ايرنا/ کتاب «يک روايت معتبر درباره قيام ۲۹ بهمن تبريز» به قلم علي موسوي از مجموعه «يک روايت معتبر» انتشارات بهنشر منتشر شد.
قيام مردم تبريز مقدمهاي براي روشن شدن زمينههاي قيام در بسياري از شهرهاي بزرگ و کوچک و در تاريخ انقلاب به عنوان يکي از مهمترين عوامل شتاب زاي انقلاب اسلامي ثبت شد. پس از ماجراي ۲۹ بهمن در تبريز، رژيم پهلوي تلاش زيادي براي آرام کردن اوضاع کرد. در مجلس سنا و شوراي ملي هم نمايندگان همسو با محمدرضا پهلوي تمام تلاش خود را براي پاک نشان دادن چهره رژيم انجام دادند تا اينکه در هشتم اسفند ماه امام خميني اعلاميه صادر کرد و تمام تلاش رژيم پهلوي را براي سرکوب قيام مردم بي نتيجه کرد.
کتاب يک روايت معتبر درباره قيام ۲۹ بهمن تبريز از مجموعه «يک روايت معتبر» بهنشر(انتشارات آستان قدس رضوي)، تاليف علي موسوي با بررسي سابقه و نحوه شکل گيري اين قيام، به بازخواني برگي ديگر از تاريخ انقلاب اسلامي مي پردازد.
شهادت آقا سيد مصطفي خميني يکي از اين اتفاقات و مکمل مرگ دکتر شريعتي در ايجاد يک خيز بلند براي انقلابيها بود. اگر چه به خاطر ناآشنايي مردم عادي تبريز با دکتر شريعتي اقدام دانشجويان در دانشگاه ها تاثير چنداني در فضاي شهر نداشت. در مقابل شهادت حاج آقا مصطفي خميني در سي ام مهر شک عجيبي بر عموم مردم مذهبي و انقلابي تبريز وارد کرده بود و مي شد از اين فرصت به دست آمده اين دو؛ بر مردم کوچه و خيابان تبريز استفاده کرد و آرام آرام آتش انقلاب را در تبريز دوباره شعلهور کرد.
در اين کتاب همچنين حوادث قيام ۱۹ دي ماه مردم قم و برگزاري چهلم شهادت طلاب حوزه علميه قم به عنوان عامل تاثيرگذار قيام ۲۹ بهمن مردم تبريز شناخته مي شود. رژيم از پيوستگي و به هم تنيدگي بافت انقلاب و مردم انقلابي در سراسر کشور با خبر بود و ميدانست خيلي زود ديگر شهرها نسبت به کشتاري که در قم انجام شده، عکس العمل نشان مي دهند.
تبريز يکي از مهمترين و حساسترين شهرها بود. رژيم به شدت از گرم شدن ديگ سنگي تبريز هراسان بود. دانشجويان و انقلابي هاي تبريز که نتوانسته بودند بعد از شهادت آقا مصطفي خميني مجلس ختم مناسبي بگيرند دنبال بهانه اي براي شعله ور کردن دوباره انقلاب در تبريز بودند.
اين اثر با تصاويري از تبريز در دهه ۵۰، راهپيمايي پزشکان و کارکنان بيمارستان امام خميني و دانشجويان دانشگاه هاي تبريز در اعتراض به حمله مسلحانه به آن بيمارستان، تصاوير شهداي گرانقدر قيام خونين ۲۹ بهمن تبريز و تظاهرات ۲۹ بهمن همراه است.
يک روايت معتبر درباره قيام ۲۹ بهمن تبريز با اشاره به برگزاري مراسم چهلمين روز حادثه خونين و شهادت عده اي از فضلا و طلاب حوزه علميه قم در روز ۲۹ بهمن سال ۵۶ و سخنراني حضرت امام در روز ۲۹ بهمن در مسجد شيخ انصاري نجف اشرف به مناسبت چهلم شهداي قم، نحوه شکل گيري حوادث و قيام ۲۹ بهمن در تبريز را روايت مي کند.
اين کتاب در ۸۱ صفحه در قطع رقعي کوتاه و با تيراژ يک هزار نسخه در کتابفروشي هاي سراسر کشور در اختيار مخاطبان و کتابدوستان قرار دارد.
بازار