
کتابخوانی به پیشنهاد «مهراوه شریفی نیا»، ۳۸ ساله از تهران
روزياتو
بروزرسانی

روزياتو/ مهراوه شريفي نيا را خيليها با نقش آفريني در سريال کيميا شبکه ۳ سيما ميشناسند. او اين روزها در تئاتر موزيکال مري پاپينز، هم بازي بهنوش طباطبايي و احسان کرمي است. مهراوه شريفي نيا، دختر محمد رضا شريفي نيا و آزيتا حاجيان بوده و خواهرش ملکيا نيز، مثل پدر و مادر و خواهرش، هنرپيشه سينما، تئاتر و تلويزيون است.
اين خانواده هنرمند، اهل کتاب و مطالعه است و اين را در اينستاگردي در صفحه اينستاگرام پربيننده مهراوه و مليلکا مشاهده مي کنيم. مهراوه شريفي نيا، گويا خيلي اهل کتاب و مطالعه رمان است و پيشنهادات جالبي در طول هفته به هوادارانش دارد.
پيشنهاد کتاب توسط سلبريتي هاي سينما، ورزش و هنر و سياست، نقش زيادي در ترويج فرهنگ کتابخواني در کشور دارد و اميدواريم اين فرهنگ را در سبک زندگي ديجيتالي سلبريتي هاي اينستاگرام ايرانيان مشاهده کنيم تا فضاي پست زني سلبريتي هاي ايراني در اين شبکه، در حد سلفي جشن تولد و عکس مد و لباس و استايل و نقد دمدستي مسائل سياسي و فرهنگي روز، خلاصه نشود.
در گزارش امروز، به معرفي کتاب هايي که مهراوه شريفي نيا در ۳ سال اخير معرفي کرد مي پردازيم و بعضي ها هم انتخاب هاي خيلي خوب اين بانوي جوان محسوب مي شود. مهراوه شريفي نيا بيش از ۴ ميليون دنبال کننده دارد.
از کلکسيون کتاب هايي که مهراوه شريفي نيا در پاييز۹۸ به دوستانش معرفي کرد
او در معرفي کتاب پاييزي نوشته بود که کتابهاي «عزيز نسين» مسائل اجتماعي رو با طنزي ظريف بيان ميکنه، از سالهاي دبيرستان تا امروز، خوندنش باعث ميشه از حال بد فاصله بگيرم. براي اين روزها، انتخاب جذابيه. از کتابهايي که معرفي کرد بايد به موارد زير اشاره نمود:
کتاب «بيگانه»
کتاب گوسفندي که گرگ شد.
کتاب انسان خردمند نوشته نوح هراوي و دو جلد ديگه از سهگانه هم
«دروغگويي روي مبل» رو به اندازهي نوشتههاي ديگهي «اروين د.يالوم» دوست ندارم، البته جذابيتهاي خودش رو داره ولي…
«خاطرات ارديبهشت» نوشته مدرس صادقي که نوشت: دلم ميخواست در ارديبهشت ماه معرفيش کنم ولي نشد.
اين خيامِ نفيس رو مدتها قبل از عزيزي هديه گرفته بودم، از امروز تصميم گرفتم که از زيبايي و تجملش نترسم و باهاش رفاقت کنم.
کتاب «اعترافات هولناکِ لاکپشت مُرده»
کتاب تحصيل کرده از کتاب هاي معرفي شده توسط مهراوه شريفي نيا
کتاب تحصيل کرده نوشته تارا وستور با ترجمه منيره ژيان که آذر ۹۸ به دوستانش معرفي کرده بود. درباره اش نوشت:
کتاب «تحصيلکرده» يکي از باورنکردنيترين اتوبيوگرافيهاييه که خوندم. موقع خوندن، بارها کتاب رو بستم، دور خونه راه رفتم و سعي کردم به اين فکر کنم که دختر کوچولوي توي قصه الان زندهست، دکترا داره، تونسته زندگينامهش رو چاپ کنه و ديگه بيپناه نيست. يه چيزي درونِ کتاب تهِ وجودم رو درگير کرد، يه حسِ همذاتپنداريِ بيدليل و غريب…!
شايد چون داستان واقعيه، شايد چون بيشترِ ما بچههاي دههي پنجاه و شصت، (تا قبل از هجوم بيامانِ تکنولوژي) روزهاي زيادي در زندگيمون همينقدر بيپناه و خجالتزده بوديم، شايد چون وجود ما هنوز هم درگيرِ تغيير باورهاي غلطه، شايد چون…
حجمِ ظلم و تعصبِ احمقانه در خانوادهي نويسنده حيرتانگيزه. استبداد و زورگويي پدرِ تارا تمام سلولهاي جسم من رو به قيام عليه اون هدايت کرد. رفتار عجيبِ برادر تارا من رو ياد آدمهايي انداخت که در لحظاتي از زندگيشون دچار روانپريشي ميشدند و مثل برادرِ تارا فکر ميکردند با اشک و عذرخواهي خاطرهي رفتارهاي ساديسموار پاک ميشه و هيچوقت حاضر نبودن بپذيرن که جنونشون تاثير وحشتناکي در عمق قلب و روح يک انسان ميگذاره که هرگز از بين نميره.
دورويي مادر تارا و عدم حمايت از دخترش در برابر همهي تهديدها، تصويري واقعي از مادرهايي رو نشون داد که تحت سلطهي همسرشون حاضرن همه چيز رو قرباني کنن حتي بچههاشون. و اما، تارا، نويسنده و قهرمان داستان… شايد براي معرفيش همين جمله از خود کتاب کافي باشه: «من از سرو کردنِ شام بيشتر از خوردنِ آن لذت ميبرم.»
او گفت: «تحصيلکرده» رو از دوست عزيزي در انتشارات «آزرميدخت» هديه گرفتم که هميشه لطف ميکنه و من رو از کتابهاي تازه منتشر شدهشون بينصيب نميگذارد.
کتاب مجوس
از کتابهاي قطور نترسيد. اگه سن شما حدود ۱۶ تا ۲۲ ساله، الان بهترين وقت براي خوندن کتابهاي قطوره. اينجوري خودتون رو به کتابخوان بودن عادت ميديد و ديگه هرگز تعداد صفحاتِ کتاب مانعي براي شما محسوب نميشه و کلا تواناييتون در خوندن جملات، بالاتر ميره، حتي زيرنويس فيلمها رو سريعتر ميخونيد.
بعدها که بزرگتر شديد، ميفهميد همهي کتابهايي که در اون سالها خونديد، _در اين دنياي فرو رفته در ناسپاسي و تظاهر و قضاوتهاي سطحي_ چقدر به بهتر شدنِ درک شما از زندگي، زيبايي، عشق، لذت، جان، آرامش، منطق و قدرت تحليل شرايط کمک ميکنه.
اگه سن شما بالاي ۲۲ ساله اميدوارم وضعيت زندگي و شغلتون بهتون اجازه بده که در کتابهاي قطور و چند جلدي غرق بشيد و ماهها با رفقا و خانوادهي جديدي که در اين کتابها پيدا کرديد کيف کنيد و از تخيلِ همهي لحظات و تکتک اتفاقاتي که براشون ميافته لذت ببريد.
اگه هر شب ۳۰ صفحه هم بخونيد، در مدت ۱ ماه يک کتاب قطور رو تموم ميکنيد و شايد حتي بيشتر از همراه شدن با بازيگرانِ يک سريال، از سرنوشت کاراکترهاي کتاب لذت ببريد. پيشنهاد براي شروع کتابهاي قطور. «ابله» نوشته: فئودور داستايوفسکي ترجمه: سروش حبيبي ۱۰۱۹ صفحه است.
کتاب خانه لهستاني ها نوشته مرجان شيرمحمدي
ده خوانش کتاب «خانهي لهستانيها» نوشتهي دلنشين «مرجان شيرمحمدي» از نشر «چشمه»، تموم شد. از اينکه تونستم از پس اين کار بر بيام بسيار خوشحالم. بارها اتفاقهايي افتاد که نزديک بود باعث بشه به ضبط و اديت و ميکسِ خوانش هفتگي نرسم ولي کمي به خودم سخت گرفتم و شد.
همهي تلاشم رو کردم که کيفيت کار خوب از آب دربياد ولي قطعا مشکلاتي داشته که اميدوارم به بزرگي خودتون ببخشيد. من استوديو يا اتاق آکوستيک و سيستم ضبط حرفهاي ندارم، همهي کارهاي خوانش رو با لپتاپ، خودم توي خونه انجام دادم. از دوستان و اطرافيانم تشکر ميکنم که اين مدت خيلي درکم کردند؛ يعني زمانهايي که ميگفتم خوانش دارم، با مقولهي خوانش، مثل يه شغلِ واقعي رفتار ميکردند و زمانشون رو با من تنظيم ميکردند؛ هرچند که يه لبخندِ شيطنتآميز هم گوشهي لبشون مياومد و احتمالا توي دلشون ميگفتن تو خيلي.
يه بار هم پدر جان برام يه مسيج فرستاد و فهميدم که اون هم خوانش کتاب رو گوش ميکنه! خيلي ذوقزده شدم. به هر حال از اينکه پنجشنبه و جمعهي پنج هفته همراه هم قسمتهايي از «خانهي لهستانيها» رو خونديم خيلي کيف کردم. دم همهي شما که در اين خوانش همراه بودين گرم.
دليل انتخاب اين کتاب نگاهِ مثبت، صادقانه، جذاب و ماجراجويانهي شخصيت اصلي داستان _سهراب، پسر ۹ سالهي قصه_ به جهان پر از فقر اطرافش بود. به نظر من اين کتاب سرشار از بهانههاي کوچک خوشبختي بود. از خوندن نظرات شما دربارهي «خانهي لهستانيها» و ده خوانشي که گوش کرديد، زير اين پست خوشحال ميکنيم.
کتاب قلب نارنجي فرشته با نشر چشمه
کتاب اين داستان يک جورهايي با مزه است. ترجمه هما قناد
کتاب شاهراه نوشته سينا دادخواه
کتاب مترجم دردها نوشته جومپا لاهيري و کتاب به کسي مربوط نيست نوشته جومپا لاهيري
مهراوه شريفي نيا در سال ۱۳۹۶، ۳ کتاب مجبوب خود نوشته جومپا لاهيري را به خوانندگان صفحه اينستاگرامش معرفي کرد که در بالا مشاهده مي کنيد.
کتاب سال هاي ابري نوشته علي اشرف درويشيان
کتابخواني را جدي بگيريم. بخشي از بدبختي ملت ايران، از ذهن فريبکار ناشي از بي اطلاعي و کم مطالعه کردن است