انفجار بیروت بخشی از یک رخداد سرنوشت ساز در لبنان است

تسنيم/متن پيش رو در تسنيم منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
يک نويسنده و سياستمدار لبناني با اشاره به انفجار مهيب بيروت گفت: انفجار روز سه شنبه ميتواند بخشي از يک رخداد مهم و سرنوشتساز در صحنه سياسي لبنان باشد و از نظر حجم فاجعه انساني در کشور نيز يک رخداد خاص است.
دکتر« نسيب حطيط» نويسنده و تحليلگر سياسي لبنان در گفتگو با خبرنگار بين الملل خبرگزاري تسنيم در خصوص انفجار روز گذشته در بندر بيروت پايتخت لبنان اظهار داشت: فرضيه اقدام تروريستي به ويژه در لبنان و در برهه زماني مشکوک کنوني منتفي نيست زيرا پيش از صدور حکم دادگاه بين المللي در ارتباط با ترور رفيق حريري رخ داده است .
وي در خصوص جزئيات اين انفجار مهيب و دليل انبار کردن اين حجم زياد سديم نيترات بدون توجه و مراقبت دقيق از آن گفت: در مورد جزئيات انفجار آنطور که نهادهاي امنيتي و رسانهاي اعلام کردهاند، نشان ميدهد که اين حادثه ناشي از انفجار مخزن سديم نيترات بود که به اشتباه از 6 سال پيش در اين محل ذخيره شده بود و سهل انگاري و کوتاهي در نظارت بر اين محموله موجب وقوع انفجار روز گذشته شد اما فرضيه اقدام تروريستي به ويژه در لبنان و در برهه زماني مشکوک کنوني منتفي نيست زيرا اين حادثه پيش از صدور حکم دادگاه بين المللي رخ داده است.
اين تحليلگر سياسي لبناني ادامه داد: با يک نگاه تحليلگرانه در خصوص اخباري که رسانههاي لبناني و عربي در خصوص انفجار روز گذشته منتشر کردند شاهديم که گويي به دنبال ضربه مشخص و يا يک حادثه امنيتي مشخصي در قبال حزب الله و مقاومت در لبنان بودند زيرا در لحظات نخست انفجار اين رسانه ها اعلام کردند که يک اقدام نظامي اسرائيلي عليه انباري در بندر بيروت رخ داده است که وابسته به حزب الله است و سپس اعلام کردند که نيروهاي مسلح حزب الله در بندر حضور دارند و همچنين در ابتدا اعلام کردند، انفجار در ضاحيه جنوبي لبنان رخ داده است.
حطيط اظهار داشت: اين يک ارزيابي تحليلگرانه است که بر اساس آن ميتوان گفت، گويي آنان در جريان يک اقدام امنيتي در آستانه صدور تصميم دادگاه بين المللي و يا همزمان با آن در خصوص ترور رفيق حريري نخست وزير پيشين لبنان بودند و زماني که انفجار رخ داد تصور کردند آنچه به آنان اطلاع داده شده ، تحقق يافته است.
به گفته وي ، لبنان از بيش از دو يا سه هفته پيش شاهد مقدمات و زمينه چيني براي يک حادثه پيش از صدور تصميم دادگاه بين المللي بود از جمله اتفاقاتي که موجب شد برخي از وزيران استعفا دهند و سپس برخي رسانهها به ويژه رسانههاي لبناني و عربي به تکاپوي تحريم و فتنه انگيزي افتادند و علاوه بر اين در لبنان حوادث امنيتي مشکوکي از دخالت نهادهاي جاسوسي منطقهاي و عربي و غير عربي در شمال سوريه رخ داد بنابراين انفجار روز سه شنبه ميتواند بخشي از يک رخداد مهم و سرنوشت ساز در صحنه سياسي لبنان باشد و از نظر حجم فاجعه انساني در کشور نيز يک رخداد استثنايي به شمار ميآيد که لبنان در زمان جنگ داخلي و يا خارجي و در جريان حملات اسرائيل و يا در سطح سياسي مشابه آن را به خود نديده بود .
اکنون بايد پرسيد آيا اين حادثه که رخداد فاجعه بار انساني به شمار ميآيد ميتواند موجب پايان تحريم شود يا از آن سوء استفاده خواهد شد؟ اگر باور ما اين است که آمريکا و متحدانش هيچ حس انساني ندارند آيا از اين رخداد فاجعه بار براي اجراي تحريم و يا درخواست امتياز دهي تحت عنوان ارتباط دادن کمکهاي انساني و شکست تحريم در مقابل اين امتيازدهيها بهره برداري خواهند کرد؟
وي ادامه داد: معتقدم کساني که در لبنان ايستادند، همچنان ايستادگي خواهند کرد و شکست نخواهند خورد و پرچم سفيد را با وجود اين حادثه فاجعه بار از چند محور بالا نخواهند بود؛ محورهايي که شامل تحريم اقتصادي و يا اقدامات تحريک آميز اسرائيل و يا نرخ ارز و دلار ميشود و مسائل معيشتي را نيز در برميگيرد .
اين کارشناس لبناني در ادامه اين گفتگو اظهار داشت: در هرحال فاجعه بزرگ در لبنان رخ داده است و ممکن است شمار قربانيان به پنج هزار نفر شامل شهيد و مجروح و مفقودين برسد به اضافه خسارتهاي مادي و اقتصادي سنگيني که برجا گذاشته است.
حطيط در ارزيابي نهايي خود در قبال اين انفجار تصريح کرد: شتاب برخى سياستمداران مشکوک که استعفا دادند و يا برخي رسانه هاي مشکوک براى تشکيل کميته تحقيق بين المللى بلافاصله پس از انفجار وکمتر از 24 ساعت پس از آن ، مهر تاييد و يا دليلي بر اين است که به اين باور برسيم که حادثه بندر بيروت، يک حادثه اتفاقي نبود بلکه رخدادي طراحي شده پس از شکست دادگاه بين المللي در متشنج کردن لبنان و اتهام زني به مقاومت و قطع سر آن پس از حدود 14 سال فرسايش مالي و سياسي و فتنه انگيزي در لبنان است.