نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

نهادهای نظارتی سری هم به دفتر وزیر ورزش بزنند

منبع
مشرق
بروزرسانی
نهادهای نظارتی سری هم به دفتر وزیر ورزش بزنند

مشرق/متن پيش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

جناب وزير! حرفهايتان را باور کنيم يا عملکردتان را؟ هنوز چند ماه از اتفاقات دو باشگاه استقلال و پرسپوليس نگذشته که اينچنين ژست مبارزه با مفسدين را به خود گرفته ايد.

هفته گذشته با اعلام رسمي خبر احضار و بازداشت يکي از مديران مياني باشگاه پرسپوليس ورود قوه قضائيه به بحث مبارزه با فساد در ورزش علني تر شد.

پس از گذشت ۳ ماه از زمان انشاي نامه وزير ورزش براي وزير اطلاعات بار ديگر شاهد انتشار بيانيه اي در همان ارتباط هستيم. اينکه برخوردها شروع شده و تعدادي از عوامل فساد در باشگاه ها و رسانه ها شناسايي و برخوردها آغاز شدند!

وزارت ورزش با اعلام اين موضوع با صداي بلند اعلام مي کند که براي مبارزه با فساد، بيرق نبرد در دست دارد و با ياري نيروهاي خدوم وزارت اطلاعات به صحنه آمده است. سلطاني فر وعده داد و گفت: «مطمئنا در روزها و هفته هاي آينده، ما اخبار بيشتري از برخورد با مفسدين در عرصه ورزش و عوامل فساد مطرح خواهيم کرد و شما خواهيد شنيد. اميدوار هستيم که اين حرکت بتواند باعث سالم سازي فضاي ورزشي شود».

اما جناب وزير! حرفهايتان را باور کنيم يا عملکردتان را؟ هنوز چند ماه از اتفاقات دو باشگاه استقلال و پرسپوليس و انتصابات شائبه برانگيز شما نگذشته که اينچنين ژست مبارزه با مفسدين را به خود گرفته ايد.

آقاي وزير! اگر فراموش کرده‌ايد اجازه دهيد يادآوري کنيم؛ پيرو ادامه دار شدن اعتراضات هواداران استقلال و پرسپوليس در راستاي فسخ يکطرفه قرارداد آندره آ استراماچوني و قطع همکاري با برانکو و سپس گابريل کالدرون سرمربيان تيم هاي سرخابي پايتخت، اتفاقات مهمي در اين دو باشگاه رخ داد که تکرار مباحث مربوط به آن وقايع حاصلي جز شخم زدن اشتباهات و اتفاقات مجهول مديريتي اين دو باشگاه ندارد. اشتباهاتي که با بروز بيماري کرونا مدتي در سکوت گم شدند ولي بار ديگر با از راه رسيدن پرونده هاي شفر، برانکو و ديگر خارجي ها از فيفا در اواخر اسفند ماه سال ۹۸ و سپس استراماچوني در فروردين سال جاري دوباره اين تب براه افتاد و مسعود سلطاني فر را برآن داشت تا با واکنش نشان دادن به اين موضوع به نوعي توپ را از زمين مديران منصوب قبلي اش به زمين دلال ها بيندازد!

در تاريخ ۱۵ ارديبهشت ماه بود که وزير ورزش و جوانان با فاکتور گرفتن مسئوليت خطيرِ حراست وزارتخانه اش که موظف به رسيدگي به تخلفات زيرمجموعه هاي وزارتخانه است با ارسال نامه اي به حجت السلام علوي وزير اطلاعات از او و همکارانش درخواست کرد با ورود به پرونده هايي که براي فوتبال(بخوانيد استقلال و پرسپوليس) دردسرساز شده به دغدغه هاي مردم و هواداران پايان بدهد!

اين تقاضا در حالي مطرح شد که ايرج عرب يکي از پراشتباه ترين مديران باشگاه پرسپوليس که با سابقه معاونت در حراست وزرات ورزش به عنوان مديرعاملي باشگاه پرسپوليس رسيده بود يک روز پس از استعفا در بدترين وضعيت باشگاه پرسپوليس به عنوان سرپرست فدراسيون دووميداني منصوب شد و به جايگاهي بهتر ارتقا يافت.

در آنسو و در دست آبي وزرات ورزش هم اميرحسين فتحي که به تنهايي و در دو فقره از پرونده هاي مشابه، دو بدهي ۶۰۰ هزار دلاري بابت اخراج وينفرد شفر و يک ميليون و ۸۰۰ هزار دلاري بابت فسخ قرارداد استراماچوني روي دست باشگاه استقلال گذاشته بود پس از جدايي از اين مجموعه به رياست مجموعه ورزشي انقلاب (بزرگترين مجموعه ورزشي خصوصي تحت نظر وزارت ورزش در پايتخت) منصوب شد تا باز هم سئوالات زيادي در ذهن طرفداران اين دو تيم ايجاد شود که آيا سزاي سوءمديريت در مطرح ترين باشگاه هاي ايران ارتقاي درجه است يا بازخواست شدن بابت اشتباهات؟

بهمن ماه سال گذشته بود که با حکم شما فردي به نام "مهدي شريفي نيک نفس" به عنوان يکي از اعضاي جديد هيئت مديره اين باشگاه استقلال معرفي و پس از چند روز بنا به دليل فساد کلان اقتصادي، خبر فرارش از کشور منتشر و هنوز هم پيدا نشده است! خبري که کارکنان روابط عمومي وزارت ورزش براي پاک کردن ذهنيت رسانه ها و مردم چند روز در حال مصاحبه و انتشار بيانيه هاي مجدد مختلف در همان‌ ارتباط بودند!

در همين باشگاه استقلال ظرف دو، سه ماه گذشته افرادي در واحد روابط عمومي به کار گرفته شدند که توئيت ها و پست هاي اينستاگرامي ضدحکومتي و ضددولتي منتشر شده‌شان چند ساعت يا چند روز پس از انتصاب در باشگاه در فضاي مجازي منتشر و در نهايت به کناره گيري‌شان ختم شد!

در باشگاه پرسپوليس هم که به تازگي چند تن از معاونين باشگاه براي اداي توضيحات درخصوص قرارداد مالي با کارگزار مالي و اسپانسر باشگاه احضار و يکي از آنها بازداشت شد.

ضمن اينکه ويديوهاي ديگري هم از افراد نزديک به وزارت ورزش و شخص وزير در فضاي مجازي منتشر شده اند که دلالت بر ارتباطات بين کارگزار اين باشگاه با افرادي دارند که حالا متهم به اختلال مالي در باشگاه پرسپوليس هستند و براي شرح وخامت اوضاع در نحوه عقد قرارداد بسته شده في‌مابين آن را به "قرارداد ترکمانچاي" تشبيه کرده اند. مواردي که نه تنها تکذيب نشد بلکه به نظر مي رسد تخلفات مالي بيشتري نيز در ادامه، مانند حلقه هاي زنجير به قبلي ها متصل هستند.

گرچه محدوده اين اتفاقات به فوتبال ختم نمي شود و ظاهرا نهادهاي نظارتي بايد سراغ ديگر رشته ها هم بروند که شايد کم از فوتبال اخباري اينچنيني در آنها نباشد! براي نمونه انتصاب جديد "کوروش صبوريان" به عنوان سرپرست فدراسيون اسکي که "سيد عبدي افتخاري" رئيس پيشين فدراسيون اسکي در مراسم توديع خود او را از جمله مديران ارزشي و موفق در امر ورزش معرفي و ابراز خشنودي کرد که فدراسيون اسکي بدست چنين فردي سپرده مي شود! در حالي که صبوريان در دوره حضورش در اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوي، به دليل تخلفات مالي "بازداشت" شده بود!

بد نيست قوه قضائيه و وزارت اطلاعات لابلاي کنکاش در پرونده هاي مديران و معاونان ورزشي سري هم به دفتر وزارت ورزش و شخص وزير بزنند و درباره چرايي بروز اتفاقات اينچنيني از مسئول اصلي اين وقايع سئوال کنند!
 
  
  
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar