نماد آخرین خبر

یک کتاب خوب/ وارد اتاق فکر خود شوید!

منبع
خبرگزاري کتاب ايران
بروزرسانی
یک کتاب خوب/ وارد اتاق فکر خود شوید!

خبرگزاري کتاب ايران/ همواره يکي از مهم‌ترين عوامل تاثيرگذار در زندگي و تصميمات انسان، فکر است. در حقيقت ما در ذهن خود فکرهايي را مي‌پرورانيم و بر اساس آن‌ها تصميم مي‌گيريم؛ بنابراين مي‌توان گفت، فکر چيزي جز مهمان ناخوانده ذهن نيست. حال اين پرسش مطرح مي‌شود که براي تشخيص درست افکار سازنده از افکار مخرب، ذهن چه نقشي دارد و چگونه بايد در اين زمينه دست به انتخابي آگاهانه زد.
 
کتاب «اتاق فکر» نوشته رکسانا عليجان‌زاده تلاشي است در راستاي تشخيص افکار راه‌ساز از افکاري که شايد براي ما و تصميماتمان مضر هستند. در واقع اين اثر مانند يک کارگاه مکتوب است که با زباني ساده فرد را گام به گام با لايه‌هاي پنهان ذهن آشنا مي‌کند. 
 
گفتني است، مخاطبان با خواندن اين اثر درمي‌يابند که ذهن مانند اتاقي است که تعداد زيادي مهمان دارد و افراد بايد براي نخستين بار با نگاه جدي با ذهن خود روبه رو شوند.
 

عليجان‌زاده درباره اين اثر معتقد است؛ «هدف اصلي من براي تاليف اين اثر مشکلاتي است که انسان‌ها در تصميم‌گيري دارند؛ با توجه به تجربه‌هايم در عرصه روان‌درماني، بايد گفت؛ يکي از مشکلات بشر در دنياي امروز ترديد در تصميم‌گيري و عدم اجرايي کردن آن است. همواره يکي از معيارهاي مهم در تصميم‌گيري، شناخت تعاملات ذهن است. اين اثر کمک مي‌کند افراد بتوانند نگاهي دقيق به درون خود داشته باشند.»
 
لازم به ذکر است، کتاب «اتاق فکر» را مي‌توان يک کارگاه کاربردي مکتوب در نظر گرفت که هر بخش آن مفاهيمي را شرح مي‌دهد و نويسنده براي ملموس‌تر شدن آن مثال‌هايي را مي‌آورد. عليجان‌زاده در اين‌باره مي‌گويد؛ «بخش‌هايي از شخصيت انسان در ناخودآگاه وي است و تاثير زيادي بر رفتار و فکر آن دارد. شناخت بخش وجودي در ناخودآگاه کمک بسياري به افراد مي‌کند که بتوانند خود را بشناسند و تصميمات آگاهانه‌اي بگيرند. در واقع مشابه غواصي هستند که مي‌توانند لايه‌هاي زيرين روان خود را مانند آنچه که در زير آب اقيانوس پنهان مانده است، ببينند.»
 
به گفته عليجان‌زاده؛ اين اثر داراي گام‌هايي است که در نهايت منجر به شناخت لايه وجودي افراد مي‌شود و به آن‌ها کمک مي‌کند که با شناخت اين افکار نهفته در ذهن، آن‌ها را در راستاي تصميم‌سازي درست به کار بگيرند. يکي از نيرومندترين بخش‌هاي دروني ذهن ما ترس‌هاي ماست که بر اساس آن دست به اقدام مي‌زنيم. در حقيقت ترس‌ها مي‌تواند رفتار ما را کنترل کنند.
 
گفتني است اين کتاب داراي تمرين‌هايي براي خوانندگان است که منجر به شناخت کامل‌تر ابعاد دروني ذهن مي‌شود و مي‌توانند بر اساس آن‌ها خود را بهتر بشناسند.
 
در بخشي از کتاب در باب موضوع تفکر خلاق موضوعاتي درج شده است؛ عليجان‌زاده در اين باره معتقد است؛ «تفکر زماني ماهيت دارد که خلاقانه باشد. معمولا اين نوع تفکر منجر به نتيجه مي‌شود. در باب هر موضوعي که فکر مي‌شود، اگر ايجاد مسئله رخ دهد و به چرايي و چگونگي آن بپردازيم و در مرحله بعد تلاش کنيم که راهي براي آن بيابيم؛ در اين شرايط تفکر خلاق صورت گرفته است در غير اين صورت فکري که نتيجه نداشته باشد نمي‌توان عنوان تفکر را به آن داد.»
 
گذر از پارادوکس‌هاي ذهن
وي تفکر خلاق را اينگونه شرح مي‌دهد؛ «تفکر خلاق يعني ايجاد راه‌هاي مناسب براي حل مشکلات که باعث شود به پاسخ جديد و مسير جديد برسيم. براي شروع هر مسير جديد ابتدا بايد در ذهن اتفاق بيفتد. اين اثر و تمرين‌هاي درج شده در آن باعث ‌‌مي‌شود که ذهن براي اين تغييرات آماده‌تر باشد. در حقيقت ذهن داراي يک سري باور و عادت‌ها و بايد و نبايدهايي است که طي سال‌ها در آن کاشته شده است، اما آن‌چيزي که در جامعه و زندگي افراد رخ مي‌دهد تا حد بسيار زيادي پارادوکس و تناقض به وجود آورده و همين امر باعث مي‌شود که افراد دچار سردرگمي شود. اين کتاب افراد را با خود بيشتر آشنا مي‌کند. در حقيقت ما گمان مي‌کنيم که خود را مي‌شناسيم درحاليکه هنوز زواياي پنهان زيادي وجود دارد که نسبت به آن شناختي پيدا نکرديم.»
 
برگي از کتاب
در بخشي از کتاب آمده است؛ «تفکر در لغت به معناي انديشيدن و به فکر و تعمق فرورفتن آمده است ذهن ما در تمام ساعات بيداري در حال فعاليت و قضاوت بر اساس آموخته، باورها، ترس‌ها، علايق، نيازها و آرزوهاي ماست. اما آيا هر فعاليت مغزي به معناي تفکر است؟ ...»
 
گفتني است؛ کتاب «اتاق فکر» در 188 صفحه، به شمارگان دويست جلد، از سوي انتشارات طلوع ققنوس تابستان امسال، راهي بازار کتاب شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar