نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

ابهام‌های کمبود تخت‌های کرونایی

منبع
ابتکار
بروزرسانی
ابهام‌های کمبود تخت‌های کرونایی

ابتکار/متن پيش رو در  منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

با بالا رفتن آمار ابتلا و مرگ و مير کرونا، نگراني از کمبود تخت‌هاي بيمارستاني، امکانات دارويي در کنار خستگي کادر درمان هم بيشتر مي‌شود. اين در حالي است که مشاهدات عمومي و بازخوردهاي شبکه‌هاي اجتماعي از چالش‌هاي بيماران و همراهانشان در بستري بيماران کرونايي و تامين نيازهاي آن‌ها، از اکسيژن گرفته تا تخت آ‌سي‌يو و داروهاي لازم در کنار هزينه‌هاي بالا خبر مي‌دهد. با اين حال مسئولان وزارت بهداشت همچنان اين موضوعات را جاي نگراني نمي‌بينند.
وزير بهداشت خطاب به مديران بهداشتي و درماني گفت: مردم را نبايد هراسناک و وحشت زده کنيم. مصاحبه نکنيد که «تخت خالي نداريم». اينگونه نيست. مردم نبايد در هيچ کجاي کشور هراس نبود تخت بيمارستاني داشته باشند.
به گزارش ايسنا، سعيد نمکي در نشست با اعضاي هيئت رئيسه دانشگاه علوم پزشکي اروميه در ستاد اين دانشگاه اظهار کرد: در هيچ کجاي کشور نبايد بگوييم که تخت خالي براي بيماران نداريم. خوشبختانه در تمام کشور کادر بهداشتي و درماني برغم همه مشکلات مثل کوه ايستاده‌اند و دارند تخت خاص بيماران کرونا اضافه مي‌کنند. اگر لازم باشد از بخش‌هاي غير کرونا، باز هم به بخش کوويد۱۹ اضافه مي‌کنيم.
وي افزود: نگران درآمد اختصاصي بيمارستان‌ها هم نباشيد. به شما قول مي-دهم و رئيس جمهوري و سازمان برنامه و بودجه هم حمايت مي‌کنند. کسري درآمد اختصاصي بيمارستان‌ها را به دليل اشغال بخش‌هاي کرونايي حتما جبران مي‌کنيم.

