نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
خودرو

نگاهی به کپی های صنعت خودروی چین – بخش دوم  

منبع
اسب بخار
بروزرسانی

اسب بخار/ صنعت خودرو چين، نسبت به قطب هاي خودروسازي جهان، خيلي دير به ميدان آمد و در واقع پس از پيوستن اين کشور به سازمان تجارت جهاني بود که اين کشور گسترش صنعت خودرو را در دستور کار قرار داد.

نگاهي به کپي هاي صنعت خودروي چين – بخش اول 


اين روزها صنعت خودرو چين با سرعت بيش تر نسبت به ديگر کشورها در حال رشد است و هر روز خبرهاي جديدي را پيرامون پيشرفت آن ها در صنعت خودرو مي شنويم. اما کپي برداري يکي از شاخصه هاي اصلي صنعت خودروي چيني ها بوده و همچنان هم در مقياس کوچک تر ادامه دارد. در بخش اول سري مقالات کپي هاي چيني به معرفي سه خودرو پرداختيم که طراحي آن ها عيناً کپي برداري از خودروهاي اروپايي بود. صنعت خودروي چين ديرتر از ديگر بزرگان خودرو به فکر پيشرفت افتاد و شايد کپي برداري يکي از کارهايي بود که آن ها مجبور بودند انجام دهند تا خود را به سطح اول خودرو برسانند. با اشاره به اين که اين روزها چيني ها کم تر به سراغ کپي برداري مي روند، در اين مقاله سه خودروي کپي برداري شده ديگر را معرفي مي کنيم. توجه داشته باشيد طراحي خودروهايي که در اين سري مقالات ذکر مي شوند کاملاً کپي هستند و قطعاً چيزي بيش تر از الهام در طراحي آن ها ديده مي شود.

کانسپت هاوال IF: کپي برداري از ب ام و X6
مهم ترين نشان توليدي «گريت وال»، «هاوال» است که با سري هاي F،M  و H در بازار عرضه مي شود. گريت وال از اولين خودروسازان چيني بود که خودروهايش را به خارج از چين صادر کرد. حالا گريت وال بيش تر با نام هاوال در جهان شناخته مي شود و اين برند در ميان زيرمجموعه هاي گريت وال بيش ترين عرضه را دارد. هاوال در ده ها کشور جهان به فروش مي رسد و در بازار روسيه سهم خوبي دارد. اکنون اين کمپاني از بزرگ ترين توليدکننده هاي خودرو در دنيا به شمار مي رود و سبک منحصر به خود را در طراحي دارد. اما همين کمپاني، که حالا روزهاي روشني را تجربه مي کند، کپي برداري هاي زيادي را انجام داده است که يکي از آن ها کانسپت هاوال IF است. امروز بسياري از خودروسازان دنيا و حتا چيني ها، کراس اوور کوپه را در سبد محصولات دارند اما در سال ۲۰۱۳ که هاوال IF رونمايي شد تنها ب ام و X6 بود که طراحي متمايز و کوپه را به خوبي در ظاهرش ارائه مي داد. پس چيني ها الگوهاي اين خودرو را بدون کم و کاست در IF به کار بردند. اين خودرو در نمايشگاه شانگهاي رونمايي شد و قرار بود در همان سال توليد گسترده را در چين داشته باشد که البته اين خودرو هيچ وقت به مرحله توليد گسترده نرسيد. در جلوپنجره، مه شکن ها و خطوط ريز طراحي، اين خودرو با ب ام و X6 متفاوت است اما طرح کلي اين خودرو و ابعاد آن کاملاً از X6 کپي برداري شده است. هاوال IF با دو پيشرانه معرفي شد؛ پيشرانه ۲ ليتر توربو و ۳ ليتر V6 تنفس طبيعي که قدرت اين دو پيشرانه توسط جعبه دنده اتوماتيک ۶ سرعته به هر چهار چرخ متقل مي شد. از نظر امکانات و آپشن هم اين خودرو سطح بالايي را ارائه مي داد. با وجود اين که گريت وال اعلام کرده بود علاوه بر بازار چين برنامه فروش اين خودرو را در استراليا هم دارد، اما اين خودرو هيچ وقت به صورت گسترده توليد نشد.

چري QQ: کپي کاملي از دِوو ماتيز
«چري» اولين خودروساز چيني بود که محصولات خود را به خارج از چين صادر کرد و براي ۹ سال پياپي بيش ترين عرضه خودرو در چين را داشت. در سال ۲۰۱۳ اين خودروساز ۴ ميليون خودرو را در بيش از ۸۰ منطقه به فروش رساند. در سال هاي اول چري با مدل “QQ” شروع به کار کرد؛ خودرويي کوچک با قيمتي مناسب که سليقه آن روزهاي چين آن را مي پسنديد. جوان هاي چيني که به دنبال اولين خودروي خود بودند QQ را انتخاب مي کردند و همين باعث شد اين مدل در مدت ۷ سال فروش هشتصد هزار دستگاهي را تجربه کند و به نوعي شروع خوبي را براي چري در ابتدا رقم زند. با گذشت زمان، سليقه جهاني و چيني ها به سمت خودروهاي شاسي بلند و کراس اوور رفت و خودروهاي کوچکي مانند QQ ديگر فروش خوبي تجربه نمي کردند، بنابراين چري به سراغ ساخت خودروهاي بزرگ تر رفت. اما موفقيت ابتدايي چري با مدل QQ حاصل کپي برداري آن ها از مدل «ماتيز دوو» بود. با دقت در طراحي اين خودرو متوجه مي شويم که آن ها حداقل در اولين نسل QQ به کلي دست به کپي برداري زده اند. «ام وي ام ۱۱۰»، که در بازار ايران هم حضور دارد، در واقع نسل بعدي همان چري QQ است که به عنوان خودروي کوچک و کم مصرف شناخته مي شود. در محصولات جديد چري نشان پريميومي مثل “EXEED” وجود دارد و حالا پس از سال ها آن ها سبک خود را در طراحي يافته اند، اما يادمان نرود که آغازکننده مسير پررونق امروز چري، کپي برداري از خودروهاي موفق بوده است.

پيکاپ Kawei K1: کپي برداري از فورد F-150
نام اين مدل شايد پيش تر به گوش تان خورده باشد. بله اين پيکاپ چيني همان خودرويي است که مپنا در حال توليد نسخه برقي آن است و به نظر مي رسد اين پروژه قدم هاي آخر خود را مي گذراند. اما با نگاهي کاملاً اجمالي به اين خودرو متوجه مي شويم که به يک کپي از «فورد F-150» مواجه هستيم. در زمان رونمايي از اين خودرو، در سال ۲۰۱۴ در نمايشگاه پکن، مديران “Kawei” اعلام کردند که پيکاپ خود را با الهام از طراحي F-150 ساخته اند، اما همان طور که مي بينيد چيزي فراتر از الهام در طراحي اين خودرو داريم و الگوهاي فورد F-150، به خصوص در نماي جلو، کاملاً کپي برداري شده اند. اين خودرو با موتور ۳٫۲ ليتري ديزل با قدرت ۱۰۷ اسب بخار و پيشرانه ۲٫۴ ليتري «ميتسوبيشي» با قدرت ۱۴۳ اسب بخار عرضه مي شد که قدرت اين دو پيشرانه توسط جعبه دنده ۵ سرعته دستي به تمام چرخ ها مي رسد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره