خودرو بانک/ گيربکس يکي از مهمترين عناصر سيستم انتقال قدرت در خودروها است و وظيفه آن چه در انواع دنده اي و چه در مدل هاي مختلف اتوماتيک به حرکت در آوردن خودرو است. طرفداران گيربکس هاي دنده اي چندان تمايلي نسبت جعبه دنده هاي اتوماتيک نشان نداده و به عقيده آن ها استفاده ساده و بازدهي بالايي گيربکس دنده اي بيش از هر مزيت ديگري در گيربکس هاي اتوماتيک ارزش دارد.
به نقل از دنده 6، گيربکس هاي اتوماتيک اين روزها به وفور بر روي خودروهاي لوکس و نيمه لوکس قرار داشته و حتي بسياري از افراد نيز به دليل راحتي بيشتر آن ها اقدام به اضافه کردن اين نوع گيربکس ها به خودروي خود مي کنند. در صورت استفاده صحيح و رعايت چند نکتهي مهم، ميتوان از هزينههاي سرسامآور تعميرات اين نوع گيربکس پيشگيري کرده و عمر طولاني آن را تا دو برابر تضمين نمود.
در ادامه با ما همراه باشيد تا با 5 عامل که سبب خراب شدن گيربکس اتوماتيک خودرو مي شود آشنا مي شويم:
1-عدم تعويض حالت گيربکس در زمان حرکت
در هنگام حرکت با اين نوع گيربکس از تعويض حالت آن خود داري کنيد و براي تعويض حالت ابتدا ايستاده و پس از فشار دادن ترمز حالت جعبه دنده را عوض کنيد.
2-در حالت خلاص (Neutral) رانندگي نکنيد
انجام اين کار نه تنها سبب آسيب رساندن به گيربکس مي شود بلکه ممکن است عامل ايجاد حادثه نيز شود چرا که کنترل خودرو در حالت خلاص سخت تر است.
3-در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنيد
هرگز به بهانهي شتاب اوليه بيشتر، در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنيد. اين عمل مي تواند خسارات جبران ناپذيري را به گيربکس هاي اتوماتيک وارد کند.
4-درگير نکردن حالت پارک قبل از توقف کامل
اگر پيش از توقف کامل و در هنگام حرکت دنده را در حالت P قرار دهيد احتمال شکستن پين متصل به شفت خروجي گيربکس وجود دارد. البته اکثر خودروهاي گيربکس اتوماتيک جديد به شما اجازهي انتخاب وضعيت پارک را در حال حرکت نميدهند.
5-عدم توجه به سرويس هاي دوره اي گيربکس
پس از هر 50 هزار کيلومتر يا گذشت 24 ماه از سرويس قبلي بهتر است سطح روغن گيربکس چک شود. در صورتي که روغن به ميزان ايده آل نباشد اجزا و متعلقات داخلي گيربکس اتوماتيک در زمان استفاده به دماي بسيار بالايي مي رسند احتمال وارد شدن آسيب جدي به مکانيزم آن ها وجود دارد.
بازار