ايران جيب/ بازار خودروهاي برقي تقريبا به بلوغ رسيده و همين امر موجب شده است تا به محبوبيتي دست يابد که نه تنها توجه افراد عادي را به خود جلب نمايد، بلکه خودرو سازان سنتي را نيز براي توليد خودروي برقي وسوسه کند.
با وجود اينکه تسلا شناخته شدهترين نام در حوزه خودروهاي برقي است، اما تنها بازيگر ميدان نيست. اکنون خودروسازان با سابقهاي مانند استون مارتين و پورشه نيز به دنبال افزودن مدلهاي الکتريکي جديد و قدرتمند به خودروهاي لوکس خود هستند. در همين حال، کارخانههاي کوچک و شايد گمنامي مانند اَسپارک و دِندروبيُم که تا به حال حتي وسيله نقليهاي را به بازار عرضه نکردهاند نيز تلاش ميکنند تا سهمي از اين بازار داشته باشند.
از آنجا که گشتاور موتور الکتريکي اين خودروها به محض فشردن پدال توسط راننده به حداکثر ميرسد، اندازهگيري نيروي اسب بخار براي خودروهاي برقي کمي متفاوت است. به عبارت ديگر، در سرعت پايين، موتورهاي الکتريکي نسبت به موتورهاي دورن سوز با قدرت اسب بخار يکسان، حس قدرت بيشتري به راننده ميدهند؛ اما بر خلاف خودروهاي با سوخت فسيلي، زماني که خودروي برقي با سرعت بالا و شتاب ثابت در حرکت باشد بخشي از اين حس کاسته ميشود.
با در ذهن داشتن اين تفاوت، به معرفي ۱۱ مدل از بهترين خودروهاي برقي ميپردازيم که در حال حاضر براي خريد در دسترس هستند و البته بعضي از آنها رکوردهاي جهاني را به نام خود ثبت کردهاند:
Nio EP9

نيو با نام «تسلاي چين» شناخته ميشود و ابرخودروي EP9 اين شرکت محصولي است که به ما نشان ميدهد کمپاني چيني تا چه حد در تصميمش براي فعاليت در اين حوزه جدي است.
حداکثر سرعت اين خودرو ۱۹۵ مايل بر ساعت و نيروي موتور آن ۱۳۴۱ اسب بخار است که سبب رسيدن به سرعت ۶۰ مايل بر ساعت در ۲.۷ خواهد شد. نيو نيروي Downforce (رو به پايين) اين خودرو را نسبت به ماشينهاي فرمول يک، ۲ برابر کرده است که تجربهاي مشابه يک جنگنده اف ۲۲ در مواجه با شتاب گرانش ۳G را ارائه ميکند.
EP9 با يک بار شارژ ۲۵۶ مايل را طي ميکند و شارژ کامل آن تنها ۴۵ دقيقه زمان نياز دارد. همچنين، اين خودرو به سيستم باتري قابل تعويض مجهز است که تعويض آن حدود ۸ دقيقه زمان ميبرد.
شگفتيهاي چينيها براي EP9 هنوز به پايان نرسيده است! اين اتومبيل به سيستم خودران هم مجهز است و در سال ۲۰۱۷ در رقابتهاي Circuit of Americas عنوان «سريعترين دور طي شده با خودروي برقي» را به نام خود ثبت کرد.
حدود ۶ دستگاه از ۱۶ دستگاه نيو EP9 توليد شده، به مبلغ ۱.۲ ميليون دلار براي هر دستگاه، به سرمايه گذاران اين شرکت فروخته شد.
Tesla Model S Performance

تسلا ديگر ميزان اسب بخار خودروهايش را افزايش نميدهد، اما Model S Performance يکي از قدرتمندترينهاي حال حاضر شناخته ميشود. اين اتومبيل ميتواند بدنه ۵ هزار پوندي (۲۲۶۰ کيلوگرم) خود را در ۲.۴ ثانيه با سرعت ۶۰ مايل بر ساعت به جلو براند. تسلا مدعي است Model S Performance حداکثر ۱۶۳ مايل بر ساعت سرعت دارد و با يک بار شارژ کامل ميتواند بهطور ميانگين ۳۴۵ مايل را طي کند. مالکان اين مدل ميتوانند خودروشان را در ايستگاههاي سوپر شارژر تسلا شارژ کنند که در شرايط مناسب، ۱۵ دقيقه طول ميکشد تا خودرو براي پيمودن ۱۳۰ مايل شارژ شود.
C_Two و Rimac Concept One

Concept One که در سال ۲۰۱۱ وارد ميدان شد، ۱۲۲۴ اسب بخار قدرت دارد و حداکثر سرعت ۲۲۰ مايل بر ساعت را ارائه ميکند. اين خودرو تنها در ۲.۵ ثانيه از سرعت صفر به ۶۲ مايل ميرسد. ابر خودروي يک ميليون دلاري با باتري ۹۰ کيلو وات ساعتي خود ميتواند مسافت ۳۱۰ مايل را طي کند.
خودروساز اروپايي که در کرواسي مستقر است، ۸۸ دستگاه Concept One توليد کرده است که ريچارد هموند، مجري بريتانيايي برنامههاي Top Gear و The Grand tour، در سال ۲۰۱۷ با يکي از آنها تصادف کرد.
در سال ۲۰۱۸ اين کمپاني جانشين Concept One را با نام C_Two معرفي کرد. نسل دوم ۱۹۱۴ اسب بخار قدرت دارد و در ۱.۸۵ ثانيه از سرعت صفر به ۶۰ مايل ميرسد. حداکثر سرعت C_Two برابر با ۲۵۶ مايل بر ساعت است و با يک بار شارژ ميتواند ۴۰۳ را مايل را طي کند.
با اتصال به شبکه شارژ سريع ۲۵۰ کيلو وات ساعتي، ظرفيت باتري ابرخودروي جديد در ۳۰ دقيقه به ۸۰ درصد ميرسد. همچنين اين خودرو به فهرستي از سيستمهاي دستيار راننده مجهز است، مانند سيستم اسکن چهره براي باز کردن قفل درها و يا استارت موتور، يا اسکن چهره براي تشخيص حالات روحي. اگر سيستم تشخيص دهد شما عصباني يا مضطرب هستيد، پخش يک موسيقي آرامشبخش را آغاز ميکند.
طبق برنامه ريزي خودروساز کروات، تعداد ۱۵۰ دستگاه C_Two توليد و با قيمت ۲.۱ ميليون دلار براي هر دستگاه رونمايي شد که تقريبا همه اين تعداد در عرض سه هفته پس از آغاز پيشفروش، خريداري شدند.
Genovation GXE

Genovation GXE در واقع نسخه تبديل شده شورولت کروت در قالب يک خودرو تمام الکتريک است که ۸۰۰ اسب بخار قدرت دارد. اين خودرو رکورد «سريعترين خودروي برقي مجاز براي تردد در خيابان» را با سرعت ۲۰۹ مايل بر ساعت به نام خود ثبت کرد. اما کمپاني سازنده مدعي است حداکثر سرعت اين اتومبيل ۲۲۰ مايل بر ساعت است. همچنين در زير ۳ ثانيه از سرعت صفر به ۶۰ مايل بر ساعت ميرسد و ميتواند با يک بار شارژ تا ۱۷۵ مايل را طي کند. اين خودروي برقي ۷۵۰ هزار دلار قيمت دارد و تا پايان سال جاري ميلادي ۷۵ دستگاه از آن به متقاضيان تحويل داده ميشود.
Tesla roadster

نسل بعدي تسلا رودستر در راه است. رودستر جديد توانايي رسيدن به حداکثر سرعت ۲۵۰ مايل بر ساعت را خواهد داشت و در فاصله زماني ۱.۹ ثانيه به سرعت ۶۰ مايل بر ساعت دست خواهد يافت. تسلا ميگويد نسل جديد به يک سقف شيشهاي مجهز خواهد شد که پس از جمع شدن در صندوق عقب خودرو جاي ميگيرد. اما نکته قابل توجه ميزان مسافتي است که اين خودرو با يک بار شارژ ميتواند طي کند. طبق ادعاي تسلا، اين خودروي ۲۰۰ هزار دلاري ميتواند تا ۶۲۰ مايل را طي کند که طولانيترين مسافت در فهرست ماست.
خودروهاي پيش خريد شده از نسل جديد رودستر در سال ۲۰۲۰ تحويل داده خواهند شد، اما تا به حال به تعداد آنها اشارهاي نشده است.
Aspark Owl

اسپارک Owl ابرخودرويي ۱۱۵۰ اسب بخاري است که ميتواند تا ۱۷۴ مايل بر ساعت سرعت بگيرد. اين خودروي برقي در ۱.۹ ثانيه به سرعت ۶۲ مايل بر ساعت دست مييابد و ميتواند با يک بار شارژ مسافت ۱۸۰ مايلي را طي کند.
بر اساس اعلام بلومبرگ، اسپارک ۵۰ دستگاه Owl توليد خواهد کرد که هر يک ۳.۶ ميليون دلار قيمت خواهند داشت و در ميانه سال ۲۰۲۰ به خريداران تحويل داده خواهند شد.
Porsche Taycan

