زیباکلام: فتاح در انتخابات 1400 ثبت نام کرد

فرارو/متن پيش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
شايعات پيرامونش زياد است، بسياري ميگويند يک گزينه جدي براي انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ است. ميگويند او با عملکرد پوپوليستي در بنياد مستضعفغان به دنبال کسب محبوبيت بيشتر است. اما پرويز فتاح سياستمدار اصولگرا و رييس بنياد مستضعفان تاکيد ميکند به اين حرفها توجهي ندارد و کارش را انجام ميدهد.
به گزارش فرارو، شب گذشته پرويز فتاح در يک برنامه تلويزيوني گزارش از عملکرد بنياد مستضعفان ارائه کرد. طبعا اين گزارش مربوط به دوره رياست او ميشود. او از تير ماه سال ۹۸ جايگزين سعيديکيا در رياست بنياد مستضعفان شد. فتاح در دولت محمود احمدينژاد وزير نيرو بود و دورهاي هم رييس بنياد تعاون سپاه بوده است. پيش از رياست بنياد نيز، رييس کميته امداد بود.
فتاح ميگويد عملکرد بنياد مستضعفان نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۳۵ تا ۳۷ درصد رشد داشته است و توانسته به همه اهدافش برسد.
دفاع فتاح از عملکردش کاملا طبيعي است، اما سخنان رييس بنياد مستضعفان بخشهاي جنجالي و بحث برانگيز زيادي داشت. او در اظهاراتش از سياستمداران و نهادهاي زيادي انتقاد کرد که چرا اموال بنياد مستضعفان را بر نميگردانند، يا نکات قابل تاملي درباره تملک املاک بنياد توسط آنها بيان کرد. او هم اصولگرايان را مورد انتقاد قرار داد و هم اصلاح طلبان.
يکي از مهمترين انتقادات فتاح به غلامعلي حدادعادل چهره کليدي اصولگرايان بود. او درباره باز پس گيري ساختمان مدرسه فرهنگ متعلق به حداد عادل گفت: «ايشان براي احداث مدرسه فرهنگ در خيابان فرشته بنايي را اجاره نمودند و اين اجاره چندين نوبت تمديد شد البته اين اجاره بها با ملاحظات بوده و مشمول نرخ روز نميشد، در حال حاضر موعد اجاره به سر رسيده است و بايد تخليه شود يا اجاره بها به نرخ روز تنظيم گردد که البته با توجه به گراني آن منطقه احتمالاً تمديد اجاره با نرخ روز براي ايشان به صرفه نخواهد بود.»
او با بيان اينکه ارزش ريالي ملک مدرسه فرهنگ در حال حاضر ۲۰۰ ميليارد تومان برآورده ميشود، افزود: "قطعاً پس از باز پس گيري اين ملک به فروش ميرسد و پول حاصله، صرف محروميتزدايي خواهد شد. "
فتاح با انتقاد از اينکه هيچ سازوکاري براي دفتر و محل کار روساي جمهور پيشين وجود ندارد. گفته که ملکي در اختيار رييس جمهور اسبق و بنياد باران بوده که به بنياد مستضعفان برگردانده شده است. او گفت همين مسئله با آقاي احمدي نژاد هم وجود دارد و دفتر رييس جمهور پيشين در ولنجک با مجوز در اختيار او قرار گرفته است.
فتاح درباره دفتر مرکز مطالعات و تحقيقات زنان هم گفت: «ساختمان مرکز مطالعات و تحقيقات زنان سالها و با مجوز در اختيار عدهاي از بانوان از جمله خانم ابتکار، مولاوردي و بقيه بود که پيش از تصدي مسئوليت بنده در بنياد، آن را تخليه کردند و مدعي بودند که همچنان بايد اين ساختمان در اختيار آنها باشد، اما از نظر حقوقي، بنياد مستضعفان توانست آنها را قانع و ساختمان را تخليه کند.»
او افزود: "آنها بابت تخليه با توافق بنياد در همان زمان، پنج ميليارد تومان ميگيرند و پس از بررسيها مشخص بود خلاف بود و کسي که ملک بنياد مستضعفان در اختيار او بوده است بايد اجرت المثل هم بپردازد و اميدواريم اين مبلغ برگردد و مشکل حقوقي و قضايي پيدا نکند. "
او تاکيد کرد که ملک مرکز پژوهشهاي مجلس نيز متعلق به بنياد است و حتما به سراغ عليرضا زاکاني رييس جديد اين مرکز ميرود که يا آنجا را تخليه کنند و يا اجاره بپردازند.
فتاح در بخش ديگري از سخنانش تاکيد کرد که بنياد حريف نيروهاي مسلح نميشود. او گفت: "قانوناً نميتوانيم عليه آنها شکايت کنيم اکنون يک جاي خوب بنياد در کوهک در اختيار نيروي درياي ارتش است و مقام معظم رهبري فرمانده کل قوا هم فرموده است، آقاي سرلشکر باقري فرمانده ارتش هم امضا کرده است، اما نميروند و پيگيريهاي ما به در بسته خورده است. "
رئيس بنياد مستضعفان با تاکيد بر اينکه اين مکانها مال مردم است و بايد به مستضعفان برگردد، افزود: «حتي يکي از املاک خوب ما در منطقه جماران در دست سپاه ولي امر است، اما آن را به بنياد پس نميدهند و بنده را در اين ملک راه ندادند. ارزش اين ملک بيش از ۲۰۰ ميليارد تومان است و از آن استفاده هم نميشود، اما به کجا شکايت ببريم؟»
سخنان رييس بنياد مستضعفان بازتاب زيادي داشته است. اصولا روساي پيشين بنياد کمتر درباره اين موارد اظهارنظر ميکردند. آنها تلاش داشتند تا اختلافات خود با سياستمداران و نهادهاي کليدي کشور را پشت پرده حل و فصل کنند. اما به نظر ميرسد رييس تازه کار بنياد رويکرد ديگري دارد. او سال گذشته نيز برخورد عجيبي با دانشکده خبر انجام داد و عدهاي را براي بازپس گرفتن ساختمان دانشگاه به آنجا اعزام کرد که باعث درگيري و زد و خورد شد.
واکنشها به سخنان فتاح
اولين پس لرزههاي سخنان فتاح واکنش مولاوردي و معصومه ابتکار از اعضاي دفتر مرکز مطالعات و تحقيقات زنان است. شهيندخت مولاوردي روز يکشنبه در حساب کاربري خود در توييتر نوشت: "آقاي فتاح شما را به سلامت نفس ميشناختم. کاش در جايگاه مهمي که قرار گرفته ايد در روايتهايتان بيش از پيش دقيقتر و مسئولانهتر باشيد تا با مغلطه طوري وانمود نشود گر حکم شود که مست گيرند."
دبيرکل جمعيت حمايت از حقوق بشر زنان خطاب به فتاح افزود: «منتظر جوابيه مستند و مستدل هيات مديره موسسه بمانيد.»
مولاوردي ادامه داد: "اين موسسه که کاملا غيرانتفاعي است، هيچگونه نفع و ما به الازاي مالي براي اعضاي هيات امنا و مديره خود ندارد و ملک طلق کسي هم محسوب نميشود. هيات امناي آن هم که اخيرا به عنوان عضو آن (از ۱۲عضو) انتخاب شده ام فقط سالي يکي دو بار جلسه دارد، به عبارتي امروز هست و فردا نيست!"
همچنين معصومه ابتکار معاون رئيس جمهوري در امور زنان و خانواده در واکنش به اظهارات فتاح، امروز در حساب کاربري خود در توييتر نوشت: «آقاي فتاح خيليها شما را به ديانت ميشناختند. صحبت ديشب شما، اما اشتباه زياد داشت و نام بردن از من و خانم مولاوردي با حقيقت ماجرا سازگار نيست که گويا رانت يا نفع شخصي بوده. ساختمان اوايل دهه ۷۰ با نظر امام (ره) به موسسه مطالعات زنان داده شد که مامسئوليتي نداشتيم. رسانه ملي بايد فرصت پاسخ دهد.»
دفتر محمود احمدي نژاد هم سخنان فتاح را رد کرد. در بيانيه دفتر آمده است: "طي سال گذشته و با افزايش نجومي قيمتها، اين دفتر ابتدائاً و رأساً پيشنهاد تخليه را به مسئولين بنياد داده است، ليکن از طرف آنان تا کنون هيچ درخواستي حتي تلويحي براي تخليه ارائه نشده است. "
دفتر محمود احمدي نژاد تاکيد کرده آماده تخليه ساختمان ولنجک است و اين کار انجام خواهد شد.
تا لحظه تنظيم اين گزارش شخصيتها و نهادهاي ديگر مورد بحث در سخنان رييس بنياد مستضعفان واکنشي به اظهارات او نشان نداده اند.
زيباکلام: فتاح با حضور در برنامه تلويزيوني براي انتخابات ثبت نام کرد!
بسياري معتقدند سخنان شب گذشته پرويز فتاح، تائيد شايعات درباره نامزدي احتمالي او در انتخابات سال آينده است. پيشتر رسانهها بسياري به اقبال فتاح براي رييسجمهور شدن اشاره کردهاند. به نظر ميرسد با رياست قاليباف بر مجلس و حاشيههاي ايجاد شده براي مهرداد بذرپاش، به حاشيه رفتن علي لاريجاني و احتمال ردصلاحيت محمود احمدينژاد شانس فتاح براي پيروزي در انتخابات بالاتر هم رفته باشد.
اخيرا نشريه «ميدلايست» در مقالهاي به پيروزي احتمالي رئيس بنياد مستضعفان، در انتخابات رياستجمهوري سال ۱۴۰۰ پرداخته و مدعي شده نظرسنجيهاي اخير در بين اصولگرايان، «فتاح» را در بين چهار کانديداي مشهور نشان داده و جبهه پايداري به عنوان حامي اصلي او مطرح شده است.
صادق زيباکلام در اين باره به فرارو گفت: "انتخابات آينده، جولانگاه اصولگرايان است از همين الان بايد آنها را پيروز انتخابات دانست. بخش قابل توجهي از بدنه اجتماعي اصلاحطلبان دچار ريزش شده و در اين انتخابات مانند انتخابات مجلس شرکت نخواهند کرد؛ بنابراين همه رقابت از آن اصولگرايان است."
او افزود: "نکته دوم در اين وضعيت رقابت بين طيفهاي اصولگراست. سوال مهم اين است که چهار جريان اصلي يعني معتدل، ميانهرو، تحول خواه، جبههپايداري و حاميان احمدينژاد ميتوانند با يکديگر بر سر يک نفر ائتلاف کنند و او را به عنوان نامزد اصلي و براي گرم کردن بازار انتخابات چند فرد ديگر هم معرفي نمايند؟ به نظر من چنين چيزي شدني نيست و اين چهار جريان نميتوانند روي يک فرد ائتلاف کنند.»
اين تحليلگر مسائل سياسي معتقد است: "جبهه پايداري و حاميان احمدينژاد، ممکن است ائتلاف کنند. نامزد اصلي آنها هم آقاي احمدينژاد خواهد بود؛ که هر دو گروه او را قبول دارند و همچنين نفوذ خوبي هم در بدنه اصولگرايان و تحولخواهان دارد. اما احتمالا احمدينژاد ردصلاحيت ميشود. اگر نتوانند صلاحيت احمدينژاد را تائيد کنند قطعا فردي را انتخاب ميکنند که مورد توافق اکثريت جبههپايداري و احمدينژاديها باشد. پرويز فتاح از جمله شخصيتهايي است که اين دو گروه ميتوانند روي او به توافق برسند، البته افراد ديگري همچون مهرداد بذرپاش و سعيد جليلي هم ميتوانند رقيب فتاح شوند."
زيباکلام در تحليل سخنان فتاح گفت: «شايد اظهارات شب گذشته او در تلويزيون درست باشد، اما بيشتر خوراک تبليغاتي است. آقاي فتاح شناسنامه، کارت ملي و سه قطعه عکس خود را در دست گرفته و انتقاد از چهرههاي سياسي و نهادها را ميتوان آغاز ثبت نام او در انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ دانست. با اين حال او نامزد اول تندروها نيست و نامزد اول همچنان محمود احمدينژاد است، اگر نتوانند او را وارد انتخابات کنند، فتاح گزينه بعدي است.»
اين استاد دانشگاه در پاسخ به اين سوال که چرا فتاح اينچنين بيمحابا از حدادعادل به عنوان چهره کليدي اصولگرايان انتقاد کرد، گفت: «فتاح ميداند هر چقدر درباره حداد عادل بد حرف بزند از منظر انتخاباتي اتفاقا خوب است. چرا که ممکن است برخي سران اصولگرا رنجيده شوند، اما آراي پوپوليستي مورد نياز را به دست ميآورد. در حال حاضر هدف نامزدهاي احتمالي اصولگرايان در انتخابات سران اصولگرا نيستند، بلکه کسب محبوبيت در ميان مردم است، که با اينگونه حرفها زمينه آن فراهم ميشود.»