار مبتلا به کرونا وجود داشته است. اين آمار نشان ميدهد که بهطور متوسط در هر ساعت ۱۰۶ نفر به بيماري کرونا مبتلا شدهاند و در هر دقيقه حدود دو نفر بيمار شناسايي ميشود و نسبت به متوسط کل، آمارها دو برابر شده است. از سوي ديگر، از ابتداي تير تاکنون ۲۵۷۷ نفر بهدليل کرونا جان خود را از دست دادهاند. اين آمار نشان ميدهد که در هر ساعت ۶ نفر به علت کرونا جان خود را از دست دادهاند. به بيان ديگر، ميتوان گفت که در هر ۱۰ دقيقه يک نفر به علت بيماري کرونا جان خود را از دست ميدهد.
درحاليکه پيش از تيرماه هر يک ربع، يک فوتي گزارش ميشد. البته حتي اين رقم در برخي روزها به زير ۱۰ دقيقه در تيرماه نيز ميرسد. بهعنوان مثال در ۱۷ تيرماه، در هر هشت دقيقه يک نفر جان خود را به علت کرونا در کشور از دست داده است.
مقايسه آمارهاي تيرماه با روزهاي قبل نشان ميدهد که ميزان شيوع بيماري در ماه نخست تابستان بيشتر شده و نياز است که سياستهاي جديتري براي مقابله با اين بيماري در نظر گرفته شود. در بسياري از کشورها نظير ترکيه ميزان فوتيهاي روزانه در سطح ۲۰ تا ۳۰ نگه داشته شده است. اين آمار نشان ميدهد که در هر ساعت تنها يک نفر بهدليل کرونا جان خود را از دست ميدهد. برخي پزشکان در رسانههاي اجتماعي، علت بالا بودن مرگ در ايران را نسبت به ساير کشورها، نبود برخي از داروها نظير رمدسوير و فاويپراوير عنوان ميکنند.
اينها داروهايي است که براي افراد بدخيم در برخي از کشورها نظير آمريکا توصيه شده است. البته يکي ديگر از عواملي که باعث شده در روزهاي اخير ميزان ابتلا و فوتيها در کشور افزايش يابد، کاهش فاصلهگذاري اجتماعي و فعال شدن مکانهاي عمومي است. در اين خصوص، برخي عنوان کردهاند که محدوديتهاي اعلام شده براي کاهش شيوع کرونا، در تهران بازخواهد گشت.
بيشترين سطح مبتلايان روزانه در تيرماه
درحالحاضر بسياري از استانهاي کشور در وضعيت هشدار قرار دارند. روز گذشته اعلام شد که ۱۵۳ نفر به فوتيهاي کشور افزوده شده است. همچنين رقم مبتلايان روزانه ۲۶۹۱ نفر گزارش شد. اين رقم بيشترين سطح مبتلايان روزانه در يک ماه اخير است. از سوي ديگر، روز گذشته اعلام شده که ۱۶۲۵ نفر از مبتلايان نيز در بيمارستان بستري شدند. به عبارت ديگر، ۶۰ درصد از مبتلايان روز قبل کارشان به بيمارستان کشيده شده است. درحالحاضر ۳۳۰۹ نفر در وضعيت شديد بيماري قرار گرفتهاند. بهطور کلي، در تير نيز ۴۶۷ نفر به وضعيت شديد بيماري افزوده شد و روند افزايشي بيماران بدحال، کار را براي کادر درمان در کشور سخت ميکند.
در دنيا نيز ميزان افراد مبتلا به کرونا در روز گذشته به حدود ۱۲ ميليون نفر رسيده است و ۵۴۷ هزار نفر نيز به علت اين بيماري در دنيا فوت کردند. در بين کشورهاي دنيا، آمريکا با ثبت ۳ ميليون و ۱۰۰ هزار بيمار در رتبه نخست قرار گرفته است. اين کشور ۱۳۴ هزار فوتي را ثبت کرده است. پس از آمريکا، برزيل با حدود يک ميليون و ۷۰۰ هزار بيمار در رتبه دوم قرار گرفته است. از سوي ديگر، ۶۶ هزار فوتي نيز در اين کشور ثبت شده است. ميزان افراد کرونايي در هند نيز تا روز گذشته به ۷۴۶ هزار نفر رسيده است. اين کشور در روزهاي گذشته رشد قابلتوجهي در ميزان ابتلا داشته است.
بررسيها نشان ميدهد که ايران از نظر ميزان ابتلا در رده دهم قرار گرفته است. همچنين از نظر بيشترين فوتيها، ايران در رتبه نهم قرار گرفته است. بهنظر ميرسد که اوضاع در بسياري از کشورها نظير ايتاليا، اسپانيا و انگليس پايدار شده و در نتيجه اين کشورها جاي خود را به ساير کشورها ميدهند. بهعنوان مثال، شيلي با ۱۹ ميليون جمعيت ۳۰۱ هزار مبتلا را شناسايي کرده است. ميزان فوتيهاي اين کشور ۶ هزار نفر ثبت شده است. در مجموع کشورهاي آمريکاي جنوبي درحالحاضر، يکي از بيشترين رشدها را از نظر ابتلا و فوتي ثبت کردهاند.
بازار