
«من پناهنده نیستم» شاعرانه ای درباره فلسطین
صدا و سيما
بروزرسانی

صدا و سيما/ مترجم کتاب «من پناهنده نيستم» گفت: اين کتاب با نثري روان و شيوا به دنبال روايتي شاعرانه از مهاجرت اجباري و زندگي فلسطيني هايي است که از سرزمين خود رانده شده اند.
«من پناهنده نيستم» شاعرانه اي درباره فلسطينخانم اسما خواجه زاده در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما افزود: داستان اين کتاب، درباره يک دختر فلسطيني است که از سال 1948 که اسراييل به فلسطين حمله مي کند، آواره مي شود و مجبور به مهاجرت از روستايشان مي شود. زندگي اين دختر تا سال 2000 روايت مي شود.
وي گفت: داستان کتاب، درباره زندگي سه نسل از يک خانواده فلسطيني است که حوادث و ماجراهاي زندگي آن ها تا پيروزي مقاومت حزب الله لبنان ادامه پيدا مي کند.
خانم خواجه زاده افزود: داستان اين کتاب، واقعي نيست و تمام شخصيت ها، زاييده خيال نويسنده هستند، ولي حوادث به نوعي طراحي شده است که منطبق بر واقعيت هستند و ما مي توانيم براي آن ها ما به ازاي خارجي پيدا کنيم.
وي گفت: يکي از حوادثي که محور اصلي قصه است، کشتار روستاي طنطوره در جنوب حيفاست که از نظر تاريخي فصلي مهم در رويدادهاي فلسطين اشغالي است.
مترجم کتاب «من پناهنده نيستم» در پاسخ به اين سؤال که چگونه اين کتاب را کشف و براي ترجمه انتخاب کرده است گفت: من از طريق نويسنده کتاب، به اين اثر رسيدم. چون قبل از اين با آثار «رضوي عاشور» آشنايي داشتم. در نهايت ديدم هم موضوع، هم قلم بسيار جالب است و جاي کار دارد براي همين، اين کتاب را انتخاب کردم.
وي افزود: اين کتاب، جزو ده کتاب اول درباره فلسطين و در ادبيات عرب است. شاعرانگي اش در نثر اثر گذاشته و احساساتي که در کتاب به آن پرداخته شده است، شما را درگير مي کند.
خانم خواجه زاده گفت: صحنه برجسته کتاب جايي است که قهرمان داستان به اردوگاه مي رود و با زنان فلسطيني صحبت مي کند. همان جا مي بيند که زنان اردوگاه ، کليد هايي را به گردن آويخته اند که نشانه اميد و بازگشت به خانه هايشان است. او هم کليدش را به دخترش مي دهد تا روزي به کاشانه شان برگردند.
وي در خصوص فصل هاي ديگر کتاب گفت: اتفاق هايي که از زمان حمله صهيونيست ها به فلسطين افتاده است در اين کتاب تعريف مي شود. کتاب در عين حال، نحوه مواجهه فلسطيني ها را با اين رويدادها نشان مي دهد. اين که چگونه مبارزه کرده اند. چگونه زنده مانده و چه طور زندگي کرده اند.
«رمان من پناهنده نيستم» کتابي نوشته «رضوي عاشور» نويسنده مصري است.
او به دليل نوشتن اين کتاب از مصر اخراج شده است اما کتابش تا دور دست ها رفته و جزو آثار برتر ادبيات عرب است.
کتاب در سال 2000 منتشر شده و انتشارات شهرستان ادب اين کتاب را در سال 1397 ترجمه و به چاپ رسانده است .
نبض زندگي در «کتاب من پناهنده نيستم» مي زند
مسؤول دفتر داستان انتشارات شهرستان ادب در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: نبض زندگي در کتاب من پناهنده نيستم موج مي زند به صورتي که اين کتاب مي تواند حس اميد را در تمام خوانندگانش بيدار کند.
آقاي علي اصغر عزتي پاک افزود: اين کتاب، در کنار نشان دادن تمام مشکلاتي که فلسطيني ها متحمل مي شوند نشان مي دهد که آن ها هنوز اميدوارند و ادامه حيات در ميان شان جاري است.
مسؤول دفتر داستان انتشارات شهرستان ادب افزود: اين کتاب، قتل عام هاي وحشتناکي را نشان مي دهد از جمله کشتن کودکان با تبر، اما صبر فلسطيني ها و مبارزه هاي آن ها را ترسيم مي کند.
وي گفت: نويسنده اين کتاب «رضوي عاشور» نويسنده خانم و اهل کشور مصر است که به دليل نوشتن اين اثر از مصر اخراج شد. او به نوعي نماد زندگي و حيات است و سعي کرده است که رگه هاي اميد در کتابش قدرتمند باشد.
کتاب «من پناهنده نيستم» در سال 2000 منتشر شده و انتشارات شهرستان ادب اين کتاب را در سال 97 ترجمه و به چاپ رسانده است.