کم فروشی بنزین در جایگاههای سوخت صحت ندارد

باشگاه خبرنگاران/ رئيس کانون انجمن جايگاه داران سوخت گفت:توزيع بنزين در تمامي جايگاهها از سوي سازمان استاندارد رصد مي شود و کم فروشي صحت ندارد.
همايون صالحي رئيس کانون انجمن جايگاه داران سوخت، در خصوص کم فروشي برخي از جايگاه داران سوخت گفت: روند توزيع بنزين در تمامي جايگاههاي سوخت از سوي سازمان استاندارد و شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي رصد ميشود، بنابراين کمفروشي در جايگاه ها صحت ندارد.
او ادامه داد: تمامي جايگاههاي سوخت داراي تجهيزات برقي و مکانيکي هستند و بعضي از مواقع اين نازلها خراب مي شوند و ممکن است براي سوختگيري خودروها مشکل ايجاد کند.
صالحي دليل برخي کم فروشي ها را تبخير بنزين در باک ها دانست و گفت: زماني که باک اتومبيل خالي است و کمتر از گنجايش، بنزين زده ميشود، تبخير بسيار بالا ميرود و در کل کم فروشي در جايگاههاي سوخت به هيچ عنوان صحت ندارد.
رئيس کانون انجمنهاي صنفي جايگاهداران سوخت کشور در ادامه افزود: سوخترساني در جايگاهها از طريق پمپهاي شناور که درون مخازن جاسازي شده انجام ميشود، يعني پمپ داخل جايگاه تا ارتفاعي حدود ۲۰ سانتيمتر با کف آن فاصله دارد، اگر از پمپ به جاي بنزين هوا خارج شود، پمپي که قيمت آن ۴۵ تا ۵۰ ميليون است، ميسوزد.
صالحي گفت:بنابراين روشن است که هيچ جايگاهداري با علم به خسارت هاي اينچنيني حاضر به تخلف کمفروشي و توزيع هوا به جاي بنزين نيست؛ البته هيچ موضوعي صددرصد نيست و گاهي ممکن است مشکل مکانيکي يا برقي در يک بازه زماني کوتاهي در جايگاه ها رخ دهد و سرجمع اختلافي در ۲۰ تا ۳۰ ليتر پيش بيايد که اين موضوع بسيار نادر است.
او تصريح کرد: اغلب شاکيان کم فروشي بنزين معتقدند که همراه با بنزين هوا وارد باک خودرو ميشود و اين امر را به دستکاري در نازل نسبت ميدهند. مالکان خودرو که به پمپبنزينها مراجعه ميکنند، ميگويند که بنزين با هوا راهي باک خودرو ميشود و اين موضوع باعث شده تا با طي مسافت کوتاهي، نشانگر باک بنزين خودرو پايين بيايد که اين موضوع صحت ندارد.
صالحي بيان کرد: اگر زماني شناور بنزين بسوزد هزينه ۵۰ ميليون توماني دارد و هيچ جايگاه داري براي ۵ ليتر بنزين اين کار را نميکند چرا که تمامي شناورهاي سوختگيري داراي پلمپ هستند و به صورت مداوم و هر ۳ ماه يکبار توسط پخش فرآوردهاي نفتي بررسي ميشوند.