الاخبار: آیا ایران از قدرت آسیب رساندن به «گنبد آهنین» اسرائیل رونمایی کرد؟

انتخاب/متن پيش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
حسن حيدر-الاخبار/ يک دهه و نيم از شروع سلسله رزمايشهاي پيامبر اعظم در ايران ميگذرد. چهاردهمين رزمايش از اين دست، جهشهاي تاکتيکي نيروهاي سپاه پاسداران در چند جهت دريايي، هوايي و موشکي را آشکار کرد. تصوير شهيد عماد مغنيه روي سکوهاي فرماندهي عمليات، به اضافه تصاوير شهداي محور مقاومت، نشان دهنده پيام واضحي بود، مبني بر اينکه اين رزمايش حاکي از قدرت محور مقاومت و اتحاد آن در برابر چالشها و تهديدات است.
به گزارش سرويس بين الملل «انتخاب»، در ادامه اين مطلب آمده است: در ميان پيامها، سپاه به ترديد آمريکا در خصوص قدرت ماهواره نظامي «نور» که در ارتفاع ۴۲۰ کيلومتري در مدار زمين مستقر شده و وظيفه انتشار تصاويري از پايگاه العديد امريکا در قطر را دارد، پاسخ داد و مشخص شد که اين ماهواره حداقل دو دوربين چشمي و حرارتي دارد، تا بار ديگر بر قدرت ايران براي محافظت از فضا به اضافه گرفتن عکسها و تحليل آن، تاکيد کند.
شبيه سازي جنگ با جنگندههاي ايراني، دومين بخش اين رزمايشها بود و هدف از آن، تاکيد بر اين مهم بود که ايران هرگز در هدف گرفتن ناوهاي آمريکاي در آبهاي خليج فارس و اقيانوس هند تا باب المندب ترديد نميکند و در ادامه، اين مساله وضوح يافت که همچنان ايران جسارت ضربه زدن به پايگاه عين الاسد در عراق را دارد و ميتواند وارد مقابلهاي گشادهتر با واشنگتن شده و خسارتهاي زيادي به نيروهاي آمريکايي وارد کند، بدون انکه ترسي از واکنش ايالات متحده داشته باشد.
تحول تاکتيکي بزرگ در اين رزمايش، در زمينه بالستيکي بود، اين رزمايش شاهد شليک موشکهاي دور برد تا بيش از هزار کيلومتر نبود و به شليک موشکهاي بالستيک طراز «فاتح» و نسلهاي بعدي آن، موشکهاي زمين به زمين و زمين به هوا، که برد آنها به ۷۰۰ کيلومتر ميرسد، اکتفا کرد. بنابراين، مهمترين پيام ايران، موشکي بود، که به زودي به گوش نيروهاي آمريکايي رسيد و آمريکاييهاي حاضر در دولتهاي حاشيه خليج فارس، حالت اماده باش اعلام کردند.
جبهه ايراني عمدا برخي از تاکتيکهاي نظامي خود را آشکار کرد، تا به ايالات متحده و اسرائيل بفهماند که اراده براي جنگ وجود دارد و الگوهاي پاسخ دهي، ميتواند شامل هدف گرفتنهاي فراگير و در چهار جهت از سوي ايران و نه تنها در عراق، باشد. نيروهاي آمريکايي مستقر در خاورميانه، هدف اساني براي موشکهاي بالستيک ايران هستند، که برد آنها به ۷۰۰ کيلومتر ميرسد و ميتواند پايگاههاي زميني و دريايي آمريکا را نابود کنند.
زماني که موشکهاي بالستيک و نقطه زن ايران، عنوان مقابله با ايالات متحده و اسرائيل است، رزمايش سپاه پاسداران نشان داد که ايران موشکهاي خود را در سراسر خاکش مستقر کرده است، همانطور که رزمايش مذکور از پيشرفت مهم موشکهاي بالستيک خبر داد، که از عمق زمين، به سمت اهداف خود رهسپار ميشوند و در امتداد خاک ايران کار گذاشته شده اند. اين مساله، به کلي نظريه هدف گرفتن توان موشکي ايران را از بين ميبرد، چرا که هيچ عملياتي نميتواند قدرت موشکي ايران که در دهها هزار کيلومتر از خاک اين کشور و در نقاطي کاملا سرّي پراکنده است را نابود کند.
در جريان اين رزمايش، همچنين يک موشک بالستيک ديگر رونمايي شد که هدف فرضي را به دقت دنبال ميکند و تصور ميشود، اين موشک از نسل موشکهاي «فاتح» باشد. هدف فرضي، سامانههاي ضد موشکي «تاد» آمريکا بود، بدين معنا تهران قصد دارد به واشنگتن بفهماند که اين نوع موشک، با تکنولوژي خود قادر است از رادارها خارج شده و از سامانههاي دفاع هوايي بگذرد، تا به اهداف خود در داخل پايگاههاي مورد نظر برسد. بر اين اساس، عمليات بارش موشکي ايران، ميتواند برخي تواناييهاي دفاعي مناطق هدف گرفته را فلج کرده و ضرر بزرگي به سامانههاي دفاعي نظير گنبد آهنين اسرائيل برساند.
رزمايش پيامبر اعظم از استراتژي حمله مستقيم استفاده کرد و ضمن نشان دادن قدرت ايران براي پاسخ دادن، اين پيام مهم را به صورت غير مستقيم به رژيم صهيونيستي رساند، که همواره از رسيدن امکانات نظامي ايران به محور مقاومت سخن ميگويد. در ادامه، احتمالا آنچه که دشمن در صفحات تلويزيون ايران مشاهد کرد را در امتداد محور مقاومت در هر جنگ پيش رويي خواهد ديد.