خبرآنلاين/ مسئول اتحاديه شيشه و آينه تهران تاکيد کرد ساخت سيمرغ بلورين جشنواره فيلم فجر در داخل کشور با توجه به دستگاههاي خاصي که براي ساخت آن نياز است، مقرون به صرفه نيست.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، محمدعلي قنبري، مسئول اتحاديه شيشه و آينه تهران در گفتگو با ستاد خبري سي و هفتمين دوره جشنواره فيلم فجر، در واکنش به انتقاداتي که به ساخت سيمرغ جشنواره در خارج از کشور مطرح ميشود، گفت: حرفهاي دبير جشنواره درست است، براي ساخت اين سيمرغها دستگاههاي مخصوصي لازم است که بايد وارد کرد، اما نکته اين است که براي توليدکننده مقرون به صرفه نيست که براي ساخت ۱۰۰ يا حتي ۲۰۰ نمونه از آن در طول يک سال اين دستگاهها را وارد کند.
او با بيان اينکه اين محدوديت تنها مربوط به سيمرغهاي جشنواره نيست، گفت: موارد مشابه ديگري هم هست که مجبور هستيم از خارج از کشور وارد کنيم چون نميتوان براي يک پروژهاي که محدود به چند عدد تنديس يا کالايي خاص است اقدام به خريد دستگاههاي گران کرد.
رئيس اتحاديه شيشه و آينه تهران ادامه داد: کاري که در بخش شيشه در داخل کشور انجام ميدهيم مربوط به شيشههاي ضدگلوله يا شيشههاي ۱۹ ميليمتري و تراش دادن است، اما ساخت سيمرغهاي جشنواره فجر يک کار خاص است و با دستگاههايي که در صنف ما وجود دارد امکان ساخت آنها وجود ندارد.
قنبري به انتقادات هم اشاره اي کرد و اظهار داشت: از بعد احساسي و غرور ملي ميتوانيم بگوييم بهتر است اين سيمرغها در داخل کشور ساخته و توليد شوند و اين نگاه خوبي است اما در بسياري از مراکز حساس کشور قطعات و وسايلي داريم که از خارج از کشور ميآيد چون يا مقرون به صرفه نيست يا توان ساخت داخلي آن وجود ندارد.
قنبري تاکيد کرد: معتقدم کساني که اين انتقادات را مطرح مي کنند برخوردي کاملا احساسي دارند، ولي به لحاظ توانايي داخل و صرفه اقتصادي نميتوان براي ساخت ۳۰ يا حتي ۱۰۰ سيمرغ دستگاههاي خاص و گران آن را وارد کشور کرد.
ساخت سيمرغ جشنواره فيلم فجر در خارج از کشور با انتقاداتي همراه شده است. اين درحالي است که بنا به گفته ابراهيم داروغه زاده دبير جشنواره، سيمرغ بلورين به خاطر شکل يک تکه و کريستالي آن نيازمند دستگاه هاي خاصي است که در داخل کشور وجود ندارد و براي توليدکنندگان داخلي نيز مقرون به صرفه نيست براي ساخت ۳۰ سيمرغ در طول يک سال آن ابزار و امکانات را وارد کشور کنند.
بازار