به مردم سيگنال مايوس‌کننده و بيهوده ندهيد
وزير بهداشت تاکيد کرد: تقاضاي من اين است که به مردم سيگنال مايوس-کننده و بيهوده ندهيد. مردم را از خطرات کرونا آگاه کنيد، هوشيار کنيد اما اينگونه صحبت نکنيد که «ايها ‌الناس، تخت خالي نيست و ممکن است در خيابان بمانيد». بنده به عنوان وزير و شما به عنوان خدمتگزاران کنار مردم در نظام سلامت، وظيفه داريم که همه بيماران را فارغ از هر دليل و علتي پذيرش و به آنها خدمت‌رساني کنيم.
نمکي تصريح کرد: مگر کسي که چاقو خورده، دعوا کرده، رانندگي ناجور کرده، خودرو او واژگون شده را پذيرش نمي کنيم؟ هميشه مي گويم و تکرار مي‌کنم بنده وزير بهداشتِ همه ملت ايران اعم از شيعه، اهل تسنن، زرتشتي، مسيحي، کليمي، لامذهب، اصولگرا، اصلاح طلب و حتي زنداني محکوم به اعدام هستم. نمي توانيم به مردم بگوييم که چون چاقو کشيده‌اي و به شکم همديگر فرو کرده‌ايد، تو را پذيرش نمي‌کنم. مسئوليت ما چيز ديگري است.
بايد مردم را از بيماري آگاه کنيم
بنابر اعلام روابط عمومي وزارت بهداشت، وي با تاکيد بر اين مسئله که نبايد وحشت را به جامعه منتقل کرد يادآور شد: خواهش من اين است که به مردم وحشت بيهوده منتقل نکنيم که تخت خالي نداريم و هيچ وقت نبايد اين را اعلام کنيم چون تخت خالي داريم اما از آن طرف هم بايد مردم را نسبت به اين بيماري آگاه کنيم. 
وي افزود: فرض کنيد همه خودروهاي آتش نشاني، جنب خانه فردي ايستاده آيا او بايد خانه خود را آتش بزند؟ يا اينکه همه امدادگران در يک مکان حضور دارند، فرد بايد خودش را از پشت بام پايين بياندازد؟
وزير بهداشت در بخش ديگري از صحبت‌هايش با اشاره ضرورت ايجاد اعتماد و اطمينان براي بيماران تاکيد کرد: نمي‌توانيم به مردم القاي وحشت کنيم پس بايد براي بخش کرونا و غيرکرونا حتما آمادگي داشته باشيم و اين بخش‌ها حتي براي انجام سي تي اسکن و آزمايش را از همديگر جدا کنيم تا زنجيره انتقال را قطع کرده و براي ساير بيماران اعتماد و اطمينان ايجاد کنيم.
اگر روند به همين روال ادامه داشته باشد، تهران با مشکل جدي مواجه مي‌شود
از سوي ديگر معاون برنامه‌ريزي و نظارت ستاد فرماندهي مقابله با کرونا در تهران با بيان اينکه اگر روند ابتلا به همين روال ادامه داشته باشد، مطمئنا تهران با مشکل جدي در زمينه بستري بيماران جديد کرونايي مواجه مي‌شود.
علي ماهر در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به روند صعودي ابتلا و ميزان بستري بيماران کرونايي در بخش‌هاي عادي و ويژه بيمارستان‌ها و مراکز درماني تهران در طول پيک سوم کرونا، اظهار کرد: متاسفانه همچنان ميزان ورودي بيمارستان‌ها به مراتب بيشتر از ترخيصي‌هاست و هر روز نيز بر تعداد مبتلايان و مراجعين به مراکز درماني و بيمارستان‌ها و به تبع آن افراد نيازمند بستري افزوده مي‌شود.
تکميل شدن ظرفيت تخت‌هاي عادي و ويژه درنظر گرفته شده براي بيماران کرونايي در بيمارستان‌هاي تهران 
معاون برنامه‌ريزي و نظارت ستاد فرماندهي مقابله با کروناي تهران با بيان اينکه طبيعتا ظرفيت تخت‌هاي عادي و ويژه درنظر گرفته شده براي بيماران کرونايي در بيمارستان‌هاي تهران از چند وقت پيش تکميل شده است، گفت: از هفته گذشته اکثر بيمارستان‌ها با ترخيص بيماران الکتيو، ظرفيت‌هاي جديدي را براي بستري بيماران کرونايي ايجاد کردند که اين ظرفيت نيز محدود بوده و حداکثر طي چند روز آينده پر مي‌شود. ماهر با بيان اينکه اگر روند به همين روال ادامه داشته باشد، مطمئنا تهران با مشکل جدي در زمينه بستري بيماران جديد کرونايي مواجه مي‌شود، اظهار کرد: البته استفاده از ظرفيت بيمارستان‌هاي صحرايي هنوز در دستور کار ستاد قرار نگرفته ولي اين امکان وجود دارد که درصورت نياز و بحراني شدن شرايط از ظرفيت اين بيمارستان‌ها نيز استفاده شود.
معضل تامين نيرو براي ارائه خدمات درماني در بيمارستان‌هاي صحرايي
وي تامين نيرو براي ارائه خدمات درماني در بيمارستان‌هاي صحرايي را معضل جدي دانست و گفت: در اين رابطه نيز در حال برنامه‌ريزي هستيم و به زودي در زمينه راه‌اندازي اين بيمارستان‌ها در نقاط مختلف تهران تصميم‌گيري مي‫شود.
معاون برنامه‌ريزي و نظارت ستاد فرماندهي مقابله با کروناي تهران در پايان با بيان اينکه امکانات و تجهيزات لازم براي ارائه خدمات درماني در بيمارستان‫هاي صحرايي فراهم مي‌شود، گفت: اولويت اول ما ايجاد تخت‌هاي سيار ويژه در اين بيمارستان‌هاست.
آمادگي ايران براي مقابله با کرونا از نظر تامين دارو و تجهيزات، با شرايط موجود همخواني ندارد 
با وجود اين اظهارات مسئولان وزارت بهداشت، روايات بيماران کرونايي و خانواده‌هاي ايشان از کمبود تخت بيمارستاني حکايت دارد. در بهترين حالت بايد اين نکته را فرض کرد که توزيع تخت‌هاي اختصاص يافته به کرونايي‌ها مناسب نيست. ضمن اين که علاوه بر تخت مراقبت عادي، ظرفيت مراقبت‌هاي ويژه کرونايي همچون آي‌سي‌يو و ونتيلاتور هم وابسته به تجهيزات و محدود است. در شرايطي که در ابتداي شيوع بيماري کرونا، موج نمايش بيمارستان‌هاي صحرايي و ونتيلاتورهاي ساخت داخل و همچنين اخبار پياپي از آمادگي ايران براي مقابله با کرونا از نظر تامين دارو و تجهيزات، با شرايط موجود همخواني ندارد و بايد فکري به حال آن کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره