خبرگزاري کتاب ايران/ طبق آخرين آمارهاي اعلام شده از سوي مسئولان دانشگاهي در آمريکا بيشتر دانشجويان در اين کشور مجبور هستند براي تامين هزينههاي تحصيلي خود کتابهاي درسي خود را بفروشند که البته به گفته مسئولان آکادميک راهحل مناسبي براي درآمدزايي و ادامه تحصيل است.
طبق آمارهاي ارائه شده توسط کالج بورد (college board) ، يک موسسه تحقيقاتي غيردولتي در زمينه کتابهاي درسي معلوم شده است که به طور متوسط دانشجويان آمريکايي دوره ليسانس سالانه بيش از 1200دلار از راه فروش کتابهاي درسي درآمد کسب ميکنند تا بتوانند هزينههاي ترمهاي آينده خود را تامين کنند.
بر اساس گزارش اين موسسه بيشتر دانشجويان آمريکايي کتابهاي درسي خود را از کتابخانهها به امانت ميگيرند ولي آنهايي که هم اين کتابها را خريداري ميکنند در ترم بعد از طريق فروش آنها هزينه تحصيل ترم آينده را تامين ميکنند. به گفته انجمن ملي کتابفروشان دانشگاهي (NACS) نيز بيشتر دانشجويان کتابهاي خود را به امانت ميگيرند.
اين انجمن در آخرين گزارش خود اعلام کرده است که سال گذشته نزديک به 83درصد از دانشجويان دوره ليسانس دانشگاههاي آمريکا حداقل يک کتاب درسي خريداري کرده و بقيه را به امانت گرفتند.
دانشگاه دولتي جورجيا نيز آمار جالب توجهي درباره اين موضوع ارائه کرده است. بسياري از فروشندگان کتابهاي درسي همان کتابفروشيهاي رسمي دانشگاهها هستند که به طور رسمي کتابها را از دانشجويان خريداري ميکنند و در اختيار دانشجويان ديگر قرار ميدهند. کتابفروشي اين دانشگاه يکي از منابع اصلي فروش کتابهاي درسي دستدوم در آمريکا محسوب ميشود.
يکي از مسئولان کتابفروشي دانشگاه جورجيا ميگويد روند خريد کتابهاي درسي از دانشجويان بر اساس شاخصها و ملاکهاي تعيين شده در اکثر فروشگاههاي آنلاين کتاب مثل آمازون و بوکفايندر (BookFinder) است. کتاب درسي ارائه شده بر اساس ظاهر و قابليت استفاده مجدد ارزشگذاري شده و پول آن به دانشجو پرداخت ميشود.
بسياري از دانشجويان آمريکايي با اين روش توانستهاند تحصيل خود را با توجه به هزينههاي بالاي دانشگاههاي اين کشور ادامه دهند.
بازار