
کتابی که رهبر معظم انقلاب معتقدند که همه جوانان و نوجوانان به آن نیاز دارند
ايبنا
بروزرسانی

ايبنا/ رماني که مخاطب را بهگونهاي تحت تأثير قرار ميدهد، که ممکن است آن را در صحنههاي مختلف داستان از مرز گريه تا اوج نشاط پيش ببرد.
کتابي که رهبر معظم انقلاب معتقدند که همۀ جوانان و نوجوانان به آن نياز دارند
به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا) کتاب «آن مرد با باران ميآيد» به قلم وجيهه ساماني يکي از کتابهاي پرفروش سال 98 است که توانسته است تقريظ رهبر معظم انقلاب را نيز دريافت کند. متن تقريظ رهبر معظم انقلاب که طي مراسمي در سومين پاسداشت هنر و ادبيات انقلاب اسلامي رونمايي شد بدين شرح است:
بسمه تعالي
بسيار خوب و هنرمندانه و پرجاذبه نوشته شده است. تصويري که از ماههاي آخر مبارزات نشان ميدهد، درست و روشن و واقعي است. به گمان من همهي جوانها و نوجوانهاي امروز به خواندن اين کتاب و امثال آن نياز دارند. از نويسندهي کتاب بايد تقدير و تشکر شود انشاءالله.
مرداد ۹۸
کتاب «آن مرد با باران ميآيد»
همزمان که چاپ هشتم رمان «آن مرد با باران ميآيد»، به بازار عرضه شد، متن تقريظ رهبر معظم انقلاب اسلامي بر اين کتاب نيز انتشار يافت. مخاطب راهبردي اين رمان نوجوانان هستندکه با طرح جلدي زيبا، در قطعي مناسب در 217صفحه وارد بازار نشر شده است. از ويژگيهاي خوب اين کتاب آراست و ويراست مناسب آن است.
چکيده داستان:
محور اصلي رمان، تظاهرات و وقايع ماههاي منتهي به پيروزي انقلاب اسلامي است. راوي و شخصيت اصلي اين داستان بهزاد نوجواني سيزدهساله است. پدر بهزاد ميوهفروشي محافظهکار است که صيانت از خانوادهاش را در دور نگاهداشتن آنها از وقايع اجتماعي و انقلابي ميداند. بهزاد نيز بهدليل ترسي که از پدرش در دل دارد، از اوضاع و احوال تحولات اجتماعي و انقلابي پيرامون خود بيگانه مانده و تقريباً از همهچيز بيخبر است.
بهروز برادر بهزاد، دانشجويي مبارز و انقلابي است. بهروز بهدليل اختلاف عقيدهاي که با پدر خود بر سر فعاليتهاي انقلابي دارد، مرتباً در حال بحث و کشمکش است. بحثها و صحبتهاي بهروز با پدرش، بهزاد را بهفکر فرو ميبرد. او تحت تأثير مبارزات و حضور فعال برادرش بهروز و دوستانش سعيد و يونس در آن ايام قرار ميگيرد و بر اثر اتفاقهايي که برايش ميافتد، وارد عرصۀ مبارزات و تظاهرات عليه شاه ميشود و براي به پيروزي رساندن انقلاب اقداماتي انجام ميدهد و حتي در بين اين اتفاقها جان دوست خود را نجات ميدهد.
تحليل داستان:
نويسنده در رمان «آن مرد با باران ميآيد» توانسته بهخوبي شخصيتپردازي کند؛ بهزاد شخصيتي خاص با بياني شيرين است که به دل مينشيند و مخاطب ميتواند بهراحتي با آن همزادپنداري کند. مخاطب در بخشهاي مختلف داستان هيجانزده مي شود و بهدليل کشش زياد داستان و قلم روان نويسنده، خواندن داستان را پيوسته ادامه ميدهد. ساماني توانسته مخاطب را تحت تأثير دغدغهها و اندوههاي پدرانه، مادرانه، خواهرانه و برادرانه قرار دهد.
در اين داستان نويسنده بهخوبي توانسته درهمآميختگي ترس و دلهره با کنجکاوي و شجاعت را نشان دهد. اين درهمآميختگي بهزاد را دچار چالش ميکند و اين همان مسئلهاي است که در روزمرۀ نوجوانان بسيار اتفاق ميافتد که در نهايت بايد بر اين چالشها پيروز شوند. روشي که ساماني براي پيروزي بر اين چالشهاي دروني ارائه داده اين است که نوجوان بايد ضعفهاي خود را بپذيرد و تلاش نمايد تا با اعتماد به نفس و همراهي با انسانهاي شجاع و عاقل برترس خود غلبه کند.
استفاده و ترويج مقاومت و ايستادگي در قلم ساماني مشهود است. نويسنده در اين داستان با آوردن جملاتي نظير «حتماً کار اين رژيم تمام است»، «حتماً داداش بهروز آزاد ميشود»، «حتماً بهناز به مدرسه برميگردد» و... ميکوشد تا تلاش، استقامت، تحمل سختيها و همچنين اميدداشتن را بهعنوان راهي براي رسيدن به عزت و پيروزي معرفي کند. اين داستان روايتگر چندين ماه مبارزه پيدرپي، بيداد ستمگريهاي رژيم شاه، اعتقاد و استقامت مردم و پيروزي نهايي حق عليه باطل است.
«آن مرد با باران ميآيد» داستاني شورانگيز و نشاطآور است. اين رمان نوجوانانه مخاطب را تحت تأثير قرار ميدهد؛ بهگونهاي که ممکن است آن را در صحنههاي مختلف داستان از مرز گريه تا اوج نشاط پيش ببرد. داستان از اين نظر که نويسنده، روش تحمل و صبر در عين شور و نفي کنارهگيري و انزوا را براي موفقيت و پيروزي و غلبه بر چالشهاي دروني آموزش ميدهد بسيار مفيد است. رمان «آن مرد با باران ميآيد» در سال 91 برگزيدۀ جشنوارۀ داستان انقلاب حوزۀ هنري در حوزۀ نوجوانان شد. همچنين در دومين همايش مقابله با تحريف تاريخ معاصر و تطهير پهلويها و رونمايي جايزۀ شهيد سيدعلي اندرزگو از خانم وجيهه ساماني براي نگارش اين رمان تجليل و تقدير انجام گرفت.
خواندن اين رمان را به همۀ نوجوانها و جوانان پيشنهاد ميشود.