ايرنا/ معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، مديريت توزيع کتاب در مناطق محروم کشور را ضروري برشمرد و گفت: بايد در طرحهاي اهداي کتاب از تجربيات کشورهاي ديگر بهرهبرداري و مسير اهداي کتاب براي ساليان آينده، ترسيم شود.
محسن جوادي در نشست هماهنگي پويش اهداي کتاب به مناطق محروم گفت: راهاندازي اين پويش به معناي اين نيست که نياز به تامين کتاب در شهرهاي بزرگ وجود ندارد، بلکه اولويت ما شهرهاي کوچک و روستاها هستند. در سالهاي اخير چهره فرهنگي روستاها بر خلاف گذشته تغيير پيدا کرده است و ميزان کتابخواني نيز به طبع آن افزايش داشته است.
وي با اشاره به برنامههاي معاونت امور فرهنگي براي کتابخواني در مناطق روستايي گفت: طرحهاي ضربتي با همکاري برخي نهادهاي ديگر در حال انجام است تا فضاهاي مدرنتري را براي کتابخواني در روستاها ايجاد کند تا از اين طريق در تشويق مردم روستايي به کتابخواني موفقتر عمل کنيم.
جوادي ادامه داد: معاونت امور فرهنگي ساليانه رقم قابل توجهي براي تجهيز کتابخانههاي مدارس و کتابخانهها اهدا ميکند اما بايد توجه داشت که اهداي کتاب بدون نيازسنجي تبعاتي به دنبال خواهد داشت.
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاکيد بر ضرورت مديريت توزيع کتاب در مناطق محروم کشور گفت: بايد تلاش شود تا تقاضاها نيز تحريک شوند و بر اساس تقاضاهاي روستاها و يا مناطق محروم کتاب به مناطق ارسال شود. براي اين منظور بايد پايگاهي ايجاد شود تا پس از جمعآوري کتابهاي اهدايي نسبت به طبقهبندي و ردهبندي آنها اقدام شود و با استفاده از نظرات اهالي فرهنگ خصوصا نويسندگان نسبت به توزيع کتابها به روستاها اقدام کرد.
وي تصريح کرد: ايجاد طبقهبندي براي کتابها و مشارکت انجمنها و نهادهاي مردمي ميتواند به نتايج پرباري منتج شود و از انبارشدن کتاب در کتابخانهها جلوگيري کند. متاسفانه در غير اين صورت، کتابهاي اهدايي انبار خواهند شد و نتيجه مطلوب از آنها حاصل نخواهد شد. بايد مقاصد ارسال کتاب به خوبي شناسايي شوند و با توجه به ظرفيتها و نيازهاي آنها، اهداي کتاب انجام شود.
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاکيد بر اطلاعرساني و تبليغات يکپارچه و واحد براي پويش اهداي کتاب به مناطق محروم گفت: بايد تلاش شود تا اين پويش مردمي بماند و از دولتي شدن يا مطرح شدن نام افراد و يا گروههاي خاص در آن جلوگيري شود تا ماندگاري بيشتري پيدا کند. همچنين با اين اقدام اين پويش به رسالت خود که اهداي کتاب به مناطق محروم است، دست خواهد يافت.
وي اولويت ديگر پويش اهداي کتاب به مناطق محروم را استفاده از تجربيات ديگر کشورها و مطالعات پژوهشي دانست و گفت: بايد تلاش شود از تجربيات کشورهاي ديگر بهرهبرداري شود. همچنين دفتر مطالعات و برنامهريزيهاي فرهنگي ميتواند درباره آن کارهاي پژوهشي انجام دهد و مسير اهداي کتاب را براي ساليان آتي، ترسيم کند.
در ادامه اين جلسه مديرکل دفتر مطالعات و برنامهريزيهاي فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با اشاره به جمعآوري بيش از ۵۰ هزار نسخه کتاب در پويش اهداي کتاب به مناطق محروم عنوان کرد: اين دفتر با تجريه چندين ساله خود در برگزاري جشنواره روستاها و عشاير دوستدار کتاب توانسته است، احاطه خوبي به ظرفيت کتابخواني در مناطق روستايي و محروم پيدا کند و ميتواند از ظرفيت خود در ارسال هدفمند کتاب به مناطق محروم استفاده کند.
ابراهيم حيدري ادامه داد: همچنين ميتوانيم از ظرفيتهاي معاونت امور فرهنگي مانند نمايشگاههاي کتاب استاني بهرهبرداري کنيم تا با واگذاري جمعآوري کتاب براي اين پويش توسط انجمنها و نهادهاي مردمي هر استان، ميزان مشارکت مردمي در اين پويش را افزايش دهيم.
براساس اعلام روابط عمومي معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، در ادامه جلسه نيز اعضاي شورا به بحث و تبادل نظر درباره نحوه جمعآوري و اهداي کتاب پرداختند.
طرح ملي تجميع کتب مازاد و ارسال به کتابخانههاي مناطق محروم کشور با عنوان «پويش اهداي کتاب به مناطق روستايي کشور» با شعار «با کتاب ميشه ...» همزمان با هفته کتاب در دهه پاياني آبان ماه کليد خورد.
اين پويش با هدف ترويج فرهنگ مطالعه و کتابخواني در بين اقشار محروم جامعه، رشد کمي و کيفي شاخص مطالعه شهروندان و نهادينه شدن کتابخواني، آشناسازي شهروندان با مقوله اهدا کتاب و کمک به اقشار کم درآمد و ضعيف که قادر به خريد کتابهاي نو نيستند و ميتوانند بدين وسيله کتب مورد نظر خود را تأمين کنند، تشکيل شده است.
بازار