نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
کتاب

خاطرات سیاسی/ از اعتراف پمپئو به شکست در عراق مقابل ایران تا دخالت در انتخابات عراق

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
خاطرات سیاسی/ از اعتراف پمپئو به شکست در عراق مقابل ایران تا دخالت در انتخابات عراق

آخرین خبر/ «مایک پمپئو» وزیر خارجه‌ی سابق آمریکا و مدیر سابق سی‌آی‌ای (هر دو در دولت دونالد ترامپ) یکی از ایران‌ستیزترین سیاستمداران آمریکاست.
 پمپئو پس از خروج از دولت آمریکا با تک ‌دوره‌ای شدن ریاست‌جمهوری ترامپ، اقدام به انتشار کتابی تحت عنوان «هرگز کوتاه نیا: جنگیدن برای آمریکایی که عاشقش هستم» کرد که به تجربیاتش در دوران خدمت در دولت آمریکا پرداخته است...

قسمت چهارم/ ازاعتراف پمپئو به شکست درعراق از ایران تا دخالت در انتخابات عراق

ما در خاورمیانه بر سر دوراهی‌های مختلف، انتخاب‌های سختی انجام دادیم و گاهی اوقات موفقیت‌های بزرگی هم داشتیم. با این حال، عراق یک مشکل دائمی بود. وینستون چرچیل [نخست‌وزیر سابق انگلیس] زمانی گفت که فعالیت در عراق مانند «زندگی در یک آتشفشان قدرنشناس» است. از زمان سرنگونی صدام حسین تا کنون این آتشفشان هزاران سرباز و دیپلمات آمریکایی را در معرض خطر قرار داده است. 
ما می‌خواستیم تعهداتمان برای ایجاد ثبات در عراق را انجام بدهیم و اجازه ندهیم این کشور تبدیل به یک شاه‌نشین ایرانی شود. دست‌کم در یک مورد، سعی کردم خلاقیت به خرج دهم. موفقیت سی‌آی‌ای بر اساس نبوغ است. سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، ما سعی کردیم به «آدم‌خوبه»ها در عراق کمک کنیم تا در انتخابات سراسری موفق شوند. 
ما نمی‌توانستیم به این شکل رقابت کنیم، اما من و تیمم راه‌حلی برای این مشکل در نظر داشتیم. من آن را به کمیته‌ی نظارتم در کنگره ارائه کردم. قرار نبود خیلی مخفیانه باشد، اما عملاً مجانی بود.با این حال، از گردوخاکی که طرح این راه‌حل درست کرد، شوکه شدم.
سناتور کاملا هریس [سناتور وقت ایالت کالیفرنیا و معاون اول فعلی رئیس‌جمهور آمریکا] گفت: «خب، ایران که قطعاً از این کار خوشش نخواهد آمد.» بله خب؛ قطعاً آیت‌الله‌ها از فکر ما متنفر بودند. 
«آدام شیف» [نماینده‌ی کالیفرنیا در مجلس نمایندگان و از اعضای ارشد و بعداً رئیس کمیته‌ی اطلاعات این مجلس] وسط توطئه‌ی روسیه [اتهام به ترامپ مبنی بر همکاری با روسیه برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری] گفت: «به هیچ وجه؛ اصلاً نمی‌شود این کار را بکنید.» اعصاب‌خردکن‌ترین واکنش، واکنش سناتور «ریچارد دوربین» نماینده‌ی ایلینوی، بود که این گفت‌وگو را با من داشت:

دوربین: چگونه می‌خواهید این مسئله را برای [روزنامه‌ی جناح چپی] نیویورک‌تایمز توضیح دهید؟
من: قربان! اولاً، ما قرار نیست هیچ کار اشتباهی انجام دهیم. فقط می‌خواهیم جلوی فساد و ایران را همزمان بگیریم. به علاوه، خیر سرمان، ما آمریکا هستیم. 
من این مسئله را برای نیویورک‌تایمز توضیح نمی‌دهم، چون آن‌ها اصلاً درک نمی‌کنند که ما آدم‌خوبه هستیم.
با این وجود، من در مأموریتم برای ایجاد یک عراق مستقل و خودمتار شرکای بهتری از برخی اعضای کنگره‌ی آمریکا داشتم. «برهم صالح» رئیس‌جمهور [وقت] عراق، یکی از آن‌ها بود. 
بارزانی‌ها در کردستان، در شمال عراق، نیز شرکای خوبی بودند. رهبری کُردها در داخل عراق کار چالش‌برانگیزی است. کردها دائماً تحت تهدید ایران هستند، اما همکاریِ اغلب بی‌سروصدایی که با ما داشتند عالی بود. آمریکا کم‌تر جنگجو یا دوستی به خوبی کردها دارد. البته هیچ‌چیز در خاورمیانه آسان به دست نمی‌آید. در نهایت، ما در داخل عراق مقابل ایران شکست خوردیم...

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar