نماد آخرین خبر

جذاب ترین لامبورگینی های تاریخ را بشناسید

منبع
اسب بخار
بروزرسانی

اسب بخار/ بي شک دنياي خودرو بدون «لامبورگيني» دنيايي کسل کننده بود، اما چه چيز اين نشان را به آن چه امروز درآمده تبديل کرده است؟ در اين مقاله به معرفي جذاب ترين هاي تاريخ اين برند مي پردازيم که باعث شده اند لامبورگيني به جايگاه کنوني برسد.

لامبورگيني به عنوان سوپر اسپرت تنها ۵۷ سال است که به اين عرصه وارد شده، اما در همين مدت کوتاه ۵۷ ساله از بسياري خودروسازان ديگر با قدمت بيش تر عملکرد بهتري داشته است. لامبورگيني در توليد محصولاتش ثابت کرده که مي توان خشن ترين طراحي را با بالاترين عملکرد ارائه داد و مجموع اين دو را مي توان در خودروهايي ديد که نشان گاو وحشي را بر خود دارند. البته انتخاب بهترين هاي برندي مثل لامبورگيني هيچ گاه کار ساده اي نيست. اصلاً چه چيز، يک خودرو را به بهترين تبديل مي کند؟ قدرت بالا؟ طراحي زيبا؟ طراحي ساده؟ تمام اين ويژگي ها مي توانند معيارهاي انتخاب بهترين باشند اما در مورد لامبورگيني، ما به معرفي خودروهايي مي پردازيم که بيش ترين تأثير را نه تنها بر دنياي سوپر اسپرت ها بلکه بر خود اين برند داشته اند. فهرست زير، ۱۵ مدل برتر لامبورگيني در طول تاريخ را به شما معرفي مي کند.

۱۵- لامبورگيني مورسيه لاگو: مسير طراحي در هزاره جديد
معمولاً طراحي پرچم دارهاي لامبورگيني سبک کلي اين برند را در طراحي يک دهه رقم زده اند. در دهه ۷۰ ميلادي «ميورا» پرچم دار طراحي هاي لامبو بود. دهه ۸۰ مدل “Countach” پرچم دار اين برند لقب گرفت و در دهه ۹۰ لامبورگيني «ديابلو» پرچم دار لامبورگيني بود. در زمان رونمايي «مورسيه لاگو» با خودرويي طرف بوديم که خطوط برجسته تر و ظاهري بي نهايت مدرن تر از ديابلو داشت و ديابلو با معرفي مورسيه لاگو کنار رفت. البته طراحي اين خودرو نسبت به مدل هاي کنوني لامبورگيني، مثل اونتادور، قديمي به نظر مي رسد اما نبايد فراموش کرد که مورسيه لاگو بود که سبک طراحي هاي جديد لامبورگيني را در هزاره جديد رقم زد. مورسيه لاگو به پيشرانه ۶٫۲ ليتري V12 مجهز است که قدرت ۵۷۲ اسب بخار و گشتاور ۶۵۰ نيوتن متر را دارد و اين قدرت توسط جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتيک به چرخ ها منتقل مي شود. مورسيه لاگو در ۳٫۶ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت مي رسد و نهايت سرعت ۳۳۱ کيلومتر بر ساعت را دارد.


۱۴- لامبورگيني استوک: اثباتي بر داشتن توان ساخت سدان
لامبورگيني هيچ وقت يک سدان توليد نکرده است اما در نمايشگاه خودروي پاريس در سال ۲۰۰۸ بود که مدل مفهومي «استوک» توسط لامبورگيني رونمايي شد. در آن سال ها لامبورگيني توليد کراس اوور «اوروس» و سدان «استوک» را در برنامه هاي خود داشت. پس از رونمايي استوک وضعيت اقتصاد جهاني باعث شد لامبورگيني، همچون بسياري از خودروسازان ديگر، توسعه برخي مدل هايش را متوقف کند. پس از آن، اوروس توليد شد اما سدان لامبورگيني به بازار نيامد. با اين وجود، با بررسي استوک متوجه مي شويم لامبورگيني از پس توليد يک سدان با سبک طراحي خودش برآمد و استوک جذابيت منحصر به فردي داشت. حال بايد اميد داشت در آينده سداني بر پايه استوک به بازار آيد و سبد محصولات لامبو را کامل کند. پيشرانه اين خودرو يک موتور تقريباً ۵۶۰ اسب بخار V10 با حجم ۵.۲ ليتر است. اين موتور در واقع، موتور لامبورگيني ال پي ۵۶۰ هست، به عبارت دقيق تر، پيشرانه «آئودي R8 جي تي» که با قدرتي کم تر از آن گشتاور بيش تري را عرضه مي کند.

۱۳- لامبورگيني اوروس: مهم ترين محصول جديد برند
لامبورگيني «اوروس» دقيقاً نتيجه مالکيت «فولکس واگن» و تأثير مديريت آلماني بر اين برند است. با در نظر نگرفتن توليد محدود مدل “LM002″، اوروس تنها شاسي بلند لامبورگيني با عرضه بالا محسوب مي شود. با وجود اين که پيشرانه ۴ ليتري V8 اين خودرو در مدل هاي «آئودي»، «پورشه» و «بنتلي» ديده مي شود، اما اوروس يک کاراکتر منحصر به فرد دارد و لامبورگيني نشان داد که به خوبي مي تواند يک کراس اوور سوپر اسپرت بسازد. در اوروس پيشرانه ۴ ليتري ۸ سيلندر بيتوربو، ۶۴۱ اسب بخار قدرت و ۸۵۰ نيوتن متر گشتاور را توليد مي کند. نيرو از پيشرانه توسط جعبه دنده ۸ سرعته به چرخ هاي جلو و يا در حالت آفرود به تمام چرخ ها منتقل مي شود. تلفيق عملکرد بي نظير در پيشرانه و جعبه دنده باعث مي شود افزون بر داشتن شتاب ۳٫۶ ثانيه اي، نهايت سرعت ۳۰۶ کيلومتر بر ساعت را تجربه کنيد.

۱۲- لامبورگيني رونتون: الهام بخش طراحي گالاردو و اونتادور
درست مثل لامبورگيني «وِنِنو»، «رونتون» هم عرضه بسيار محدودي داشت و فقط به مشتريان ثروتمند و وفادار اين برند رسيد. عرضه محدود اين خودرو باعث شده قيمت اش ۲٫۱ ميليون دلار باشد، اما نکته مهم در مورد رونتون قيمت آن نيست؛ طراحي خاص اين خودرو افزون بر اين که آن را زيبا کرده، باعث شده الهاماتي از اين سبک را در گالاردو فيس ليفت و اونتادور نيز ببينيم. پس رونتون يکي از مهم ترين خودروهاي لامبو در ايجاد سبک جديد در محصولاتش است. در اين خودرو پيشرانه ۶٫۵ ليتري V12  توان توليد ۶۴۱ اسب بخار قدرت و ۶۶۰ نيوتن متر گشتاور را دارد. قدرت اين موتور از طريق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتيک به چرخ ها منتقل مي شود. لامبورگيني رونتون در ۳٫۴ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت مي رسد و نهايت سرعت در اين خودرو ۳۴۰ کيلومتر بر ساعت است.

۱۱- لامبورگيني جالپا: اولين مدل ارزان پايه از برند لامبورگيني
«جالپا» دومين تلاش لامبورگيني براي ورود به رده خودروهاي ارزان تر سوپر اسپرت بود. پيش از جالپا، کمپاني لامبورگيني موفقيتي نسبي در مدل «سيلوت» تجربه کرده بود اما جالپا با طراحي بدنه برتون و خطوطي برجسته تر از سيلوت بسيار موفق عمل کرد. موتور ۳٫۵ ليتري V8 زير کاپوت اين خودرو قادر به توليد ۲۶۱ اسب بخار قدرت و ۳۱۵ نيوتن متر گشتاور بود. نيرو توسط جعبه دنده ۵ سرعته دستي به چرخ هاي عقب منتقل مي شد و جالپا در حدود ۶ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت مي رسيد و نهايت سرعت ۲۶۰ کيلومتر بر ساعت را داشت. اهميت جالپا در ميزان عرضه اين خودروست. لامبورگيني جالپا ۴۱۰ دستگاه عرضه داشت، در حالي که، از مدل سيلوت تنها ۵۴ دستگاه به فروش رسيد.

۱۰- لامبورگيني سستو المنتو: تمرکز بر فيبرکربن در قطعات
کمپاني لامبورگيني خيلي قبل تر از سال ۲۰۱۱، يعني زمان رونمايي از «سستو المنتو»، از فيبرکربن در قطعات خود استفاده مي کرد اما موضوع براي اين مدل کمي متفاوت تر بود. سستو المنتو به زبان ايتاليايي معناي عنصر ششم را دارد. همان طور که مي دانيد کربن ششمين عنصر جدول تناوبي است و نام اين مدل به کلي از اين عنصر گرفته شده است. استفاده بهينه و مؤثر از فيبرکربن در اين خودرو باعث شد وزن آن تا ۱ تن کاهش داشته باشد. يعني اين کوپه ۵۷۰ اسب بخاري کم تر از يک تن وزن دارد و در نتيجه، عملکرد عالي آن را در پيست مي بينيم. گرچه توليد اين خودرو بسيار محدود بود، اما نقطه سستو المنتو نقطه عطف تاريخ لامبورگيني در استفاده از قطعات فيبرکربن است.

۹- لامبورگيني وننو: خشن ترين و گران ترين لامبورگيني تاريخ
«لامبورگيني» تنها ۱۴ دستگاه از مدل «وننو» در نسخه هاي کوپه و رودستر را بين سال هاي ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ توليد کرد و شايد دليل قيمت نجومي اين خودرو، که بر پايه اونتادور ساخته شده است، همين محدوديت تعداد توليد باشد. پيشرانه ۶٫۵ ليتري V12 در اين خودرو ۷۴۰ اسب بخار قدرت و ۶۰۹ نيوتن متر گشتاور را توليد مي کند. قدرت بالا و آيروديناميک فوق العاده در اين خودرو سبب مي شود لامبورگيني وننو تنها در ۲٫۸ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت برسد و گران قيمت ترين خودروي جديد اين برند لقب گيرد.

۸- لامبورگيني ديابلو: تبلور نبوغ در طراحي
اگر از لامبورگيني “Countach” به عنوان سوپر اسپرت عالي لامبورگيني در دهه ۷۰ ياد کنيم، از نظر طراحي بايد ديابلو را يکي از بي نقص ترين سوپر اسپرت هاي دهه ۹۰ تا سال ۲۰۰۱ بدانيم. خطوط طراحي اين خودرو زيباست و در اين زمينه بسياري ديابلو را به عنوان پادشاه مدل هاي لامبورگيني مي شناسند. البته در مورد اين که کدام نسخه از ديابلو جذاب تر است هميشه بحث بوده، اما طرح کلي ديابلو بي نظير است و شکي در آن نيست. لامبورگيني ديابلو به پيشرانه ۵٫۷ ليتري V12 مجهز است که خروجي ۴۸۶ اسب بخار و ۵۸۰ نيوتن متر دارد و قدرت موتور توسط جعبه دنده ۵ سرعته دستي به چرخ هاي عقب منتقل مي شود. ديابلو در ۴٫۱ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت مي رسد و نهايت سرعت ۳۲۵ اسب بخار را دارد.

۷- لامبورگيني اسپادا: آخرين سوپر اسپرت موتور جلو برند
لامبورگيني «اسپادا» بين‌ سال‌هاي ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۸ به تعداد ۱۲۱۷ دستگاه و لامبورگيني «ايسلرو» بين سال‌هاي ۱۹۶۸ تا ۱۹۶۹ به تعداد فقط ۲۲۵ دستگاه به توليد رسيدند. اين اعداد نشان مي دهد که اسپادا چه قدر موفق بوده و علاقه مندان به خودرو هميشه به ياد اين اسطوره لامبو هستند. اسپادا خودرويي عجيب و‌ غريب از استوديوي طراحي «برتونه» (Bertone) بود. اسپادا در زبان اسپانيايي به معني «شمشير» ترجمه مي شود؛ نوعي شمشير که ماتادورها هنگام گاوبازي براي کشتن گاو استفاده مي کنند. چنين اسمي انتخاب جالبي براي شرکتي به نظر مي‌رسد که از گاو به عنوان لوگوي خود بهره مي برد. طراحي جذاب و عملکرد بي نظير در اين خودرو باعث شده اين خودرو تبديل به ميراث باارزش لامبورگيني شده باشد. اسپادا به موتور ۳٫۹ ليتري V12 مجهز بود که توان توليد ۳۲۰ اسب بخار قدرت و ۳۷۴ نيوتن متر گشتاور را داشت. اسپادا در ۶٫۱ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت مي رسيد و نهايت سرعت در اين خودرو ۲۴۴ کيلومتر بر ساعت بود.

۶- لامبورگيني گالاردو: موفق ترين لامبورگيني تاريخ
بله قطعاً گالاردو لايق قرار گرفتن در فهرست بهترين هاي لامبو است؛ اين خودرو قيمت پاييني داشت و بسياري توانايي خريد آن را داشتند، البته پيش از گالاردو هم لامبورگيني خودروهايي از اين دست در سبد محصولاتش داشت، اما هيچ کدام موفقيت گالاردو را کسب نکردند. اما دليل اين موفقيت چيست؟ دليل ساده اين موفقيت اين است که گالاردو اولين محصولي است که پس از مديريت آئودي بر برند توليد شد و در کنار طراحي زيبا حالا کيفيت و قابل اطمينان بودن آلماني را هم در اين محصول مي ديديم. نسخه اول گالاردو پيشرانه ۵ ليتر V10 را داشت که قدرت ۴۹۳ اسب بخار و گشتاور ۵۱۰ نيوتن متري را ارائه مي داد. اين خودرو در ۴٫۲ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت مي رسد و نهايت سرعت ۳۰۹ کيلومتر بر ساعت را دارد.

۵- لامبورگيني L 33: اولين لامبورگيني تاريخ
پيش از اين که «فروچيو لامبورگيني» به توليد سوپر اسپرت ها رو بياورد، لامبورگيني L33 را به عنوان تراکتور کشاورزي عرضه مي کرد. فروچيو لامبورگيني در ۲۴ سالگي و در جريان جنگ جهاني به نيروي هوايي ايتاليا پيوست و در آن سال ها به تعمير ماشين آلات نظامي پرداخت که اين کار او را بيش از پيش خبره کرد. پس از جنگ جهاني، او تصميم گرفت کارخانه اي براي توليد تراکتور تأسيس کند. با شروع توليد، لامبورگيني کم کم به يک نشان قوي و مهندسي بي نقص در بحث توليد تراکتور تبديل شد و حتا حالا بهترين تراکتورهاي دنيا با اين نشان شناخته مي شوند. اما چرا تراکتور لامبورگيني در فهرست جذاب ترين هاي اين برند قرار مي گيرد؟ تراکتور لامبورگيني تاريخ اين کمپاني را تداعي مي کند و يادآوري مي کند اين برند چگونه به جايگاه کنوني خود رسيده است.

۴- لامبورگيني LM002: اولين شاسي بلند لامبو
امروز اکثر علاقه مندان به خودرو بر اين باور هستند که «اوروس» تنها شاسي بلند کمپاني لامبورگيني است و پيش از اين شاسي بلندي توسط اين کمپاني توليد نشده است. اما اين باور اشتباه است، چراکه بين سال هاي ۱۹۸۶ و ۱۹۹۳ اين کمپاني مدل “LM002” را توليد مي کرد. يک شاسي بلند واقعي با عملکرد بالا و نيز کاملاً دست ساز! در آن سال ها از نظر عملکرد تنها رقيب جدي لامبورگيني در اين کلاس لندروور بود، اما کمپاني لامبورگيني نتوانست توليد اين خودرو را به صورت عمده انجام دهد و خيلي زود اين مدل با سبد محصولات لامبورگيني خداحافظي کرد. با اين که در همان سال، سفارش قابل توجهي از ارتش هاي عربستان سعودي و ليبي براي اين خودرو ثبت شد، در نهايت تنها ۳۰۱ دستگاه از اين مدل توليد و عرضه گرديد.

۳- لامبورگيني ۳۵۰GT: اولين خودروي اسپرت توليد لامبورگيني
در طول سال هايي که فروچيو لامبورگيني در صنعت ساخت تراکتور به موفقيت مي رسيد، هميشه به خودروهاي اسپرت علاقه داشت و در گاراژ او هميشه چند سوپر اسپرت مختلف ديده مي شد. يکي از خودروهايي که در گاراژ او ديده مي شد «فراري ۲۵۰ GT» بود. اين مدل پس از مدتي نقص فني پيدا کرد و در آن زمان رسيدگي و خدمات پس از فروش سوپر اسپرت ها به خوبي امروز نبود و هنگامي که آقاي لامبورگيني با فراري خود به مشکل برخورد، مجبور شد در نامه اي اين مشکل را به «انزو فراري» (مالک فراري) انتقال دهد. انزو فراري در پاسخي تحقيرکننده به او گفت که هيچ وقت يک تراکتورساز نمي تواند در مورد سوپر اسپرتي مثل فراري نظر دهد. همين امر باعث شد چالشي جديد براي فروچيو لامبورگيني شکل بگيرد و به ساختن سوپر اسپرت هايي براي مقابله با فراري فکر کند. پس از اين اتفاقات بود که مدل “GT350” به عنوان اولين خودروي اسپرت لامبورگيني عرضه شد.

۲- لامبورگيني Countach: درهايي با طراحي قيچي و طراحي جذاب 
اگر «ميورا» را به عنوان اولين سوپر اسپرت لامبورگيني مي شناسيم، بايد گفت اولين طراحي خاص اين برند هم مربوط به “Countach” است. خودرويي با خطوط شکسته و طراحي سه بعدي و زيبا که زبان طراحي را در صنعت خودرو در آن روزگار تغيير داد. درهاي بالارونده با طراحي قيچي از خصوصيات منحصر به فرد اين خودرو بود. البته بر اين خودرو انتقادها و اِشکال زيادي وارد مي شود که پذيرفته است. مثلاً، ديد به بيرون اين خودرو بسيار کم است و سوار و پياده شدن از اين خودرو بسيار دشوار، اما با تمام اين ايرادها بايد گفت Countach يکي از خودروهاي طلايي تاريخ پرزرق و برق لامبورگيني است.

۱- لامبورگيني ميورا: اولين سوپر اسپرت واقعي لامبو
پيش از اين که اين مقاله را بخوانيد بي شک مي دانستيد که رتبه اول به ميورا خواهد رسيد. ميورا بدون ترديد بهترين، مهم ترين و الهام بخش ترين محصول برند لامبورگيني است. ميورا از نظر طراحي و مهندسي آغازگر مسيري بود که بعدها خودروهاي لامبورگيني در اين مسير شکل گرفتند. اين خودرو افزون بر زيبايي بي حدش، در زمان خود بسيار سريع بود. اولين موتور وسط لامبورگيني در زمان عرضه سريع ترين خودروي توليدي جهان بود و تمام موارد گفته شده باعث مي شود ميورا جذاب ترين محصول برند لامبورگيني باشد. در نسخه P400 ميورا پيشرانه ۳٫۹ ليتري V12 خروجي ۳۴۵ اسب بخار قدرت و ۳۵۵ نيوتن متر گشتاور را داشت. قدرت اين موتور توسط جعبه دنده ۵ سرعته دستي به چرخ هاي عقب منتقل و باعث مي شد اين خودرو در ۶٫۷ ثانيه به سرعت ۱۰۰ کيلومتر بر ساعت برسد و نهايت سرعت ۲۸۰ کيلومتر بر ساعت را داشته باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره