نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

کارزار فرار از شکست جمهوری خواهان

منبع
اعتماد
بروزرسانی
کارزار فرار از شکست جمهوری خواهان

اعتماد/ متن پيش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

محمدحسين لطف‌الهي/ عقب افتادن در نظرسنجي‌هاي انتخاباتي و ظاهر شدن نشانه‌هاي شکست احتمالي دونالد ترامپ در انتخابات رياست‌جمهوري، اعضاي ارشد کمپين او را بر آن داشته که با تغيير استراتژي و اتخاذ رويکردهاي جديد در پي جبران عقب‌ماندگي از رقيب برآيند و مانع از قطعي شدن شکست رييس‌جمهور کنوني در انتخابات شوند.
از دو هفته قبل که رييس کمپين انتخاباتي دونالد ترامپ تغيير کرد و بيل استپين جايگزين برد پارسکيل شد، نشانه‌هاي تغيير در استراتژي‌هاي انتخاباتي به مرور قابل مشاهده بود. دونالد ترامپ تصميم گرفت با اتخاذ رويکردهايي بسيار تهاجمي در تبليغات، سخنراني‌ها و فضاي مجازي فاصله خود را با جو بايدن در نظرسنجي‌ها کم کند. رويکرد جديد رييس‌جمهور امريکا بر حملات لفظي شديد عليه معترضان، تاکيد بر ميزان خرابي‌هاي ناشي از اعتراضات، هشدارهاي قاطع در خصوص سرکوب اعتراضات با پليس فدرال همچنين تشکيک در روند برگزاري انتخابات نظير استفاده از سيستم رأي‌گيري پستي مبتني بود. هر چند اين راه و روش برخي جمهوري‌خواهان را نسبت به سرنوشت انتخابات پيش رو نگران کرده اما «وال‌استريت ‌ژورنال» گزارش مي‌دهد که اعضاي کمپين ترامپ نسبت به اثربخشي آن بسيار اميدوارند. يک عضو ارشد کمپين ترامپ به اين روزنامه مي‌گويد:«با رهبري جديد در کمپين انتخاباتي، ما به سرعت به فضاي رقابت بازگشتيم و خيلي قدرتمندتر از قبل به مردم اعلام کرديم که جو بايدن يک بازيچه در دستان جريان چپ افراطي است».
به نوشته وال‌استريت ژورنال، يکي از روش‌هايي که از سوي کمپين دونالد ترامپ مورد استفاده قرار مي‌گيرد، تمرکز مجدد بر تبليغات تلويزيوني است. بودجه اين نوع تبليغات که از آغاز ماه جولاي روند کاهشي به خود گرفته و در فاصله 30 ژوئن تا 28 جولاي از بيش از10 ميليون دلار در روز به حدود يک ميليون دلار در روز کاهش يافته بود، بار ديگر افزايشي جدي خواهد يافت و کمپين دونالد ترامپ بخشي از تمرکز خود را بر تقويت اين نوع تبليغات خواهد گذاشت. براساس اين گزارش، کمپين انتخاباتي رييس‌جمهور امريکا همچنين خواهد کوشيد علاوه بر دفاع از عملکرد دولت در مديريت بحران کرونا و تبعات اقتصادي ناشي از آن به تخريب چهره بايدن و بزرگنمايي درباره نزديکي هر چه بيشتر او به جريان چپ حزب دموکرات بپردازد و از اين ابزار براي کاهش محبوبيت معاون اول دولت باراک اوباما استفاده کند.
فاکس نيوز، رسانه نزديک به دونالد ترامپ درباره علت کاهش جدي بودجه تبليغات تلويزيوني کمپين او نوشته است که وقفه ايجاد شده به دليل تعيين استراتژي جديد به منظور اثرگذاري بيشتر تبليغات تلويزيوني بوده و از امروز دوشنبه، تبليغات تلويزيوني دونالد ترامپ به صورت بسيار جدي‌تر از گذشته آغاز خواهد شد. در حالي که کمپين ترامپ افشا نکرده است که تمرکز اين تبليغات تلويزيوني بيشتر در چه ايالت‌هايي خواهد بود، فاکس‌نيوز مدعي شده اولويت کمپين انتخابات رييس‌جمهور امريکا «ايالت‌هاي ميدان نبرد» به خصوص فلوريدا، ميشيگان، کاروليناي شمالي، پنسيلوانيا و ويسکانسين هستند که از ماه سپتامبر فرآيند رأي‌گيري پستي در آنها آغاز خواهد شد. ايالت‌هاي «ميدان نبرد» به ايالت‌هايي اطلاق مي‌شود که به ‌طور سنتي از کانديداي يک حزب خاص حمايت نمي‌کنند و رقابت‌ تنگاتنگي ميان کانديداهاي هر دو حزب براي پيروزي در اين ايالت‌ها وجود دارد. اين اتفاق در حالي رخ داده که طي دو هفته گذشته، کمپين انتخاباتي جو بايدن نيز با هدف قرار دادن ايالت‌هاي ميدان نبرد بيش از 30 ميليون دلار تنها براي تبليغات تلويزيوني در اين ايالت‌ها هزينه کرده و در پي تثبيت برتري است. بر اين اساس به نظر مي‌رسد، کمپين دونالد ترامپ با تحليل نقاط ضعف خود و آگاهي از اهميت ايالت‌هاي ميدان نبرد اين تغيير راهکار را در پيش گرفته تا راهي براي خروج از بن‌بست فعلي بيابد.

براي  جنگ  مسلح  شويد
در طول يک ماه گذشته حدود 25 هزار نفر از مردم امريکا جان‌شان را به خاطر شيوع ويروس کرونا از دست داده‌اند، بيش از 2 ميليون نفر به بيماري کوويد 19 مبتلا شده‌اند و علاوه بر رکوردشکني رکود اقتصادي و رشد منفي اقتصاد در ايالات متحد، بيش از 30 ميليون نفر از مردم اين کشور که براي گذران زندگي در دوره کرونا به کمک‌هاي دولتي متکي بودند حدود 600 دلار از کمک هزينه هفتگي خود را از دست رفته مي‌بينند؛ چراکه دولت هنوز با کنگره بر سر بودجه مصوب احياي اقتصادي به توافق نرسيده است. همه اين موارد در کنار يکديگر باعث شده تا دونالد ترامپ با افت محسوسي در نظرسنجي‌ها مواجه شود و براساس ميانگين نظرسنجي‌هاي انجام شده اختلاف او با بايدن، کانديداي دموکرات‌ها در انتخابات رياست‌جمهوري دو رقمي شود. به نوشته واشنگتن‌پست همين موضوع باعث شد که روز چهارشنبه هفته گذشته جلسه‌اي مهم ميان اعضاي کمپين ترامپ با عنوان «براي جنگ مسلح شويد» تشکيل و تصميماتي تازه اتخاذ شود. به گفته يکي از اعضاي اين کمپين در اين جلسه تلاش شده تا اعضا توجيه شوند، فرصت باقي مانده بسيار اندک است و در روزهاي باقي مانده بايد همه اعضاي کمپين خود را با استراتژي‌هاي جديدي که از سوي مديريت ابلاغ مي‌شود، هماهنگ کنند.

نگراني از  رفتارهاي ترامپ
واشنگتن پست نوشته است که هر چند مديران کمپين کوشيده‌اند تا به اين وسيله تحولي در وضع موجود ايجاد کنند و از فرصت باقي مانده، بهره لازم را ببرند اما آنها همچنان نگران رفتارهايي هستند که از جانب دونالد ترامپ صورت مي‌گيرد و تاثير منفي زيادي روي افکار عمومي دارد. به نوشته اين روزنامه در روزهاي اخير از اينگونه رفتارها از سوي ترامپ زياد مشاهده شده که از جمله آنها تلاش براي تبليغ پزشکي است که در توييتر ادعا مي‌کند، امريکايي‌ها نيازي به زدن ماسک ندارند و ماسک نمي‌تواند مانع از شيوع ويروس کرونا شود و تنها داروي هيدروکسي کلروکين مي‌تواند بيماران مبتلا به کوويد 19 را درمان کند. اين ادعا که پيش‌تر از سوي مسوولان ارشد بهداشت و درمان امريکا رد شده پيش‌تر نيز از سوي ترامپ در نشست‌هاي توجيهي درباره وضعيت شيوع کرونا مطرح شده بود که واکنش شديد جامعه پزشکي امريکا را در پي داشت.
رييس‌جمهور امريکا همچنين روز پنجشنبه با طرح احتمال تقلب در انتخابات از طريق رأي‌گيري پستي، خواهان آن شد که انتخابات رياست‌جمهوري ايالات متحده به تعويق بيفتد و به جاي سوم نوامبر در تاريخي ديگر برگزار شود. طرح اين موضوع که با مخالفت‌هاي زيادي از سوي همه جريان‌هاي سياسي در امريکا روبه‌رو شد و علاوه بر دموکرات‌ها که ترامپ را به هراس از شکست در انتخابات متهم کردند، جمهوري خواهان نيز صحبت‌هاي او را «غيرعملي» خواندند و از ضرورت برگزاري انتخابات در موعد مقرر سخن گفتند. در ميان رسانه‌ها نيز حتي رسانه‌هاي دست راستي مانند فاکس نيوز عنوان کردند که شواهدي مبني بر تقلب در انتخابات از طريق رأي‌گيري پستي وجود ندارد و رييس‌جمهور «نبايد فضاي کشور را با اين حرف‌ها به هم بريزد».
واشنگتن پست مي‌نويسد: رفتارهاي ترامپ عليه خود او استفاده مي‌شود و کمپين بايدن، اقداماتش را هوشمندانه و بر اساس رفتارهاي ترامپ طراحي مي‌کند. يکي از رفتارهاي هوشمندانه کمپين بايدن عدم پاسخگويي سريع به درخواست تعويق انتخابات از سوي ترامپ بوده که به گفته يکي از اعضاي اين کمپين، تصميمي مهم و اثرگذار بود. او مي‌گويد که «ما اجازه نمي‌دهيم ترامپ زمين بازي را طراحي کند تا ما بخواهيم در زمين او بازي کنيم» و معتقد است اين تاخير در پاسخگويي به اظهارات ترامپ «عمدي و استراتژيک» است. هر چند برخي از اعضاي کمپين بايدن معتقدند اين تاخير مي‌تواند عليه خودشان مورد استفاده قرار گيرد.

سوسياليست هراسي
يکي از اصلي‌ترين سياست‌هاي کمپين دونالد ترامپ، تحريف طرح‌هاي کمپين دموکرات‌ها و استفاده از اين مساله به عنوان ابزاري براي ريزش در آراي جو بايدن است. بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، استپين، مدير کمپين انتخاباتي ترامپ به نزديکانش گفته است که بايد روي روابط جو بايدن و تاثيرپذيري او از جريان‌هايي تمرکز کرد و به آن پرداخت که مي‌تواند نظر مردم امريکا را برگرداند. به گفته او يکي از اين جريان‌هاي «سوسياليست‌ دموکرات‌هاي حزب دموکرات» نظير برني سندرز، سناتور ايالت ورموند هستند که خود را چپ‌گرا مي‌دانند. بر اساس شواهد موجود اين راهکار از چند روز پيش در دستور کار جمهوري‌خواهان قرار گرفته و دونالد ترامپ نيز از آن بهره مي‌برد. ترامپ روز جمعه در توييتي نوشت:«ما کمپين جديد خود را روز دوشنبه آغاز مي‌کنيم تا نگذاريم جو بايدن خواب‌آلود که اين روزها از برني سندرز ديوانه هم چپ‌گرا‌تر شده است، پيروز شود». بر اين اساس يکي از اصلي‌ترين تاکتيک‌هاي جمهوري‌خواهان در روزهاي آينده تمرکز روي مسائلي نظير احتمال کاهش بودجه پنتاگون، قطع بودجه پليس و «کمونيستي کردن امريکا» از سوي دموکرات‌ها خواهد بود که بايد ديد آيا ممکن است ترامپ را نجات دهند يا خير؟

 
کمپين انتخاباتي رييس‌جمهور امريکا برنامه ويژه‌اي براي جلب آراي اقشار مذهبي در امريکا دارد و مي‌خواهد از اين ابزار عليه دموکرات‌ها بهره ببرد. به نوشته آسوشيتدپرس، کمپين دونالد ترامپ قصد دارد با طرح اين موضوع که دموکرات‌ها جرياني ضد دين هستند و مي‌خواهند مردم را از دين و خدا دور کنند از اقشار مذهبي در امريکا به ويژه گروهي از مسيحيان موسوم به اوانجليست‌ها بخواهند تا براي شکست دادن جو بايدن به نفع ترامپ در انتخابات شرکت کنند. براساس گزارش اين خبرگزاري، اعضاي کمپين ترامپ در سخنراني‌هاي خود با اشاره به محدوديت‌هاي وضع شده براي کليساها به ويژه در ايالت‌هايي که توسط فرمانداران دموکرات اداره مي‌شوند از مخالفت ترامپ با اين محدوديت‌ها سخن مي‌گويند و آن را نتيجه فشار دموکرات‌ها براي دين‌زدايي از امريکا عنوان مي‌کنند. وايت کين که اغلب به عنوان کشيش شخصي ترامپ توصيف مي‌شود، هفته گذشته در يک سخنراني گفته است «بايدن کسي است که از سوي جريان چپ افراطي هدايت مي‌شود و مي‌خواهد کليساهاي ما را تعطيل کند».
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره