ايسنا/ شرکت خودروسازي مزدا قصد دارد از ميزان آلايندگي پيشرانههاي ديزلي بکاهد و خودروهاي پاک و دوستدار محيط زيست را روانه بازارهاي جهاني کند.
خودروهاي ديزلي که تا چند سال پيش جايگزين مناسب و پاکي براي خودروهاي آلاينده بنزيني محسوب ميشدند، بعد از رسوايي ديزل گيت فولکسواگن محبوبيت خود را به شدت از دست دادند و دولتهاي مختلف عليالخصوص ايالات متحده آمريکا و اتحاديه اروپا قوانين و مقررات سخت گيرانهاي را براي آنها وضع کردند.
تازهترين اخبار و گزارشهاي منتشر شده در وب سايت carmag نشان ميدهد که شرکت ژاپني مزدا تصميم گرفته است با بهرهگيري از تکنولوژيهاي جديد به توسعه و تکميل و بهبود پيشرانههاي ديزلي بکار رفته در خودروهاي ديزلي بپردازد تا از فشار و نگراني دولتهاي مختلف مبني بر آلايندگي بالاي اين وسائل نقليه بکاهد و بدين ترتيب بتواند تغيير و تحولات قابل توجهي را در اين زمينه ايجاد کند.
مزداموتورز در اين خصوص اعلام کرده است که اين تغييرات جديد که با بهرهگيري از جديدترين تکنولوژيهاي پيشرانههاي خودرو ايجاد شده است، انقلابي در صنعت توليد و توسعه خودروهاي ديزلي به وجود خواهد آورد و بسياري از مشتريان و علاقمندان به خودروهاي ديزلي را باري ديگر به سمت و سوي خريداري و استفاده از اين وسائل نقليه باز خواهد گرداند.
گفته ميشود اين تغييرات جديد در پيشرانه هاي ديزلي، از سال ۲۰۲۰ ميلادي به صورت رسمي ايجاد خواهد شد.
در سال ۲۰۱۵ ميلادي رسوايي پرونده خودروهاي آلاينده فولکس واگن آلمان براي نخستين بار در ايالات متحده آمريکا افشا شد چرا که پس از آزمايشهاي صورت گرفته مشخص شد نرمافزار مديريت ميزان آلايندگي موتور خودروهاي ديزلي اين شرکت در آمريکا دستکاري شده بود. فولکس واگن پس از اعتراف به تقلب، به پرداخت ۴.۳ ميليارد دلار جريمه محکوم شد و هنوز هم با مشکلات حقوقي در آلمان، آمريکا و سراسر جهان مواجه است. اين شرکت ۲۲ ميليارد يورو را براي پرداخت خسارات حاصل اختصاص داده است و همچنان هم به ايجاد آلودگي در محيط زيست در جهان متهم است.
اين رسوايي که موسوم به رسوايي «ديزلگيت» بود، بسياري از خودروسازان بزرگ آلمان اعم از فولکس واگن و تمامي زيرمجموعههايش اعم از آئودي و پورشه را زير سوال برد و موجب شد دولت هاي مختلف به منظور نظارت و کنترل هرچه بيشتر فشار و سختگيريهاي خود را بر روي توليدکنندگان خودروهاي ديزلي بيشتر کنند. بدين ترتيب سهم خودروهاي ديزلي از بازارهاي جهاني فروش خودرو روز به روز کوچکتر شد و خودروسازان نيز توجه و تمرکز خود را به جاي توسعه خودروهاي ديزلي، بر وسائل نقليه الکتريکي، هيبريدي و پلاگين هيبريدي گذاشتند.
بازار