نماد آخرین خبر

رونق بازار کتاب‌های صوتی در دوران قرنطینه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رونق بازار کتاب‌های صوتی در دوران قرنطینه

ايرنا/ الکس پرستون (Alex Preston) نويسنده و روزنامه‌نگار انگليسي در يادداشتي در روزنامه گاردين مي‌نويسد: در آينده وقتي برگردم و به سال ۲۰۲۰ نگاه کنم شايد کتاب‌هاي صوتي اولين چيزي نباشد که از اين دوره به ذهنم مي‌رسد اما اين کتاب‌ها در فهرست چيزهايي که در اين سال عجيب و آشفته مرا سرپا نگه‌داشتند، جايگاهي مهم خواهند داشت.

اوايل آوريل (فروردين ۹۹) وقتي به کرونا مبتلا شدم يکي از اولين کارهايي که کردم اين بود که چشم‌بند بزنم و به يک کتاب صوتي گوش کنم. در سه هفته‌اي که در اتاقم سرفه شديد و تعريق شبانه را تجربه مي‌کردم، در مجموع به چهار رمان صوتي ادامه بده جيوز (Carry On, Jeeves)، يک ماه در دهکده (A Month in the Country)، خاطرات سري آدريان مول (The Secret Diary of Adrian Mole) و مزرعه آسايش سرد (Cold Comfort Farm) گوش دادم. همه اين رمانها را قبلا خوانده بودم و گوش دادن به نسخه صوتي آنها مثل اين بود که دوستان قديميم کنارم باشند؛ آشنايي کلمات و حس صميميت و نزديکي ناشي از گوش سپردن به صداي يک نفر در وضعيت ترسناک و دلهره‌آوري که داشتم، تسلي بزرگي بود. در اوج بيماري حتي يکي دوبار خنده به لبانم آمد.

من در اين راه تنها نبودم. کتاب‌هاي صوتي در سه سال گذشته با موجي از محبوبيت همراه شدند و آن طور که به نظر مي‌رسد قرنطينه خانگي بر اين محبوبيت افزود. بنابر گزارش جديد شرکت انگليسي ديلويت (Deloitte) فروش جهاني کتابهاي صوتي در سه سال گذشته هر سال ۲۵ تا ۳۰ درصد افزايش داشته و در سال ۲۰۲۰ به ۳ ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلار خواهد رسيد. اين گزارش همچنين از استقبال افرادي که قبلا اصلا سراغ کتاب و کتابخواني نمي‌رفتند از کتاب‌هاي صوتي حکايت دارد. البته اينطور نيست که فروش کتاب‌هاي صوتي به قيمت پايين آمدن تقاضا براي کتاب‌هاي کاغذي رشد کرده باشند زيرا طرفداران کتاب‌هاي صوتي معمولا جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله هستند. اين طور که به نظر مي‌رسد اين نوع کتاب‌ها در حال تصرف سهم کتاب هاي الکترونيک (ebook) از بازار هستند؛ زيرا فروش اين نسخه‌هاي ديجيتال در سال‌هاي اخير پايين آمده است. براساس پيش‌بيني‌هاي شرکت ديلويت، ظرف چند سال آينده فروش کتاب هاي صوتي از کتاب هاي الکترونيک پيشي مي‌گيرد.   

دلايل استقبال مخاطبان از کتاب‌هاي صوتي 
با دانکن هانيمن ويراستار انتشارات پنگوئن رندوم هاوس که از مهره‌هاي اصلي در تعيين سياست‌هاي مربوط به کتاب‌هاي صوتي اين انتشارات است، تماس گرفتم و نظرش را درباره دليل رونق گرفتن بازار اين نوع کتاب‌ها در دوره قرنطينه جويا شدم.

وي در پاسخ گفت: اين که کسي برايتان کتاب بخواند تجربه‌اي گرم، صميمانه و تسلي‌بخش است. درست مثل يک ارتباط انساني در دوره‌اي مي‌ماند که بسياري از افراد حس مي‌کنند از هم دور افتاده‌اند. به علاوه فاکتور راحتي نيز مطرح است. مي‌توانيد تنها در لحظه يک کتاب صوتي کامل را دانلود کرده و بلافاصله گوشش کنيد. همچنين گوش دادن به اين کتاب‌ها همزمان با ورزش، آشپزي يا ديگر امور مربوط به خانه‌داري نيز ممکن است.

هانيمن درباره اين که مخاطبان بيشتر کدام دسته از کتابهاي صوتي را انتخاب مي‌کنند، نيز گفت: گرايش مخاطب بيشتر به سمت کتاب‌هاي غيرداستاني قطور است. خوانندگان به دنبال آن هستند تا زمان خود را در خانه به يادگيري درباره جهان پيرامونشان بگذرانند. نسخه صوتي کتاب‌هايي چون انسان خردمند: تاريخ مختصر بشر نوشته يووال هرري و گفتگو با غريبه‌ها اثر مالکوم گُلدوِل اين روزها حسابي پرطرفدار است.

شان مک مانوس (Sean McManus) مدير ارشد محتوا در شرکت اوديبل (Audible) نيز بر گرايش مخاطبان کتاب‌هاي صوتي به سمت کتاب‌هاي غيرداستاني صحه گذاشته و مي‌گويد: شاهد افزايش علاقه مخاطبان به آن دسته از کتاب‌هاي غيرداستاني هستيم که به موضوعاتي از قبيل نژاد، برابري و امتيازات مي‌پردازند. کتاب‌هايي چون چرا ديگر با سفيدپوستان درباره نژاد حرف نمي‌زنم از رمي ادو-لاج، بوميان:نژاد و طبقه اجتماعي در ويرانه‌هاي امپراطوري نوشته آکالا و بايد درباره امپراطوري بريتانيا حرف بزنيم اثر آفوئا هرش در اين فهرست قرار مي‌گيرند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره