اگر ترامپ رئیس جمهور نشده بود، این کتاب هم نوشته نمیشد

ايسنا/ انجمن علمي روابط بين الملل دانشگاه علامه طباطبايي با همکاري قطب علمي دولت پژوهي در چهارمين نشست گروه کتابخواني روابط بين الملل خود کتاب «هويت» فوکوياما را بررسي مي کند.
کتاب هويت نوشته فرانسيس فوکوياما ( نويسنده ژاپني – آمريکايي) با زير عنوانِ «سياست، هويت کنوني و مبارزه براي به رسميت شناخته شدن» است که آ ن را رحمن قهرمانپور ترجمه کرده و در ۱۹۲ صفحه رقعي به همت انتشارات روزنه به چاپ رسيده است.
در سال ۲۰۱۴ او نوشت: نهادهاي آمريکايي و جهاني گرفتار آشوب و بيش از آن ضعيفاند که از پس مقابله با تصرف دولت توسط گروههاي ذي نفوذ برآيند، و دو سال بعد پيشبيني او با ظهور جلوههاي سياسي اين امر محقق شد، يعني همان کساني که مليگرايي اقتصادي و اقتدارگراييشان دارد نظم جهاني را از ثبات مياندازد.
در اين کتاب فرانسيس فوکوياما شکل گيري انديشهي هويت را از افلاطون گرفته تا لاک و روسو و تا فمينيسم و سياست جنسيتي جديد مطالعه ميکند. او به عمق اين تاريخ سفر ميکند تا اخطاري اکيد بدهد که اگر درکي عام از کرامت انسان ايجاد نکنيم محکوم به تحمل کشمکشي دائمي هستيم.
فوکوياما ميگويد: اگر ترامپ در نوامبر ۲۰۱۶ رئيس جمهور آمريکا نشده بود، اين کتاب هم نوشته نميشد. من هم مانند بسياري از آمريکاييها از نتيجهي اين انتخابات شگفت زده و نگران عواقب آن براي ايالات متحده و جهان شدم. بعد از خروج غير منتظره بريتانيا از اتحاديه اروپا در ماه ژوئن، انتخاب ترامپ دومين شگفتي انتخاباتي سال ۲۰۱۶ بود.
اين برنامه با حضور مترجم کتاب ، دکتر رحمن قهرمان پور، دوشنبه ۲۰ مرداد ماه ساعت ۲۲، به صورت مجازي و در بستر اينترنت نقد و بررسي مي شود.