مقایسه کیا سراتو با هوندا سیویک در مدل 2019

اخيرا به معرفي سراتو 2019 در چهارمين نسل اين خودرو از کمپاني کياموتورز پرداختيم که از اين لينک براي مطالعه قابل دسترسي است. اين محصول به عنوان يک گزينه در بازار خودروهاي اقتصادي مطرح است که سازند آن اميد زيادي به فروش بالا در بازار جهاني دارد. اما در اين ميان سراتو يک رقيب جدي از کشور ژاپن دارد؛ رقيبي که در رقابتي نزديک موفق شده مزدا 3، سوبارو ايمپرزا و تويوتا کرولا را با در نظر گرفتن ويژگي ها و برچسب قيمت شکست دهد و خود را به عنوان يک گزينه برتر براي خريد مطرح کند!
هم اکنون سراتو، هوندا سيويک را در برابر خود دارد که تا قبل از اين در تمام بررسي ها به عنوان يک گزينه برتر براي خريد اقتصادي در سال 2019 سربلند بوده است.
نسل چهارم سراتو در مدل 2019 به عنوان محصولي که کاملا اورهال شده با قيمت پايه 18585 دلار در جلب نظر کارشناسان عملکرد موفقي داشته زيرا شاخص ميان امکانات و ويژگي هاي آن با هزينه اي که براي خريدش پرداخت مي شود، نمرات بالايي را به ثبت رسانده است. از آن طرف نيز هوندا سيويک با سابقه اي درخشان از صنعت خودروي قابل اعتماد کشور آفتاب پا به ميدان گذاشته و همانطور که اشاره شد قبل از رويارويي با سراتو رقيبان سرسختي را پيش روي خود داشته است.
برچسب قيمت براي مدل پايه سيويک 2019 عدد 20345 دلار را نشان مي دهد پس در اين بخش يک اختلاف قيمت حدود 2 هزار دلاري وجود دارد که طبيعتا مي تواند نشانگر ويژگي هاي بيشتر و بهتر در سيويک باشد.
در بيان خلاصه امتيازات مثبت سراتو، کارشناسان به فضاي بزرگ و راحت کابين، طراحي خوب(البته به لطف کيا استينگر)، امکانات ايمني و قابليت هاي هوشمند با کاربري آسان اشاره داشته اند. منتقدان اين محصول نيز استفاده از موتورهاي مختلف(بستگي به بازار هدف دارد) و عدم دسترسي به نمونه قدرتمندتر در برخي بازارها را يکي از نکات منفي مهم در رابطه با اين محصول مي دانند. همانطور که در مطلب قبلي معرفي سراتو 2019 عنوان شد؛ تا کنون 3مدل تپنده براي اين خودرو معرفي شده است که عبارتند از: تپنده 4 سيلندر 1.6 ليتري با 128 اسب بخار خروجي و گشتاور 154 نيوتن متر، نمونه 2 ليتري 4 سيلندر با خروجي 147 اسب بخار و گشتاور 179 نيوتن متر.
در آن طرف ميدان، سيويک نيز جلب نظر مخاطبان خود عملکرد بسيار موفقي داشته است. در ابتدا يک امتياز بومي را همراه خود دارد و به عنوان محصولي از صنعت خودروي ژاپن شانس بيشتري براي انتخاب شدن را دارد. در ادامه نيز يک سدان جا دار با ارزش خريد بالا است که در بخش موتور داراي گزينه هاي: 2 ليتري 4 سيلندر با خروجي 157 اسب بخار و گشتاور 187 نيوتن و همچنين نمونه 1.5 ليتري 4 سيلندر توربو با خروجي 174 اسب بخار و گشتاور 219 نيوتن متر، است.
همانطور که مشاهده مي شود در بخش موتور سيويک در تمام نمونه ها نسبت به سراتو برتري دارد. البته کيا سراتو جي تي با مشخصات موتور 1.6 ليتري توربوشارژ با خروجي 204 اسب بخار و گشتاور 265 نيوتن متر در اين مقايسه ميان محصولات استاندارد جايي ندارد.
تست هاي انجام شده در رابطه با سيستم تعليق دو خودرو بازهم برتري را به سيويک مي رساند هر چند سراتو نيز به رغم مقداري خشکي در جاده هاي پرپيچ و خم بازهم يک خودروي راحت محسوب مي شود اما در مجموع سيويک در اين بخش يک سدان بهتر به شمار مي رود.
در بخش نماي ظاهري نمي توان امتيازات دقيقي را بين دو خودرو تقسيم کرد زيرا اين امري وابسته به سليقه مشتري است. از طرفي هر دو خودرو ايراد تکنيکي خاصي در طراحي بدنه ندارند. از طرفي فضاي صندوق عقب سراتو بيشتر از سيويک است. جزئيات مربوط به اندازه ها در کابين هر دو خودرو را در تصوير زير مشاهده مي کنيد:
فضاي کابين در هوندا سيويک به مراتب شلوغ تر اما زيبا و مورد پسند مشتري است. اينجا اگر حضور پلاستيک سخت در برخي(نه همه نقاط) از نقاط تزئينات داخل کابين براي سراتو را يک امتياز منفي در نظر بگيريم، در مقابل سيويک با کيفيت برتر قطعات به کار رفته داخل کابين خودنمايي مي کند.
با تمام جذابيت هايي که طراحي سيويک در بخش کابين دارد اما سيستم سرگرمي هوندا به اندازه کيا سير تکاملي را نشان نمي دهد و در اين زمينه سراتو بالاتر نشسته است. اينجا سراتو هم سيستم پيشرفته تري را عرضه مي کند و هم به مراتب کاربرپسندتر است.
البته سراتو نيز در زمينه طراحي کابين رويکرد بسيار خوبي داشته است. اينجا همه چيز ساده و زيبا طراحي شده و در مقايسه با سيويک فقط مي توان نمره منفي را به کيفيت مواد مورد استفاده در ساخت قطعات داد. هر چند در مقايسه با سيويک ضعيف تر است اما اختلاف قيمت 2 هزار دلاري خودروهاي مذکور را نيز فراموش نکنيد.
هنگام خريد سيويک با توجه به بازار هدف و نوع آپشن هاي انتخابي؛ امکانات متنوعي مانند شارژر بي سيم، سيستم هشدار پارک، سيستم هشدار خروج از لاين رانندگي، ترمز اضطراري خودکار و کروز کنترل تطبيقي(با امکان استفاده در سرعت پايين) در اختيار شما قرار مي گيرد.
کيا سراتو نيز امکانات متعدد و مشابهي دارد اما در زمينه کروز کنترل تطبيقي فقط در بزرگراه و سرعت بالا مفيد خواهد بود و در وضعيت ترافيک ميدان را به سيويک واگذار مي کند.
سراتو جز خودروهاي موفق سال 2019 در زمينه دريافت استاندارد موسسه آي آي اچ اس(موسسه بيمه ايمني بزرگراهي آمريکا) بخش سدان هاي کوچک است و در اين زمينه نسبت به سيويک برتري دارد. در تصوير زير رده بندي ايمني موسسه مذکور براي سال 2019 را مشاهده مي کنيد که سراتو(Forte) با رنگ زرد مشخص شده است:
البته اين به مفهوم چالش در زمينه ايمني براي سيويک نيست زيرا اين خودرو 5 ستاره ايمني آژانس ان اچ تي اس اِي( ادارهي ملي ايمني ترافيک بزرگراهي آمريکا) را به دست آورده است.
در زمينه کيفيت رانندگي سيويک همانند مدل هاي قبلي عملکردي مطلبوب دارد. فرمان پذيري آن نيز آنقدر خوب است که حس رانندگي با يک سدان لوکس را خواهيد داشت تا يک نمونه جمع و جور! موتور و جعبه دنده سي وي تي هماهنگي بسيار بالايي دارند تا جايي که بازهم بايد بگوييم همه چيز در رابطه با کيفيت رانندگي اين خودروي ژاپني مطلوب ارزيابي مي شود. در اين زمينه قطعا کيفيت رانندگي با سيويک بهتر از سراتو است اما اين به مفهوم امتياز منفي براي محصول 2019 کيا موتورز نيست.
سراتو کيفيت رانندگي بسيار خوبي را در اختيار راننده قرار مي دهد و به واقع حس رانندگي با يک محصول به مراتب گرانتر را انتقال مي دهد. همانند سيويک از جعبه دنده سي وي تي استفاده مي کند و در تمامي شرايط رانندگي خود را به عنوان يک خودروي مطمئن معرفي مي کند اما به هر ترتيب معماري ژاپني ها در تنظيم و هماهنگي قواي محرکه و سيستم تعليق تکامل يافته تر به نظر مي رسد.
هر دو محصول در زمينه صداي اضافي کابين و انتقال صداي موتور به اتاق خودروهاي آرام و ساکتي به حساب مي آيند!
همانطور که در مقايسه دو محصول مشاهده شد؛ هر دو خودروهايي قابل به نسبت برچسب قيمتي خود هستند که تجربه اي دلچسب از رانندگي را در اختيار کاربرانشان قرار مي دهند. در بررسي هاي هر دو مورد تاکيد شده که اين خودروها امکانات و کيفيتي فراتر از قيمت خود در اختيار مشتري قرار مي دهند که اين نشانگر اهميت مشتري مداري در راهبردهاي هر دو کمپاني است.