نیوزویک: ترامپ آمریکاییها را علیه خودش بسیج میکند

ديپلماسي ايراني/متن پيش رو در ديپلماسي ايراني منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
رابرت رايش-نيوزويک/ رييس جمهور ائتلافي چندنژادي، چندطبقاتي و دوحزبي را براي مخالفت با انتخاب دوباره خودش ايجاد کرده است. ترامپ رويدادي را تجربه ميکند که هيچ يک از روساي جمهور پيشين آمريکا آن را تجربه نکردند: يک ائتلاف واقعي چندنژادي، چندطبقاتي و دو حزبي که چنان او را احاطه کرده است که ميتواند شکلدهندهي سياستهاي آمريکا در سالهاي پيش رو باشد. اين ائتلاف عليه ترامپ شکلگرفته تا از رسيدن او به دور دوم رياست جمهوري پيشگيري کند.
نخستين عامل ايجاد اين اتحاد عليه ترامپ، نژاد است. دشمني ترامپ عليه مردم معترض به قتل جورج فلويد و نژادپرستي نظاممند باعث شده ميليونها آمريکايي سفيد پوست به آمريکاييهاي آفريقاييتبار نزديکتر شوند. بيش از نيمي از سفيدپوستان اکنون ميگويند با ايدههاي جنبش "زندگي سياهان مهم است" موافق هستند و اکثر سفيدپوستان به جاي مخالفت با اعتراضها عليه خشونت پليس، موافق اين اعتراضها هستند. اعتراضها تا حد زيادي دونژادي شدهاند.
حتي بسياري از رايدهندگان پيشين ترامپ نيز از نژادپرستي او و همچنين از آلودگي اخلاقي او هراسيدهاند. طبق يافتههاي نظرسنجي مشترک نيويورک تايمز و سيئنا کالج بيش از 80 درصد از افرادي که در 2016 ميلادي به ترامپ راي داده بودند در 2020 ميلادي به او راي نخواهند داد چرا که باور دارند ترامپ "همانند يک رئيس جمهور رفتار نميکند." ديدگاهي که 75 درصد از رايدهندگان ثبت نام شده در ايالتهاي درگير اعتراضات نيز با آن موافق هستند و اين ميتواند نتايج متفاوتي را در ماه نوامبر رقم بزند.
دومين عامل متحدکننده، حملات ترامپ عليه نظام حکومتي آمريکا است. آمريکاييها علاقه يا اعتماد ويژهاي به دولت ندارند اما تقريبا تمام آنها نسبت به قانون اساسي و اين اصل که هيچ فردي بالاتر از قانون نيست نوعي احساس وفاداري دارند. سياسيسازي وزارت دادگستري، حمله به حاکميت قانون، تقاضا از ساير کشورها براي کمک به رسوايي مخالفان و تمايل آشکار به ديکتاتورها – به ويژه ولاديمير پوتين – از سوي ترامپ حتي در ميان محافظهکاران تمام عيار هم تاثيرات منفي به همراه داشته است.
سومين عامل بزرگ متحدکننده، سوءمديريت فاجعهبار ترامپ در همهگيري ويروس کروناست. بسياري از آنها که شايد بتوانند کاستيهاي شخصيتي و انگيزههاي استبدادگرايي ترامپ را ببخشند هرگز نميتوانند بيتفاوتي و سهلانگاري او درباره بحران سلامت عمومي را ناديده بگيرند که جان آنها و عزيزانشان را تهديد ميکند. در يک نظرسنجي که هفته گذشته انجام شد، 62 درصد از مردم گفتند که ترامپ "به جاي کمک به تلاشهاي انجام شده براي مقابله با کوويد-19، به اين تلاشها آسيب زده است." همچنين 78 درصد از افرادي که در انتخابات سال 2016 از ترامپ پشتيباني کردند به دليل سوءمديريتش در بحران کروناويروس در انتخابات 2020 به او راي نخواهند داد. رايدهندگان ايالتهاي خاکستري مانند فلوريدا و آريزونا – که اکنون تحت فشار کرونا قرار دارند – به ناظران انتخاباتي گفتهاند که به ترامپ راي نخواهند داد.
گرچه دلايل پيوستن به ائتلاف ضد ترامپ ارتباط چنداني به جو بايدن ندارد اما اين نامزد دموکرات ميتواند رئيسجمهوري دوران گذار آمريکا باشد. اين پيامد بيش از آنکه حاصل مهارتهاي ذاتي بايدن باشد به اين خاطر است که ترامپ آمريکا را براي گذار آماده کرده است. شرايط امروز شبيه شرايط انتخابات 1932 است که در هنگامه گروهي از بحرانها، برگزار شد. مردم به ندرت فرانکلين روزولت را ميشناختند اما پس از سالها رياست جمهوري هربرت هوور، آمريکا چنان از دستيابي به رهبري يکپارچه نااميد شده بود که مشتاق پشتيباني از روزولت و پيروي از رهبريهاي او بود.
در اين 100 روز مانده به انتخابات بسياري از رويدادها ميتواند ائتلاف ضد ترامپ را از مسير خارج کند: موانع پيش روي راي گيري در هنگامه انتخابات، دستکاريهاي خارجي در ماشينهاي انتخابات، تلاشهاي جمهوريخواهان براي سرکوب آراء، دگرش هاي ناگهاني در کالج الکترال يا مجمع گزينندگان، حقههاي کثيف ترامپي و چالشهاي احتمالي او عليه هر گونه باخت انتخاباتي. با اينحال، گستره کنوني ائتلاف ضد ترامپ بيانگر ظرفيت او براي ايجاد نفرت در ميان مردم است.