شیخکهای دستنشانده آمریکا در خلیج فارس به گوشمالی نیاز دارند

کيهان/ متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
امروز شوراي امنيت سازمان ملل پيشنهاد آمريکا درباره تمديد تحريم تسليحاتي ايران را به بحث و راي ميگذارد. اين پيشنهاد با مفاد تعهداتي که در برجام آمده است در تناقض است. چين و روسيه بهعنوان دو کشور داراي حق وتو پيشاپيش اعلام کردهاند که اين پيشنهاد را وتو خواهند کرد. بنابراين از هم اکنون ميتوان نتيجه گرفت که طرح پيشنهادي آمريکا با شکست روبهرو ميشود. طبيعي است که اين نکته از نگاه مقامات آمريکايي هم پنهان نمانده است. بيانيه شوراي همکاري خليج فارس در همين بستر قابل ارزيابي است.
شوراي همکاري خليج فارس، شامل شش کشور عربي کويت، عربستان، قطر، امارات متحده عربي، بحرين و عمان، با ارسال نامهاي به شوراي امنيت سازمان ملل خواستار تمديد تحريم تسليحاتي عليه جمهوري اسلامي ايران شدند. اين نامه با امضاي «نايف فلاح مبارک» دبيرکل شوراي مزبور ارسال شده است. در اين نامه آمده است «با توجه به اينکه ايران در راستاي تسليح و تجهيز گروههاي فرقهگرا در منطقه حرکت ميکند و ايران از زمان صدور قطعنامه شماره ۲۲۳۱ سال ۲۰۱۵ از دخالت در امور همسايگان دست برنداشته است از اين رو برداشته شدن محدوديتهاي تسليحاتي ايران مناسب نيست مگر اينکه ايران از فعاليتهاي بيثباتکننده خود در منطقه و تجهيز گروههاي مورد حمايت خود دست بردارد و از اين رو تمديد تحريم تسليحاتي ايران براي تضمين امنيت منطقه و دنيا ضروري است»!
از آنجا که ۶ کشور عضو اين شورا بارها نشان دادهاند که در موضعگيريها و عملکردهاي منطقهاي و فرا منطقهاي از خود هيچ ارادهاي ندارند و تاکنون در همه موارد - بدون استثناء - با سازي که آمريکا کوک کرده است رقصيدهاند! چرايي اتخاذ اين موضع خصمانه را بايد در نقطه ديگري بيرون از اراده شيوخ عياش و بياراده جستوجو کرد.
بيانيه ۶ کشور دستنشانده خليج فارس با اين منظور به آنها ديکته شده است که آمريکا بعد از ناکامي در تصويب پيشنهاد خود مبني بر تمديد تحريم تسليحاتي ايران در شوراي امنيت، به بيانيه شوراي همکاري خليج فارس بهعنوان کشورهاي همسايه ايران استناد کرده و اعلام کند که همسايگان ايران هم نگران قدرت تسليحاتي اين کشور بوده و خواستار تمديد تحريم هستند!
در همين زمينه گفتني است که «مايک پمپئو» وزير خارجه آمريکا در پيامي توئيتري از نامه دبيرکل «شوراي همکاري خليج فارس» به شوراي امنيت و مواضع خصمانه اين شورا عليه ايران استقبال کرد.
پمپئو در اين پيام توئيتري نوشت: «نامه شوراي همکاري خليج فارس به شوراي امنيت سازمان ملل براي درخواستِ تمديد تحريم تسليحاتي ايران يک بيانيه متهورانه است»!
در همين حال، آقاي بهاروند معاون وزير خارجه کشورمان اعلام کرد که نامه شوراي همکاري جعلي است! و توضيح نداد اگر اين نامه جعلي است اولاً چرا آقاي موسوي سخنگوي وزارت خارجه ارسال آن را تائيد کرده و ميگويد «شوراي موسوم به همکاري خليج فارس به سخنگوي برخي کوتهفکران داخل شورا و خارج منطقه مبدل شده و دبيرخانه شورا نيز با تأثير از سياستها و رفتارهاي اشتباه و مخرب برخي اعضاي آن، بلندگوي ايرانستيزان شده است»؟! ثانياً چرا مايک پمپئو، وزير خارجه آمريکا ارسال آن را به شوراي امنيت سازمان ملل تائيد کرده و از اين شورا تقدير ميکند؟! و از همه مهمتر اينکه چرا خود شوراي موسوم به همکاري خليج فارس آن را تکذيب نميکند؟!
انتظار اين بود و هنوز هم هست که وزارت خارجه کشورمان در جايگاه مسئول سياست خارجي ضمن محکوم کردن صريح و سريع اين اقدام خصمانه شيخکهاي توسريخور آن سوي خليج فارس براي مقابله با اين اقدام خصمانه دست به کار شود و بهعنوان مثال، از آنجا که ۶ (به اصطلاح کشور) حاشيه خليج فارس با موضع اخير خود مصداق کشورهاي متخاصم تلقي ميشوند، ايران ميتواند با استناد به مواد 14 تا 23 کنوانسيون 1958 ژنو و مواد 17 تا 37 کنوانسيون 1982 جامائيکا، کشتيهاي عبوري آنها را بازرسي کند و در صورتي که حامل تسليحات بودند به آنها اجازه عبور ندهد. چرا وزارت خارجه کشورمان از اين امکان قانوني خود براي تنبيه شيخکهاي دستنشانده آمريکا در خليج فارس استفاده نميکند؟!