نماد آخرین خبر

چالشی برای بهبود کیفیت تایرهای تولید داخل با استفاده از فناوری‌ نانو

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چالشی برای بهبود کیفیت تایرهای تولید داخل با استفاده از فناوری‌ نانو

ايسنا/ به منظور بهبود کيفيت تاير خودروها و کاهش مشکلات زيست محيطي چالش نوآوري با موضوع دستيابي به مقاومت غلتشي رده A توام با چنگ‌زني خيس رده A و حفظ حداکثري مقاومت سايش رويه تاير TBR با استفاده از نانومواد برگزار مي‌شود.
به منظور توسعه راهکارهاي حل مشکلات صنعتي و رفع نيازهاي فناورانه کشور، يکي از شرکت‌هاي صنعتي توليد کننده تاير با همکاري ستاد ويژه توسعه فناوري نانو اقدام به برگزاري چالش‌ نوآوري در پلتفرم آي‌چلنج (www.ichallenge.ir) کرده و در آن به‌دنبال توسعه راهکارهايي مبتني بر فناوري نانو با هدف کاهش مقاومت غلتشي و افزايش قدرت چنگ‌زني خيس تاير خودرو هستند.

انرژي موتور خودرو به تايرها منتقل مي‌شود و آنها را مي‌چرخاند. سپس گشتاور ايجاد شده، خودرو را به جلو مي‌راند. مقاومت غلتشي تاير يکي از ريشه‌هاي اتلاف انرژي در خودرو و به تبع آن، کاهش بازدهي سوخت است. علاوه بر اين، مقاومت غلتشي آثار زيست‌محيطي نيز به دنبال دارد؛ زيرا باعث ازبين‌رفتن آج سطح تاير شده که تجزيه آن در محيط سال‌ها به طول مي‌انجامد.

در اين راستا در اين چالش به دنبال توسعه راهکارها و روش‌هايي مبتني بر فناوري نانو جهت «دستيابي به مقاومت غلتشي رده A توام با چنگ‌زني خيس رده A و حفظ حداکثري مقاومت سايش رويه تاير TBR» هستند.


بنابر اعلام دبيرخانه چالش‌هاي فناوري و نوآوري نانو شرکت‌هاي دانش‌بنيان، دانشجويان و اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و ساير پژوهشگران و فناوران علاقه‌مند تا تاريخ ۱۰ شهريورماه فرصت دارند طرح مفهومي اوليه خود را به دبيرخانه چالش ارسال کنند. پس از اتمام مهلت ثبت طرح‌ها و غربال آنها (ارزيابي اوليه غيرحضوري)، داوري حضوري طرح‌ها انجام خواهد شد و سرانجام طرح‌هاي برگزيده به مرحله دوم راه خواهند يافت.

برگزيدگان مرحله نخست، ۳ ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکميل مستندات فني و اقتصادي، يک «نمونه آزمايشگاهي» مطابق با طرح اوليه خود بسازند يا نمونه اوليه خود را تکميل کنند.

شرکت‌کنندگان برگزيده در مرحله اول، در جريان مرحله دوم چالش (ساخت نمونه آزمايشگاهي) به صورت گام‌به‌گام با پيشبرد طرح خود تا سقف ۷ ميليون تومان تسهيلات حمايتي شامل کمک‌هزينه نقدي و اعتبار استفاده از خدمات شبکه آزمايشگاهي فناوري نانو را طي مرحله دوم دريافت خواهند کرد.

دريافت تاييد فني نمونه‌هاي اوليه در اين مرحله منوط به تکميل مستندات آزمايشگاهي و ارائه نتايج آزمون‌هاي تعيين شده خواهد بود. برنده نهايي چالش علاوه بر جوايز نقدي ۳۰ ميليون توماني، مي‌تواند از ساير حمايت‌هاي تجاري‌سازي ستاد ويژه توسعه فناوري نانو بهره‌مند شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره