فارس/ هرج و مرج در بازار خودرو، برگزاري جلسهاي با حضور وزير صنعت، خودروسازان و فعالان بازار خودرو را به همراه داشته است. با اين حال، قيمتها در بازار نه تنها کنترل نشده بلکه شاهد گرانتر شدن خودروها نيز هستيم به طوري که قيمت پرايد به 65 ميليون تومان رسيده است.
با تشديد نابساماني در بازار خودرو و رشد بيرويه قيمتها جلسهاي با حضور وزير صنعت، مديران خودروساز و فعالان بازار خودرو در وزارت صنعت تشکيل شد که البته فعلاً تأثيري در کنترل بازار و قيمتها نداشته و همچنان شاهد افزايش قيمت خودرو در بازار هستيم. در اين شرايط رشد نرخ ارز نيز باعث بالا رفتن قيمت خودرو در بازار شده است به طوريکه قيمت سايپا 131 که هفته پيش تا 62 ميليون تومان نيز رسيده بود حالا به 65 ميليون تومان رسيده است. در همين حال قيمت سايپا 111 به 67.5 ميليون تومان و سايپا 151 به 71 ميليون تومان رسيده است.
همچنين تيبا معمولي با قيمت 76 ميليون تومان و تيبا هاچبک با قيمت 80 ميليون تومان در بازار عرضه ميشود.
قيمت پژو405 دوگانهسوز در بازار به 120 ميليون تومان رسيده و 405 تکسوز نيز با قيمت 98 ميليون تومان در بازار عرضه ميشود. در مورد پژوپارس نيز ميتوان به قيمت 127 ميليون توماني اين خودرو در بازار اشاره کرد.
قيمت رانا هم در بازار به 110 ميليون تومان، سمند الايکس به 107.5 ميليون تومان، پژو206 تيپ 2 به 105 ميليون تومان، پژو 206 تيپ 5 به 126 ميليون تومان و پژو206 صندوقدار به 127 ميليون تومان رسيده است.
در همين حال پژو207 دندهاي با قيمت 160 ميليون تومان در بازار معامله ميشود، در حالي که قيمت کارخانهاي اين خودرو 96 ميليون تومان تعيين شده است و به اين ترتيب شاهد اختلاف 64 ميليون توماني بين قيمت کارخانه و بازار اين خودرو هستيم.
همچنين قيمت دنا ساده در بازار به 152 ميليون تومان رسيده در حالي که نرخ کارخانهاي اين خودرو 83 ميليون تومان است و در اين زمينه نيز شاهد اختلاف قيمت 69 ميليون توماني بين نرخ بازار و کارخانهاي اين خودرو هستيم.
در حال حاضر اختلاف قيمت کارخانه و بازار خودروها بسيار بالا رفته است، به طوري که شهريورماه امسال اين اختلاف قيمت در مورد پرايد حدود 3 ميليون تومان بود ولي حالا به بيش از 25 ميليون تومان رسيده است.
* لزوم تعيين سقف قيمتي براي فروش خودرو در بازار
سعيد مؤتمني، رئيس اتحاديه فروشندگان خودرو در اين مورد با بيان اينکه در حال حاضر قيمتهايي که براي خودرو در بازار و سايتها ارائه ميشود، کاذب و غيرواقعي هستند به خبرنگار فارس گفت: اگر براي فروش خودرو در بازار، سقف قيمتي مشخص شود و به عنوان مثال بگويند که بيشتر از 20 تا 30 درصد امکان افزايش قيمت خودرو نسبت به نرخ کارخانه وجود ندارد، بازار قابل کنترل خواهد بود و اين حد از نابساماني به وجود نميآيد.
وي با بيان اينکه بازار خودرو راکد است و خريد و فروش زيادي انجام نميشود، افزود: در حال حاضر قيمتها سليقهاي اعلام ميشود و هر شخصي به دلخواه خود، قيمت تعيين ميکند، در حالي که اگر سقف قيمتي مشخص بود، نهادهاي نظارتي ميتوانستند بر بازار نظارت بهتري داشته باشند.
مؤتمني با بيان اينکه قيمت حاشيه بازار خودرو توسط خودروسازان تعيين ميشود، افزود: کار تجاري را بايد فعالان بازار انجام دهند و اگر فروش خودرو در دست اتاق اصناف و اتحاديهها بود امروز شاهد فاصله قيمت بالا بين کارخانه و بازار خودرو نبوديم.
با تشديد نابساماني در بازار خودرو، هفته گذشته خبرگزاري فارس گزارشي از اختلاف بالاي قيمت کارخانه و بازار خودروها منتشر کرد که واکنش برخي دستگاههاي ناظر از جمله پليس و رئيس قوه قضائيه را به همراه داشت. اين اتفاق باعث پيگيري موضوع در وزارت صنعت نيز شده است.
* درخواست خودروسازان براي فروش خودرو در حاشيه بازار
در اين راستا يک مقام مسئول به فارس گفت: براي رفع مشکل هرج و مرج بازار خودرو، جلسهاي با حضور وزير صنعت، مديران خودروساز و فعالان بازار خودرو تشکيل شد و موضوع نابساماني بازار مورد بررسي قرار گرفت.
وي افزود: در اين جلسه خودروسازان خواستار فروش خودرو با قيمت حاشيه بازار بودند و ميگفتند که بهتر است اختلاف قيمت کارخانه با بازار مديريت شود و در صنعت خودرو مصرف شود، زيرا در حال حاضر اين اختلاف قيمت نصيب دلالان ميشود.
به گفته اين مقام مسئول، عرضه محدود خودروسازان عاملي براي نابساماني بازار خودرو است و مديران خودروساز در شرايطي خواستار فروش خودرو با قيمت حاشيه بازار هستند که نهادي براي تعيين قيمت حاشيه بازار وجود ندارد و تضميني براي جلوگيري از افزايش بيشتر قيمت در بازار نيز وجود ندارد.
وي با بيان اينکه دستورالعملي از جلسه خودرويي وزارت صنعت بيرون نيامده است، گفت: افزايش قيمت خودرو اثر رواني بر بازار ميگذارد و در عين حال علاوه بر رشد اجرت تعمير خودرو و لوازم يدکي باعث بالا رفتن کرايه حمل و در نتيجه رشد قيمت در بخشهاي ديگر نيز ميشود.
بازار