اين خودرو که پيشتر با عنوان Mission E شناخته ميشد، اولين خودروي برقي پورشه است که نسبت به خودروهاي ليست ما در حجم انبوه توليد خواهد شد. خودروساز آلماني قصد داشت در سال اول، تعداد ۲۰ هزار دستگاه Taycan را توليد کند؛ اما به تازگي اعلام شد اين تعداد ۲ برابر ميشود و پورشه تا به حال ۳۰ هزار دستگاه از آن را توليد کرده است.
Taycan بيش از ۶۰۰ اسب بخار قدرت دارد و در ۳.۵ ثانيه از صفر به ۶۰ مايل بر ساعت ميرسد. ابرخودروي آلماني با ۴ دقيقه شارژ براي پيمودن مسافتي ۶۰ مايلي آماده ميشود و با يک بار شارژ کامل ميتواند ۳۱۰ مايل را طي کند. قيمت پايه اين خودروي برقي ۹۰ هزار دلار تخمين زده ميشود.
Dendrobium D-1

D-1 اولين خودرو از سري خودروهاي برقي توليد شده توسط خودروسازي Dendrobium Automative خواهد بود که راهي بازار ميشود. اين خودرو اولين بار در سال ۲۰۱۷ و در نمايشگاه خودرو ژنو رونمايي شد و امسال بار ديگر در رويداد ۲۴Hours شهر لوما فرانسه که قديميترين رقابت اتومبيلهاي اسپورت شناخته ميشود نيز خودنمايي کرد.
D-1 هنوز يک نمونه آزمايشي است، اما پيشبيني ميشود به قدرت ۱۸۰۰ اسب بخار و سرعت ۲۰۰ متر بر ساعت دست يابد و رسيدن به سرعت ۶۰ مايل بر ساعت برايش تنها ۲.۷ ثانيه زمان نياز داشته باشد.
Pininfarina Battista

باتيستا يک ابرخودروي برقي با توان ۱۹۰۰ اسب بخار است که در کمتر از ۲ ثانيه به سرعت ۶۰ مايل بر ساعت ميرسد. اين خودرو با يک بار شارژ ميتواند ۳۰۰ مايل را طي کند.
پينينفارينا تصميم دارد ۱۵۰ دستگاه از اين خودروي برقي را توليد کند که تا به حال توليد ۵۰ دستگاه از آن کامل شده است. قيمت هر دستگاه در حدود ۲.۵ ميليون دلار عنوان شده است.
Aston Martin Rapide E

Rapid E اولين خودروي برقي استون مارتين است. اين خودرو ۶۱۲ اسب بخار قدرت خواهد داشت و حداکثر سرعت آن ۱۵۵ مايل بر ساعت خواهد بود. طبق ادعاي خودروساز انگليسي، اين مدل در ۴ ثانيه به سرعت ۶۰ مايل بر ساعت ميرسد.
خودروي ۳۳۰ هزار دلاري استون مارتين در شرايط ايدهآل به ۳ ساعت زمان براي شارژ کامل نياز دارد و ميتواند با يک بار شارژ مسافت ۲۰۰ مايل را طي کند.
گفته ميشود تنها ۱۵۵ دستگاه Rapide E توليد و تحويل آنها از سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد که يکي از آنها توسط دنيل کريگ، بازيگر انگليسي نقش جيمز باند، در فيلم بعدي اين مجموعه که فعلا با نام باند ۲۵ شناخته ميشود، استفاده خواهد شد.
Lotus Evija

Evija اولين خودروي تماما برقي خودروسازي بريتانيايي لوتوس است. اين کمپاني در روز ۹ اوت در هفته اتومبيل مونتري بهطور کامل از اين محصول رونمايي کرد.
با توجه به اطلاعات منتشر شده از CNET، هدفگذاري لوتوس دستيابي به قدرت ۲۰۰۰ اسب بخار بوده است که رسيدن به حداکثر سرعت ۲۰۰ مايل بر ساعت و صرف زمان کمتر از ۳ ثانيه براي رسيدن به سرعت ۶۲ مايل بر ساعت را ممکن ميکند. هر دستگاه از اين ابرخودروي برقي ۲ ميليون دلار قيمت دارد و تنها ۱۳۰ دستگاه از آن توليد خواهد شد.
بازار