نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

3 اتفاق جدید در کرونای تابستانی

منبع
ايران
بروزرسانی
3 اتفاق جدید در کرونای تابستانی
ايران/ متن پيش رو در ايران منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست حسين کرمانپور- مديرکل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان نظام پزشکي/ اين روزها در اغلب بيمارستان‌ها با موج مجدد رجوع، بستري و فوت بيماران مبتلا به کرونا مواجهيم که خصوصياتي متفاوت با موج اول آن دارد:
۱- اسفند ۹۸ و فروردين ۹۹ با موج مراجعه کثيري از مبتلايان به کرونا روبرو بوديم که از اقشار مختلف و بين سنين مختلف بود اما بيشترين آمار بستري، تحقيقاً بين سنين ۵۵ تا ۷۵ را به خود اختصاص داده بود. امروز اما بيشترين آمار بستري در بيمارستان‌ها به سنين زير ۵۰ سال اختصاص دارد.
۲- در اسفند ۹۸ و دوماه اول سال ۹۹، بيشتر مراجعات تک‌گيري افراد از ديگر مبتلايان غير ارتباط فاميلي بود اما در تيرماه ۹۹ گويا بيشترين مبتلايان خانوادگي هستند. يعني فرزندان خانواده با پدر و مادر باهم گرفتار شده‌اند که خب احتمال قرنطينه نيست. در موج اول در خانواده يک نفر گرفتار و همه در خدمت روحي و جسمي او بودند تا بهبود يابد و در موج جديد يک نفر در خدمت چند نفر مبتلا قرار دارد که هم درصد خطا را بالا مي‌برد هم احتمال گرفتاري او و هم تاب‌آوري اش را کاهش مي‌دهد و نهايتاً ممکن است بستري در بيمارستان را به قرنطينه خانگي ترجيح دهند که همين امر ظرفيت اشغال تخت‌ها را بالا مي‌برد.
۳- در موج جديد، کادر درمان خسته‌تر، اعصاب ملت مخدوش‌تر و وضعيت معيشتي مردم هم نامناسب‌تر است. بر اساس سه رخداد فوق با سه واکنش و برونداد خاص روبه‌رو هستيم:
الف- جوانتر شدن سن بستري و مرگ، نگراني و افسردگي کادر درمان و جامعه را به‌صورت مضاعف بالا برده و نيروي کار را بيکار مي‌سازد. گمان نکنيد براي کادر درمان مرگ يک جوان بيست تا سي ساله ساده و عادي است. اگر گوش‌ها تيز شود با مرگ هر جوان، کادر درمان پيرتر مي‌شود.
ب- خانوادگي شدن ابتلا نشان مي‌دهد، برخي سياستگذاري‌ها نياز مبرم به بازنگري دارد. مشخص است که ميهماني‌هاي دورهمي، جشن‌ها و عروسي‌ها، مراسم تجمعي و... آنقدر زياد بوده که نتيجه‌اي به وسعت درگيري‌هاي کرونايي خانوادگي داشته‌است. رسانه ملي نبايد آموزش‌هاي لحظه‌اي خود را قطع مي‌کرد. همانگونه که تبليغات تلويزيوني لحظه‌اي قطع نمي‌شود، آموزش مقابله با کرونا هم نبايد قطع شود هرچند تکراري باشد.
پ- خستگي کادر درمان، هيجان همراهان بيمار و پايين آمدن سن مرگ و مير مثل جرقه در انبار باروت است. زد و خوردهاي کادر مظلوم درمان بويژه پزشکان طي چند روز گذشته توسط همراهان خشمگين نشانه‌اي از اين لجام‌گسيختگي است که بايد بشدت کنترل شود. و نکته‌اي را هم بايد فراي مطالب فوق اضافه کنم که موج استرس چندماهه و تضعيف شديد قدرت مالي مردم در سال جديد باعث شده امکان تغذيه سالم از آنها گرفته شود. تغذيه محدود و استرس بلاي نابود‌کننده سيستم ايمني بدن است و ثابت شده است کوويد۱۹ قربانيان خود را از بين افرادي انتخاب مي‌کند که وضعيت ايمني بدنشان در سطوح پايين‌تري است.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره