خودرو بانک/ نمايشگاه بينالمللي شانگهاي چين امسال پرشورتر از هرسال ديگري برگزار شد و نکته مهم آن حضور پرتعداد خودروسازان بزرگ خارجي و معرفي محصولات کاملاً جديدي بود که قرار است برخي از آنان به طور انحصاري در بازار چين عرضه شود. نمونه آن شرکت خودروسازي فولکسواگن که چندين خودروي شاسيبلند کاملاً جديد براي عرضه در بازار چين معرفي کرد و يا شرکت خودروسازي استون مارتين که نسخه تمام الکتريکي "راپيد" را مخصوص براي بازار چين معرفي کرده است يا حتي شرکت خودروسازي مرسدسبنز که شاهد معرفي خودروي کانسپت "GLB" براي اولين بار در نمايشگاه بينالمللي شانگهاي چين بودهايم، اما اين نمايشگاه بيشتر از خودروسازان خارجي، فرصت بسيار مناسبي براي توليدکنندگان داخلي کشور چين مهيا کرده تا جديدترين محصولات خود را در معرض ديد جهانيان قرار دهند.
هاوال به عنوان يکي از زيرمجموعههاي بزرگ گريتوال، با معرفي و نمايش خودروي "هاوال F7" غرفه اختصاصي خود را در نمايشگاه امسال شانگهاي جذابتر از هرسال ديگر کرده و اين خودروي شاسيبلند تمام و کمال در دسترس کاربران قرار گرفته است تا تمامي ويژگيهاي آن را برانداز کنند. اين خودرو در مدل پايه خود با قيمت 109 هزار يوان در کشور چين ثبت سفارش ميشود و براي خريد نسخه فول آپشن آن به همراه سيستم انتقال قدرت چهارچرخ محرک نياز به پرداخت هزينه حدوداً 149 هزار يوان در کشور چين خواهد بود، هرچند فروش اين خودرو در بازار کشور روسيه نيز برنامهريزي شده است و در صورت درخواست، عرضه آن در ساير بازارهاي جهاني هم انجام خواهد شد که بدون شک امکانات زياد و ظاهر جذاب آن که پيرو زبان طراحي نسل جديد هاوال است، ميتواند بازار فروش خوبي براي گريت وال/هاوال داشته باشد.
در قدم اول براي طراحي و ساخت اين خودرو از چهارچوبي به طول 4620 ميليمتر، عرض 1846 ميليمتر و همچنين ارتفاع 1690 ميليمتري استفاده شده که باعث شده فاصله بين دو محور آن معادل 2725 ميليمتر بدست آمده و فضاي مناسبي در اختيار کاربران بويژه سرنشينان عقب براي راحتي بيشتر بدست آيد. علاوه بر اين کاربران ميتوانند در حالت استاندارد صندليهاي خود حجم فضاي بار 490 ليتري داشته باشند که اين فضا با جمع کردن صندليهاي رديف دوم اين شاسيبلند 5 سرنشين به حداکثر 1254 ليتر افزايش پيدا خواهد کرد.
در بخش فني هاوال F7 شرکت خودروسازي هاوال دو پيشرانه چهار سيلندر در نظر گرفته که هردوي آنان مجهز به توربوشارژر و همچنين سيستم پاشش مستقيم سوخت در داخل سيلندر هستند، اما يکي از آنان داراي حجم 1.5 ليتري بوده و ديگري هم حجم 2 ليتري خواهد داشت که به طور مشترک نيروي خود را از طريق يک جعبه دنده 7 سرعته اتوماتيک DCT به سمت چرخهاي محرک جلو و يا هر چهارچرخ اتومبيل در نسخه فول آپشن ارسال خواهد کرد.
به طور جداگانه، موتور 1.5 ليتري توربوشارژر چهار سيلندر ميتواند خروجي قدرت 169 اسب بخاري در دور موتور 5000 الي 5600 دور بر دقيقه و همچنين گشتاور 285 نيوتنمتري در محدوده 1400 الي 3000 دور بر دقيقه داشته باشد که براي دريافت اين نيرو از موتور 1.5 ليتري توربوشارژر، نياز به مصرف سوخت 8.4 ليتري در شهر و مصرف سوخت 5.9 ليتري در بزرگراه خواهيد داشت که از ترکيب اين دو مصرف سوخت 6.8 ليتري براي کارکرد 100 کيلومتر اتومبيل بدست خواهد آمد.
با افزايش حجم موتور در نسخه 2 ليتري توربوشارژر، قدرت خروجي و همچنين مصرف سوخت اتومبيل هم افزايش پيدا خواهد کرد و کاربران با مصرف سوخت 9.5 ليتري در استفادههاي شهري، مصرف سوخت 6 ليتري در بزرگراه و در مجموع مصرف سوخت 7.3 ليتري به ازاي کارکرد ترکيبي اتومبيل در 100 کيلومتر، ميتوان خروجي قدرت 197 اسب بخار در دور موتور 5200 الي 5500 دور بردقيقه و يا خروجي گشتاور 345 نيوتنمتري در دور موتور 2000 الي 3200 دور بر دقيقه بدست آورد که گشتاور قابل ملاحظهاي محسوب ميشود.
فعلاً هاوال همکاري خود را با گروه بهمن قطع کرده اما به نظر ميرسد هاوال F7 در هر بازاري که قصد عرضه داشته باشد ميتواند حرفهاي جدي براي رقبان خود داشته باشد و از اين رو بايد روند پيشرفت و پختگي هاوال را در توليد خودروهاي شاسيبلند تحسين کنيم.
بازار